Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Ak vyhráte stotisíc dolárov a stratíte tiket, máte zlú karmu! Ako ju napraviť? Nič nie je stratené, musíte len rýchle odčiniť všetky svoje životné hriechy, spáchané do dnešného dna. To je teória, ktorou sa riadi aj nešťastník Jason Lee ako Earl Hickey, ktorý kamsi zapatrošil vzácny výherný tiket na sumu, ktorá by ho zaručene vytrhla z biedy. Podarí sa mu udobriť s vlastným osudom tak, aby mu osvietil cestu k ukrytému tiketu ešte do uzávierky vyplácania výhier súťaže? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (26)

Jmenuju se Earl (2005) 

Sitcom v exteriérech buranského maloměsta, bez umělého smíchu a navíc... ...nelekejte se toho, ale opravdu to má příjemné pozitivně výchovné poselství. Po každém dílu máte takový blahý pocit a chcete se taky polepšit jako Earl. Prostě příjemné pokoukání. K srdci vám přiroste nejen Earl, ale úplně všechny postavičky z karavanového městečka i celého předměstí, včetně těch nejepizodnějších. Vypipláno do nejmenšího detailu, např. "Ahoj Earle!" "Nazdar Krabáku" i v těch nejabsurdnějších situacích. Skvělé také bylo, jak Earl pod vlivem karmy napravoval jednu špatnost za druhou, zatímco mrše Joy prošlo úplně všechno :-) Snad jen hloupost Randyho byla občas zbytečně otravná. Velký pokles kvality nastal v druhé půlce třetí série (to byly ty díly v kómatu - ty byly naprosto zbytečné), ale ve čtvrté sérii se vše vrátilo do zajetých kolejí. Po Ženatém se závazky asi můj druhý nejoblíbenější sitcom. ()

Karmo, kde jsi? (2006) (S01E12) 

Nejvíc mě vždycky dokáže pobavit vynalézavost, s jakou Earl před zásahem karmy prováděl své lumpárny. Krádež peněženky na záchodě je dokonalá. ()

Ukradl stánek na hot dogy (2006) (S01E13) 

Tak trochu podrukářský díl. Ovšem, zatímco parta kolem Pašáka Mickeyho, Alberta a machra Ashe ze slavného seriálu Podfukáři nás ohromovala dokonale promyšlenými plány a důmyslným promýšlením variant krizového vývoje, od této party rednecků nic takového očekávat nemůžeme. O to větší je to legrace. ()

Earl se zase žení (2006) (S02E05) 

Není nad to, když máte kámoše, jako je Ralph, který se může přetrhnout, aby pro vás vymýšlel stále mírnější a mírnější odčinění vaší lumpárny. A do toho se ještě řešíte vyhození frontmana z vaší bývalé kapely. ()

Vydával se za Boha (2006) (S02E06) 

Kdo by odolal takové příležitosti... I když je pravda, že to Bohovo promlouvání jsem si vždycky představoval trochu jinak :-D ()

Nedoručené dopisy (2006) (S02E07) 

Topem dílu jsou Krabákovy pokusy o získání přízně Joy. ()

Hráli jsme v seriálu (2007) (S02E12) 

Jeden z těch dílů, kde se dostane každý ze svérázných obyvatel našeho města svůj prostor, aby se s ním divák ještě lépe seznámil. Já jsem si kromě štětky nebo jednonohé holky velmi oblíbil i místní seriálovou hvězdu. ()

Earl slaví narozeniny (2007) (S02E17) 

Zápletka dala příležitost k více střihům k Earlovým dávným lumpárnám. Ale nejvíc tradičně pobavila jedna z mých nejoblíbenějších postav z tohoto seriálu - jednonohá holka. ()

Kdopak se to narodil Joy (2007) (S02E18) 

Nastávající maminku zajímaly úplně jiné parametry mimina, než pohlaví. Earlovi pak do všeho vnesl jasno upřímný doktor. ()

Obtěžoval reportérku (2007) (S02E19) 

Hodně jsem se pobavil při nápadech, kterými Earl, Joy i Randy hýřili při obtěžování reportérky. Ale tentokrát si nakonec karma došlápla na Randyho. ()

Zpátky na střední (2007) (S02E21) 

Originální způsob, jak si učitelé získají zpátky autoritu. ()

Sháním práci (2007) (S02E22) 

Může se Earl měřit s těmi nejlepšími z nejlepších, co mají dokonce vystudovanou i nástavbu? ()

Série 3 (2007) (S03) 

Rozporuplná série. Díly z vězení jsou skvostné, ale díly v kómatu naprostá katastrofa. ()

Jmenuju se vězeň, část druhá (2007) (S03E02) 

I v komediálním seriálu se může docela dobře povést navodit atmosféru vězeňského dramatu, aniž by legrace utrpěla. ()

Camdenské gangy (2007) (S03E03) 

I přes vtipné momenty (ředitel nemocnice či až moc konkrétní vyřízení vyznání Džamalovi) dost slabý díl. ()

Faktor Frank (2007) (S03E04) 

Seznámení s pohodářem Frankem, který má všechno totální na háku a se kterým se budeme setkávat ještě v několika dalších dílech. ()

Kurz tvůrčího psaní (2007) (S03E05) 

Jeden z nejlepších dílů celého seriálu. U slohových prací Randyho a Joey jsem se dusil smíchy. ()

Poslední klapka (2008) (S04E01) 

Randy hraje prezidenta chránícího USA před obří chobotnicí. To je prostě sázka na jistotu. ()

Skvělej Johnnny (2008) (S04E05) 

Námět užitý v mnoha a mnoha seriálech všemožných žánrů. I tady funguje, navíc obohacen o spoustu skvělých gagů. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama