Reklama

Reklama

Mistři hrůzy

(seriál)
  • Česko Mistři hororu (více)
Trailer
USA, (2005–2007), 25 h 31 min (Minutáž: 51–87 min)

Tvůrci:

Mick Garris

Předloha:

Richard Matheson (kniha), H.P. Lovecraft (kniha) (více)

Hrají:

Fairuza Balk, Angela Bettis, Ron Perlman, Júki Kudó, Billy Drago, Michael Moriarty, Jay Brazeau, Brendan Fletcher, Marcia Bennett, Nicholas Racz, David Nykl (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Nejlepší američtí tvůrci hororových filmů se v roce 2005 sešli při unikátním televizním projektu nazvaném Mistři hororu. Jejich úkolem bylo vytvořit antologii třinácti hodinových snímků, které měly ztvárnit jejich nejhorší noční můry. Seriál bude vysílat od 7. ledna každý nedělní večer kanál Cinemax a buďte si jisti, že krvavé horory, kterými jsme byli v posledních letech zásobováni v kinech (Saw, Hostel, Texaský masakr motorovou pilou…), byly jen mírným zahřívacím kolem… A o čemže filmy budou? Dočkáme se vlkodlaků, neznámých sil zla obracejících příbuzné a milované proti sobě, oživlých zvířecích kožešin a divokých koček, úchylných zabijáků libujících si v uříznutých kouscích lidského těla… prostě všech myslitelných hrůzu nahánějících strašáků, jejichž úkolem je vyděsit diváka až do morku kostí. Nebo naopak přivést jej k hororové extázi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Omnibus k tomuto seriálu (6)

Jenifer (2005) (S01E04) 

"Má žena v masce plynové, to není nic hezkýho, je to ale (konečně!) zase něco jinýho..." Takhle uhodil hřebíček na okoukanou hlavičku už Ivan Mládek v r. 1982. A měl recht, změna je život. Detektiv Frank Spivey potvrdí. Díky profesionálnímu policejnímu zásahu si pořídil novou ženu, přítulnou a sexy, s postavou Miss červenec. A ta drobná vada na kráse? Inu, slovy klasika: "neexistují ošklivé ženy, jen muži bez fantazie". K nové partnerce si pořídil i kontaminaci své krve, to aby jim to v animálním vztahu lépe klapalo. A mazlivou olizovačku ruky, živočišně vášnivou Jenifer si hýčkal, rozmazloval a toleroval jí drobné prohřešky v chování (slinění a vrčení) a špatné stravovací návyky - k snídani tučná kočka, k obědu buclatá sousedovic holčička a k večeři šťavnatý teeneager. Frank jí za to vždy vyčinil, ale jinak byl s Jenifer šťastný a kvůli ní se hodně změnil (sen každé ženy). Odešel od policie i ze svého velkého domu, odstěhovali se do zapadákova, do polozbořené chaty a on vzal podřadnou, špatně placenou práci. A žili si šťastně a spokojeně, dokud... je v lese nenačapal mistr živočišné hrůzy, režisér Argento. A co dál? Čtyři přítulná zakníkání. ()

The Fair Haired Child (2006) (S01E09) 

"Když tě úchyl unese, do sklepa tě žďuchne, odřízni tam viselce, snad se s tebou sčuchne." Tuhle rodičovskou epizodu jsem si opravdu užil, za 4 poctivé teenagery. Jo jo. Kvůli řidičáku musíte chodit do autoškoly, zbroják vám nedají bez psychotestů, ale dítě? To si může pořídit každej blbec. Viz obrejličkovaný podivín Anton s manželkou Judith, řečenou Strigamutr hřbitovní. V pozdním věku vymodleného jedináčka pak rozmazlují a zahrnují vysoce praktickými dárky, například lodičkou, čímž kandidují na Darwinovu cenu, neb nikdo (!) z nich neumí plavat. Užil jsem si i úvod v pustém lese a únosce v dodávce, lovícího školačku Lindsay Pulsipher na bicyklu (jasná Michaela Kudláčková, prostě Nika). Zaujalo ďáblovo oko na nebesích [sic!] plnící přání, nejprve zatraceně draze. Podruhé ďábel (očividně zkušený obchodní zástupce jako já), dychtící po dalším kšeftu, nabídnul Johnnymu a Taře množstevní slevu na lebky a akční cenu pro osiřelé na urny, což romanticky zamilované, ale chudé zmrtvýchvstalé samozřejmě potěšilo. A mě taky. ()

Haeckel's Tale (2006) (S01E12) 

Nejlepší milenec... je čerstvý umrlec!“ Aneb co čeká zamilovaného pozůstalého, když cestou na Pet Sematary špatně odbočí. Ocitne se v konverzační, romanticky plesnivé lovestory pro celou umrlčí rodinu. Ta se pak díky němu rozroste z nemrtvé švédské trojky na tzv. Kingovu americkou čtyřku. HUDEBNÍ OKÉNKO: [][] Při divoké souloži na hřbitově, v rozhrabaném hrobě, zazněla píseň: A)Když jde maso od kosti, žena výská radostí.B)Užíváme rozkoše, když nás milý pokouše.C) Co už žerou červíci, to se zpátky nevrací.“ [][] Nejvíc ovšem zabodoval mrňousek kňourající při „kojení“, čili hnilobné děťátko coby záhrobní plod velké lásky. Brrr... Čtyři zasloužené deci hnisu do kojenecké lahve. ()

