Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (760)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Super seriál. Je to taková oddechová pohodička. Když je člověk unavený a příjde domů po celém dni, tak je skvělé si dát jídlo a k tomu si pustit tento seriál a pobavit se u toho:-) Seriál se mi líbí protože jako celek může i inspirovat k lepšímu chování, ale to jak zábavným způsobem je to podáno je ještě lepší. Líbí se mi vypracování postav, zvlástě mluvím o Randym a Krabákovi, jsou to takové dvě postavy které tomu dodávají to co se mi na tom líbí. Například Randy čas od času "vyplodí" nějakou absolutní hloupost, a to ten seriál krásně vyplňuje. 90% :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu, který mě opět donutil usednout k televizi, pravidelně, každý večír. A to pozor, i přesto, že koukám na dabovanou verzi. Takže si nechte ty kecy, že dabing je strašnej, zase tak hroznej není. I přes něj mám totiž rád uplně všecky postavy, které se v seriálu objeví a ten nápad, ten je radost sledovat. (9/10) ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Soundtrack s písničkama ze všech dílů (kvanta klasických rockových hitů 60. až 80.let) by mohl být hodně fajn. Za něj a za Erlovy hudební oblíbence (AC/DC, Lynyrd Skynyrd) půl imaginární hvězdičky navíc. Jinak: Chytrý základní nápad, pár vcelku povedených vtípků v každé epizodě, často se hraje na city (což by nevadilo), ale občas se vkrádá nuda (což vadí). Bohužel, až příliš často seriál připomíná, jak moc je současná Amerika v prdeli. A to není zrovna příjemná součást jeho sledování. (A ta protikuřácká agitka... Hvězda dolů! Nj, jenže dvě jsou zas nějak málo... Tak tedy místo půl imaginární hvězdy navíc za muziku, tam šoupneme jednu celou za totéž a necháme to být. Nebudem do toho rýpat, Randy.) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Nemám co vytknout, tohle je nejlepší (hraný) americký seriál (aspoň tedy pro mě). Není tam ani jedna postava, která by mě něčím iritovala, naopak čtveřice hlavních hrdinů (Earl, Randy, Darnell /AKA Crabman/ a Joy) chrlí díl co díl jednu skvělou hlášku za druhou. Velkým plusem je i místo, kde se (víceméně) celý děj odehrává, ospalé maloměsto Camden. A samozřejmě hlavně ten skvělý nápad se seznamem a karmou. Jason Lee je jako Earl bezkonkurenční, (anti)hrdina jak má být, ale mým největším oblíbencem je rozhodně Crabman (jehož empatii, především ve vztahu s ďábelskou Joy, bych chtěl mít :-)). Celé čtyři řady jsem zhlédl na PrimaCool, tedy v dabované verzi, se kterou však nemám sebemenší problém (Rychlý, Tůma a další jsou perfektní). My Name Is Earl skončilo už v roce 2009, ale ten otevřený konec snad dává alespoň minimální naději, že se dočkáme dalších pokračování- a bylo by to jenom dobře, protože seriál neztratil nic ze svého humoru ani v dalších sériích. Jasných 5/5. (Doporučuji seriál s podobnou atmosférou- Raising Hope (Vychovávat Hope)). ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

V devet hodin a pet minut na kuulu totalne kuul a prom me i kult serial. Jednoducha vec, ale roztomila a neskutecne trefna. V serialu je hodne takovych malych napadu, jeden z nejlesich je treba obsazovani slavnych hercu do celkem dost obskurnich, ale jim vlastne charakterove velmi blizkych roli. Jak bylo kdysi receno - americane delaji nejlepsi humor, kdyz si delaji legraci sami ze sebe, ostatne stejne jako cesi, francouzi, britove a vsichni ostatni mexicani. ( A ta vec s tou karmou - jak pise nizeji jeden z uzivatelu - je pro krestansky skoly fakt jak usita .) ()

Galerie (401)

Zajímavosti (51)

  • Epizoda měla mít pokračování v 5. sérii, která ovšem kvůli klesající sledovanosti nevznikla. (LEGACY)
  • V epizodě se objeví Ford Mustang Hardtop z roku 1965 (ve stavu před renovací představovaný vozem o rok novějším) a Pontiac Firebird Trans Am ročník 1977 Billyho Reeda (Timothy Olyphant). (J.F.B.)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama