Reklama

Reklama

Černé zrcadlo

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2011–2025), 32 h 45 min (Minutáž: 41–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Rory Kinnear, Daniel Kaluuya, Julia Davis, Isabella Laughland, Colin Michael Carmichael, Jessica Brown Findlay, Lindsay Duncan, Rupert Everett (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(33)

Obsahy(1)

Projekt britského Channel 4 Černé zrcadlo je antologií samostatných televizních povídek, zasazených do blízké budoucnosti. Tak blízké, že se v mnoha ohledech prolíná s dobou, kterou právě prožíváme. Mrazivě černohumorná série se prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství zamýšlí nad nečekanými a často nezamýšlenými důsledky prudkého rozvoje technologií a velmi trefně zachycuje těkavý neklid současného moderního světa. Jejím duchovním otcem a autorem je proslulý enfant terrible britské televizní tvorby Charlie Brooker (*1971), pro jehož tvorbu je charakteristický vždy přítomný prvek kontroverze. Brooker však rozhodně není žádný bezduchý prvoplánový provokatér a jeho promyšlené a inteligentní scénáře prozrazují bystrého pozorovatele, který vždy přesně ví, co chce k současnému světu říci. A že to zpravidla nebývá nic lichotivého, již patří k Brookerově naturelu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Yesqward

Yesqward (hodnocení, recenze)

Na Twitteri oficiálna stránka Black Mirror lajkla asi 20 tweetov o seriáli z rôznych rokov, všetky ale napísané 29 decembra-zrejme dátum vydania 4. série

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Ergon

Oficiálně to Netflix neoznámil, ale celou sérii uvolní ještě letos. S ohledem ke !slotům" se nabízí předvánoční pátek... ,-)

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

(mOnkey)

Netflix spoustu svých projektů nikterak zásadně nepropaguje a počítá se šeptandou. Klasicky pár týdnů před uvedením bude trailer, k tomu datum premiéry a následně něco málo minutových bonusů a k tomu nějaké ty stylizované plakáty. Prostě Netflix klasika; vyloženě kampaň letos dělali snad jen Defenders a mocně druhé řadě Stranger Things. Glow, Mindhunter, Ozark, Suburra, Crown apod. jedou všechny po klasické ose.

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Co jsem zatím přečetl o čtvrté sérii Black Mirror:
- Premiéra by měla být ještě letos.
- Dílů bude znovu 6
Názvy dílů a režiséři:
ArkAngel (Jodie Foster)
USS Callister (Toby Haynes)
Crocodile (John Hillcoat)
Hang the Dj (Tim Van Patten)
Metalhead (David Slade)
Black Museum (režisér zatím neznámý)

- Epizoda USS Callister by se měla odehrávat ve vesmíru, Crocodile v Austrálii a Black Museum v Las Vegas a nějak by měla být inspirována iluzionistou Penn Jilletem.
- Herecké obsazení je zatím neznámé.

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

wenca

ono tých vecí s motívom san junipero je vážne dosť. akurát som nedávno vyhliadol na ebayi super sJ kryt na iphone

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

San Junipero je TOP. Dokonce sem si i koupil jeden ambient na google play.. to jinak nešlo. Na youtube ho nenajdete.

08 - Waves Crashing on Distant Shores of Time

na příspěvěk reagoval Milky., Eržik, dr.horrible

Uživatel Mr.Ripley smazal svůj příspěvek.

Eržik

Eržik (hodnocení, recenze)

aknel1967

White Bear je hodně drsné, další Black Mirror verze extrémního "Crime & Punishment". A taky ukázka toho jak jsou ostatní lidé zlomyslní a dokáží si ze všeho udělat atrakci. Ještě brutálnější a jeden z nejlepších dílů je pro mě i "Shut up and dance".

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Eržik

Tak mám za sebou první dvě série - a neskutečný nářez nepolevuje. Nejsem si jistá, jestli tohle nebude mít psychické následky - ale odejít se od toho vážně nedá. Lovná zvěř mě vyloženě přibila do křesla. Nosedive mě čeká.  Až se bojím, co uvidím. 

na příspěvěk reagoval Eržik

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Tvůrci Cesty a Drive chystají spolupráci

Tvůrci Cesty a Drive chystají spolupráci

19.05.2019

Dva oceňovaní filmoví tvůrci John Hillcoat (Cesta, Triple 9) a Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) oznámili spolupráci, které by teď měl věnovat pozornost nejspíš každý hororový fanoušek. Natočí… (více)

Netflix nabídne interaktivní zážitek

Netflix nabídne interaktivní zážitek

03.10.2018

V nové řadě netflixovského seriálu Černé zrcadlo se diváci dočkají speciální interaktivní epizody. Tzv. „choose-your-own-adventure“ typ vyprávění spočívá v tom, že tvůrci natočí několik… (více)

Reklama

Reklama