Otisk (2006) (S01E13) 

V chudobinci to tak chodí, chlast a incest zrůdy plodí.“ Opět ověřeno, že ohledně tělesných hnusáren a tortury hrají Japonci světovou ligu, ale co je mi to platné, když příběh kulhá na obě nedonošené nohy a táhne se jak smrad z vonných tyčinek, byť kreativně využitých při pálení podpaždí. Ani sexuální turista coby houževnatý romantik mi k srdci nepřirostl, přestože to byl fešák a děsný sympaťák, s permanentním výrazem „převozník Charón má kocovinu po těžkém flámu“. Co jsem ocenil? Praktickou ukázku, že i zakřiknutá introvertka může být dívka s pěkně prořízlou pusou. Blbé dětství, při vyprávění dávkované po malých kapkách velkých lží, už spíš otravovalo, než aby dojímalo. Ale vískání ve vlasech sestřinou ručkou bylo fajn. NEMOCNIČNÍ OKÉNKO: [][] Za interrupční zákrok v Fujisan Hospital zaplatíte: A) Kreditní kartou, příp. chytrým mobilem. B) Zapíchnutím dalšího větrníku do bahna. C) Ztrátou duše. D) Ztrátou chuti k jídlu, pokud jste útlocitný divák. [][] Jen třikrát uhodím soudcovským kladívkem, bez rozhřešení. ()

Pro-Life (2006) (S02E05) 

Když je démon smutný, potrat bude (?) nutný.“ Pozor, gravidní SPOILERY! Démona mi bylo líto. Paní z maskérny se na něm tak vyřádila, že žádná holka by si o něho ani vidle neopřela a tak zůstal single. Chudáček osamělý. I on chtěl zažít peklo rodičovství a mít vlastní miminko! V záhonku pod houpající se pannou pak funěl jako nadržený krtek a místo aby slečně záhrobním hlasem zarecitoval básničku a nesměle ji pozval do kina, rovnou jí sáhnul na kotník, buran jeden. Což vedlo ke střetu zájmů mezi ním a Bohem a k OKÉNKU DO SVĚDOMÍ: [][] Kdo udělal největší chybu? A) Rodiče neinformovaných a proto zbouchnutých dívek. Místo knihy „Děvčátka, na slovíčko...“ jim nutili Bibli a tahali je do kostela, místo do drogerie. B) Pan Burcell. Místo schůzování s aktivisty Pro-Life měl zbourat houpačku a hlídat dceru - pozor, nepoplést to! C) Scenárista, rušivými WTF momenty. Akce! Burcell&boys odstřelí ostrahu, ale pak půl hodiny stojí jako tvrdé Y před vchodem kliniky, to aby se uvnitř mohlo povyprávět o početí (školácká chyba dramaturgie v řazení scén). Nebo: Místo zachraňování své holčičky se taťka hodinu věnuje zájmové činnosti, karmickému mučení MUDr. Výškraba. A je mu buřt, že chudinka Angelique zatím rodí ježka proti srsti! [][] Správná odpověď: Mr. Carpenter, seriously? Místo děsivé krve v odsávačce jen jakýsi malinový sirup? Njn. Jen tři litry. ()

The Screwfly Solution (2006) (S02E07) 

Ve srubu nad krbem trofejí řada, vyhubit samice enzym si žádá.“ Potvrzeno. Ženy jsou hadí plemeno a je třeba je lovit, hubit a vyhubit, do poslední samice! Přesně tohle šrotuje v hlavě chlapům při epidemii. Slušně vybzučená a defoliantem z talířů postříkaná epizoda o vyhubení lidstva, horor i výchovné ekologické scifi, s vysmátým loveckým happyendem „Macho Lead the Way!“ Environmentální ZVĚDAVÉ OKÉNKO: [][] Co myslíte? A) Vyhynou dříve tučňáci nebo vědci? Ti, kteří otevírají Pandoře skříňku a hrabou se jí v genech, hrajíc si tak na Boha? B) Co by říkal emzoenzym dnes, v roce 2023? „Těm modrákům se snadno řekne: „Infikuj samce!“, ale jak poznám, na koho skočit? Pohlaví je prý už 75.C) Jaké mouchy [sic!] má nápad pro záchranu lidstva vykastrovat všechny chlapy na planetě? A co na to doktorka Tekla? [][] Matka příroda volí C). Na lidské screw fly pošle éterické modré mičuriny, ti už se škodlivým hmyzem zatočí. Čtyři cisterny defoliantu objednávám. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Démoni

Démoni

18.06.2006

Italové se spojí ve svém snažení a pokusí se dobýt svět. To je myšlenka, která tvůrce nového projektu určitě napadla. Společnost Instituto Luce, Dania Film a Turin Film Commission se pokusí oživit… (více)

Reklama

Reklama