Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Na Nikitu v podání Maggie Q jsem si musel dlouho zvykat, ale nakonec jsem to překousl. Ono je totiž docela těžké uvěřit 30kg holce všechny ty rvačky a přestřelky... ;) Scénáře jsou velice jednoduché, akce občas mírně zmatená, ale mohlo to dopadnout mnohem hůř. Naštěstí to alespoň zachraňuje dobrá hudba a fakt, že je to zatím díl od dílu lepší, což mi 2. série jen potvrdila. Nikitu beru jako moje malé tajné guilty pleasure... ;) ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Po počáteční averzi musím uznat, že to zas tak špatný seriál není, některé díly mají zajímavou zápletku. Líbí se mi obsazení šéfa a Alex, co ovšem snáším těžce je Nikita v podání Maggie Q a zejména bezcharakterní Michael v podání nijakého S. Westa... BirkHoff je také k zasmání.... Na jedno zkouknutí je to ale fajn špionážní seriál, u kterého se nesmí moc přemýšlet (na to, že je to supertajná organizace tam mají nováčci nějak moc volný režim...). V každém případě dávám přednost stylové kanadské melancholii bez kompromisů. ()

Reklama

Drirr 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je skoro každý díl nacpaný nelogičnostmi a že scénář vypadá, jak čelní sklo po dávce z kalašnikovu. Jinak je to totiž čistokrevná špionská akce, která tu trochu chyběla a která nepostrádá zábavnost a pěkné dějové zvraty a pointy. Bohužel kromě té akce, která hapruje od fantastické k podprůměrné (řada situací, kdy ty "nezásahy" byl vidět fakt až příliš) a kromě pěkných ženských a sympaťáka s hlasem Batmana nemá moc co nabídnout. Ale na konci první série to jako oddychovka zatím baví. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Presne toto som očakával. ALIAS sa mi páčila o dosť viac (myslím seriál, nie predstaviteľku, Meggie Q je skrátka kosť :-). Nová Nikita mi príde ako klasický akčný seriál z deväťdesiatych rokov. DOLLHOUSE bol síce podobne "štandardný", ale tam bolo čosi navyše, čo upútalo moju pozornosť, aby som si pozrel viac dielov... Radšek ako Nikitu si pozriem prostoduchého ale zábavnejšieho KURIÉRA... ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Průměrné akční scény a hloupoučký scénář podráží Nikitě nohy a maří její ambice stát se dalším Aliasem. Většina zvratů působí vycucaně z prstu, nesmrtelnost a nedotknutelnost hlavních hrdinů působí až komicky. Pravda, Nikita je stejně nesmrtelná jako třeba Jack Bauer, ale tomu to ve 24 dokonale sežereme. Nejhorší je, že jednání záporáků je velmi slabomyslně, až naivní a to hned na první pohled. V první půlce první série je to nejočividnější. Tvůrcům to zřejmě také došlo, protože ve druhé půlce se vydají a malinko jiným směrem (velmi nepatrně) a to Nikitě velmi těsně zachránilo tu třetí hvězdičku, protože více jak polovina Nikity je očividně hloupoučká podívaná za dvě hvězdičky (a to se přiznám, že si obyčejně dokážu hloupé filmy i seriály v pohodě užít, ale musí se to umět prodat). ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Seriál si vypůjčil některé motivy a postavy z kanadského seriálu Brutální Nikita z 90. let. Tři hlavní postavy mají dokonce i stejné jméno. Jedná se o Nikitu, Michaela a Birkoffa. Postava Percyho se v kanadském seriálu jmenovala Šéf (ang. Operations), postava Amandy Madeline. Tajná vládní organizace se nejmenovala Divize, ale Sekce 1 (angl. Section 1). (Shaman::..)
  • Maggie Q je první herečkou asijsko-amerického původu, která hraje v americkém televizním dramatickém seriálu hlavní roli. (Fevas)

Reklama

Reklama