Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (760)

boshke 

všechny recenze uživatele

Earl je skvělý seriál. Už jen ten námět osloví - vyvrhel Earl objeví karmu, rozhodne se změnit svůj život a snaží se odčinit vše špatné, co kdy komu udělal. Všechna ta ponaučení plynoucí z jednotlivých přečinů jsou přitom sdílena přitažlivou formou, není to nějaká prvoplánová touha vychovávat (jen přikázání "nekuř" a "chovej se ekologicky" mi přišla moc podbízivá). I přes tento bohulibý tón zůstává Earl hlavně komediálním seriálem. V tomto ohledu bezesporu kraluje Randy skvěle zahraný Ethanem Supleem. Ten vás musí bavit, i kdybyste ten seriál z duše nenáviděli. Skvělí jsou též Darnell s Joy... Teprve ve třetí sérii Earl lehce ztrácí dech; vězení se povedlo, co už bylo horší, byla epizoda (resp. půl série) s komatem a Billie, kde to už trošku skřípalo. Čtvrtá série už byla hraniční co do kvality, takže je dobře, že se zatáhlo za záchrannou brzdu a seriál skončil. Nejhorší na (téměř) všech seriálech je, že nevědí, kdy skončit. Respektive tvůrci z nich dalšími pochybnými sériemi chtějí vytřískat poslední pětník. Ano, možná by přišly ještě tři čtyři úspěšné série. Spíše by však došlo k úpadku, kterého by nikdo z nás jistě nechtěl být svědkem. Jen se to mohlo scénáristům donést dříve, aby seriál ukončili lépe než odkazem na další sérii, která nikdy nepřišla... 90% (1. série - 100%, 2. série - 100%, 3. série - 90%, 4. série - 60%) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Čau, lidi, jmenuju se Earl a nejsem zrovna raketovej inženýr, ale to nevadí, protože můj brácha je hotovej (a boží!) ultraretard s fóbií z ptáků, moje bejvalka je svérázná kozatá blondýna, každý její děcko má jinou barvu, její manžel je pohodovej černoch s obří hlavou a pak mám taky kámoše... ále, škoda mluvit. Všichni jsme prostě bezva flákači a superyntelygenti, je s námi fakt prdel a ikdyž se my, vidláci, třeba netrefíme do fkusu úplně každýmu, většinu z vás, buranů, spolehlivě rozchechtáme! 77,7% ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

My Name Is Earl je dobrý seriál, postupem času se ale (rozuměj v řádu desítek dílů) kvůli své základní pointě začíná nepříjemně opakovat a to je velká škoda. Mě to postihlo v polovině druhé série, kdy jsem najednou přestal mít chuť na pokračování. Moc fajn je hlavní postava a hlavně tak trochu to "prostředí", ve kterém se všechno odehrává - nápad s podvodníčkem a defacto klasickým americkým balíkem (v této souvislosti mě napadá Alabama Man ze South Parku :)), který se tak trošku po buddhovsku snaží odčinit své hříchy je parádní, víc jak dvě série bych z toho ale už netěžil. Takže tak, fajn zábava, nic zvláštního... 7/10 PS: zpětně se dívám, že jsem byl docela přísný, Earl je skvělý seriál, na dnešní dobu seriálové komediální produkce USA je to malý zázrak, baví mě to i na podruhé a zvyšuju hodnocení na 8/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zase jednou narazil na seriál, který jsem zvládnul zhlédnout do konce. Ze čtyř sérií se mi první 3 série moc líbily. Celá party hrdinů je naprosto skvělá. Jejich trampoty a lapálie úžasné. Všechno doprovází mnohdy vysoce vtipné flashbacky a nemalou mírou k úspěchu přispěla i kolosální hudba. 4. sérii už bohužel něco scházelo, nebo se mi prostě jen seriál okoukal a jsem tedy rád, že už (snad) definitivně skončil, protože už jsem v sobě nenacházel touhu v sledování pokračovat. Každopádně jsem se seriálem strávil moc pěkné chvíle, kdy jsem se často dlouho a intenzivně smál, a proto seriálu po zásluze dávám 4*. Tento způsob humoru byl mi velmi blízký. Doporučuji zhlédnout naprosto všem bez rozdílu věku, pohlaví, barvy pleti, sexuální orientace či něčeho jiného. Humor v seriálu po této stránce nedělá rozdíly a dělá si srandu úplně ze všeho a všech. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

"Znáte takovej ten typ chlápka, co snad nikdy neudělal nic dobrýho a pak se diví, proč jeho život stojí za hovno?" Tak to je Earl. Kdysi pouliční zlodějíček, příživník a lenoch, ovšem nyní, po své autonehodě, uvědomělý občan, věřící v karmu, snažící se napravit všechny svoje hříchy. Earl Hickey, velmi dobře ztělesněn Jasonem Lee, nás díl od dílů seznamuje se svými bývalými, většinou dosti vtipnými vylomeninami a prohřešky a ukazuje nám, jak se je snaží napravit... My Name Is Earl je docela originální, ale hlavně velice sympatický, pohodový a vtipný seriál, celou ústřední partičku si určitě oblíbíte, speciálně Darnell se svým panem želvou nemá chybu :) Vytknul bych snad jedinou věc a to, že některé díly mají až příliš nucený happy end a morální ponaučení za každou cenu. 8/10 ()

Galerie (401)

Zajímavosti (51)

  • Seriál se odehrává ve fiktivním městečku Camden County, přičemž skutečné venkovní záběry byly natáčeny v kalifornském Lake Balboa. (Olík)
  • Podpis, který měla Joy (Jaime Pressly) na břiše, patřil skutečně Larsi Ulrichovi, bubeníkovi ze skupiny Metallica, který souhlasil, že se sám podepíše, protože je fanouškem seriálu a líbilo se mu, že Earl (Jason Lee) dost často nosí trička Metallicy.. (Rimer545)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama