Reklama

Reklama

Glee

(seriál)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební / Muzikál
USA, (2009–2015), 91 h 6 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Lea Michele, Cory Monteith, Matthew Morrison, Chris Colfer, Naya Rivera, Jane Lynch, Kevin McHale, Amber Riley, Dianna Agron, Mark Salling, Darren Criss (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Vystoupení amerických školních sborů zvaných glee kluby vypadají poněkud jinak než naše obvyklé besídky. Jde o show se vším všudy – s hudbou, choreografií, kostýmy, svícením, sólisty... Kluby pořádají veřejná vystoupení a účastní se národní soutěže. Pokud je klub úspěšný, tak to pro školu znamená i prestiž a peníze (sponzoři apod).
Mladý učitel španělštiny Will Schuester působí na McKinleyho škole v Ohiu, kde jako student zažil období největší slávy tamního klubu. Tehdy patřili sboristé mezi nejpopulárnější žáky, protože byli opravdu dobří zpěváci a tanečníci. Jenže současný klub je absolutní propadák. Chybí lidé a schopný sbormistr. Schuester se klubu ujme a čeká ho nelehká cesta. Musí získat kvalitní členy, kteří se zároveň musejí smířit s tím, že podle názoru většiny dětí ve škole jsou sboristé vrcholně trapní. Štěstí se na něj usměje v okamžiku, kdy při konkurzu objeví výjimečně talentovanou studentku Rachel. Ani ostatní adepti na tom s hudebním nadáním nejsou špatně – zženštilý Kurt dokáže vyzpívat neuvěřitelné výšky, korpulentní Mercedes dokonale ovládá svůj hlas, vozíčkář Artie skvěle hraje na kytaru a koktající Tina přestává při zpěvu zadrhávat. Na škole to ale nikdo z nich nemá snadné, téměř bez výjimky jsou terči šikany. Házejí je do popelnice, zavírají do kadibudek, polévají ledovou vodou apod. Není tudíž divu, že se nikdo další do sboru nehrne. Až díky lsti dokáže sbormistr Schuester přilákat kapitána fotbalového mužstva, který má přirozený, ale poněkud neotesaný talent. První záblesk šance na úspěch nedá spát tělocvikářce a trenérce roztleskávaček Sue, která je zvyklá, že její kroužek je na škole ten jediný důležitý. Rozbíhá proto ďábelský plán na zničení klubu v samotném zárodku...
Záměrem tvůrců bylo vytvořit protiklad seriálům plným násilí a vražd. Něco originálního a zároveň pozitivního a optimistického. A seriál má skutečně schopnost vyvolávat v divácích dobrou náladu. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Streeper k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2009) (S01) 

Příjemný odechový serial, který mě asi nikdy nepřestane bavit. Už jednou jsem viděla všechny série, ale měla jsem chuť koukat podurhé, abych si svěžila svoje studentský léta a lásku k hudbě. První série je super, všichni se hezky rozvíjejí a Rachel Berry díl od dílu přestává být osinou v zadku, za což dávám velké plus. ()

Série 2 (2010) (S02) 

Pořád stejně dobré, zábavné a se stale lepšími písněmi. Jediné, co mě mrzí je ten konec, už jsem ti to přála. Ale chápu, že by další série nebyla o ničem, takže si na to budeme muset ještě nějakou dobu počkat. ()

Série 3 (2011) (S03) 

Třetí série si stále drží laťku pořád stejně vysoko. Písně jsou super, možná kvalita zpěvu nebo celkově vystupování všech se daleko zlepšila, takže je to propracovanější. Sue se mi líbí daleko víc, když je hodná a má občas sarkastické a urážlivé řeči, ale když spolupracuje s Glee je to super. Za mě top díl byl, kdy se Tina praštila do hlavy a byly přehozené všechny postavy, hodně jsem se pobavila. Obávám se, co přinese odjezd do New Yorku a opuštění staré dobré party. Velké plus za postavu Unique, jsem moc zvědavá, co přinese do Glee. ()

Série 4 (2012) (S04) 

Už to není to, co to bývalo. Jsem ale na druhou stránu ráda, že tvůrci dali větší příležitost Blainovi, jeho postavu i herce, který ho ztvárňuje mám strašně ráda. Takže to je pro mě potěšující. Příběhově je to ale hodně slabé, už to nemá z čeho brát a originalita je ta tam. ()

Série 5 (2013) (S05) 

Mě to v tom New Yorku prostě nebaví a bohužel pátá série se tam odehrává skoro celá. Chápu, že nemůžou napořád zůstat na střední škole, ale možná to měli ukončit když ještě byla příležitost. Takhle se všechno opakuje pořád dokola. Navíc Rachel byl nejraději dala facku, aby se probrala, protože ta její rozhodnutí jsou na hlavu. Opustit NYADU, zariskovat vyhazov ze své vysněné role na Broadway jenom kvůli nějakému pitomému seriálu. Trošku mě štve, že je její role tak moc lehkomyslná a možná moc ambiciózní. ()

Série 6 (2015) (S06) 

Nové postavy dostaly strašně málo prostoru a celkově ten konec byl dost uspěchaný. Proto si myslím, že poslední díl měl být už v předchozí sérii, tohle už bylo zbytečné. Na druhou stranu to ale bylo krásně napsané a natočené a i s budoucností postav jsem spokojená. Jen mě mrzí, že tam neukázali třeba ještě budoucnost Santany, Quinn nebo Pucka. ()

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama