Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kultovní seriál se spoustou nečekaných zvratů a milostných afér, zapomenutých lásek, špatných zkušeností, podvrhů a všeho co my ženy(převážně) milujeme. Zajímavý nápad jak udělat perfektní propletení dějových linií plných těchto situací aniž by diváka nudily ale je tu jedno VELKÉ ALE-pokud se začnete dívat na seriál třeba od prostředka tak nepochopíte absolutně nic takže je nejlepší začít od uplného začátku a vychutnávat si díl po dílu jak to má být. Postavy, které mě velice zaujaly a tak nějak se s nimi ztotožňuji je Serena(až na tu náádhernou herečku :-D, protože té se neblížím ani..ničím),Blair(intrikářka každým coulem, dokáže být perfektní mrcha ale když uvěří tak miluje a je přítelkyní celým svým srdcem tak jako já),Chuck(mrcha, která se tváří jako veliká mrcha ale ve skutečnosti je Chuck srdcař). ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Jeden pohľad: Zo začiatku som mala obrovský problém s týmto seriálom. Otrasné a slizké charaktery, neskutočne veľa paradoxov v každom dieli, kvázi smotánka, ktorá nemá v hlave nič (okrem najnovších drbov, intríg a nekonečných odplát). Je mi odporné, čo "všetko sa tu deje" a čoho "všetkého sú ľudia schopní"... Nerozumela som tej logike - vznikne obrovský problém, ktorý sa (skôr či neskôr) týka každého a z ktorého sú všetci posratí, avšak nakoniec ho nikto nerieši a problémik odíde skôr ako sa objavil. Zámerná manipulácia s divákom na prilákanie (neskôr udržanie) jeho pozornosti. Druhý pohľad: Napriek tomu všetkému, čo ma odrádzalo a nútilo pozerať sa na to s opovrhovaním, bolo tu niečo, čo ma lákalo pozerať ďalšiu časť. Ťažko to teraz vysvetlím. Zhrnutie: Dobré na pobavenie a relax (aj keď sa často nechápavo usmievate a rozmýšľate wtf?). A najväčším pozitívom je pre mňa herecké stvárnenie a úloha Matthew Settla. Odpad si to nezaslúži, no asi aj tie tri hviezdy sú trošičku nadnesené, no u mňa určite lepšie ako O.C. ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se říká guilty pleasure - je to něco, o čem bych měla před přáteli problém přiznat, že se na to dívám :). Ano, je to po mnoha směrech děsná blbost a po náhodném shlédnutí několika málo dílů v autobuse Student Agency jsem seriál odsoudila jako neskutečnou trapárnu, ovšem když jsem mu dala ještě jednu šanci, byla jsem docela překvapená. I když se mě svět bohatých a rozmazlených amerických fracků v nejmenším netýká, baví mě sledovat jak tihle lidi žijí. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že si tento typ seriálu oblíbím, ale zdalo se. Gossip Girl je naprosto nezávazná odreágovačka, u které může člověk naprosto vypnout a bavit se. Nehledejte v tom nic jiného - nic jiného tam totiž není. Dívejte se na to uvolnění a garance zábavy je zaručena. Po třech sériích musím o hvězdičku ubrat. Je totiž jedno velké klišé dookola, dost hlavních aktérů (zejména Blake Lively) mě začínají neskutečně štvát, a zjišťuju, že to stále ještě sleduji díky skvělé postavě Chucka Basse, nic jiného tam totiž za zmínku asi vážně není. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Takové jedno zkouškové vás zavede k tolika seriálům.. Tento má ovšem všechno, co pro vyčištění hlavy, v průběhu těžké snahy dohnat celý proflákaný semestr, člověk potřebuje. Drsná realita americké high school, elita z Manhattanu, 'lonely boy' Dan z Brooklinu, krásná Serena snažící se napravit svou nemilou pověst, mrcha Blair, dokumentaristka Vanessa, rádobynávrhářka Jenny a až neskutečně typická postava Chucka Basse, charismatického záporáka s dobrým srdcem uvnitř. Tisíce klišé, milion zvratů, stovky limuzín, tuny hustého oblečení a hlavně obrovský propletenec vzájemných vztahů mezi dalšími a dalšími postavami, který nemá sebemenší šanci uniknout webovkám tajné neznámé gossip girl! Ne, nic nového či závratného od seriálu rozhodně nečekejte, ale věřte, že minimálně první dvě série se člověk většinu času téhle high school šílenosti docela baví a každé "xoxo, your gossip girl" láká pustit si další díl :))) ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • Blake Lively (Serena), Taylor Momsen (Jenny) a Connor Paolo (Eric) byli navzdory skutečnosti, že se jedná o seriál z prostřední střední školy, na začátku natáčení jedinými náctiletými. (SuperDbna)
  • Scéna s Blair (Leighton Meester) na konci 2. série se točila dvakrát, jednou s Natem (Chace Crawford) a jednou s Chuckem (Ed Westwick), protože v tu dobu ještě nebylo rozhodnuto, s kým Blair bude. (Elena.G.S.)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama