Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Olík k tomuto seriálu (6)

Scrubs: Doktůrci (2001) 

Nevím jestli se někdo přidá, ale já vidím do očí bijící paralelu s legendárním M.A.S.Hem. Ne, nejsem tak omezený, abych zavětřil bílý (zelený) plášť a hned hledal souvislosti…….ne, hlavním rovnítkem pro mne je mistrně vyvážené provazochodectví mezi lidskostí, tragikou a klaunovitostí……až se to hlavní odehrává v doktorském prostředí je jenom jedním z mála dalších společných znaků. Já vidím soudobý M.A.S.H., někdo prvky z Ally McBealové, další přirovnává Doktůrky k Přátelům a jiný zase může vzpomenout na Grey's Anatomy…..podstatné ale je, že si osazenstvo nemocnice Sacred Heart z výše zmiňovaných vzali jen to nejlepší. Za mne jeden z nejlepších seriálů vůbec. ()

Moje babča (2001) (S01E04) 

Čtvrtá epizoda, ještě se pořádně ani neznáte a bum. Přesně tohle jsou Doktůrci a přesně kvůli tomuto jsem je v komentáři přirovnával k legendárnímu seriálu MASH. Život není jenom úsměv od ucha k uchu, ale i ne vždy veselá realita, která nás obklopuje. ()

Série 7 (2007) (S07) 

Oněch pouhých jedenáct epizod je takovým symbolem konce starých dobrých časů. Ano, čeká nás ještě směšně ofousený JD z osmé série a skalními fanoušky nikdy nepřijatá Med School, každopádně nezbývá, než konstatovat ne příliš optimistické: „nic už nebude jako dřív“. ()

Moje poslední slova (2009) (S08E02) 

Dost možná nejsilnější epizoda ze všech 8 (kdo chce 9) sérii. Tohle vás, tedy pokud nemáte srdce z ledu, totálně dostane a donutí přemýšlet. Přemýšlet o sobě, o životě, o stáří, o umírání…..jaké to musí být, vědět že se blíží konec. No nic, jsem rozloženej na atomy….jdu si pustit něco veselejšího, abych přišel na jiné myšlenky. ()

Můj poslední den 2/2 (2009) (S08E19) 

Taky někdy, když máte tu správnou melancholickou náladu, si pouštíte na Youtube JDho závěrečnou „pouť“ nemocniční chodbou zakončenou Gabrielovou The book of live? Já jo a i po sté nezůstávají oka suchá. Tohle byla velká jízda, jedna z největších, co jsem kdy na televizní obrazovce zažil. Thank you Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio and more, thank you very much. ()

Scrubs: Med School (2009) (S09) 

Skalními fanoušky nikdy nepřijatý pokus vzbudit z mrtvích, pro mne jeden z nejlepších komediálních seriálů všech dob. Dřívější tahouni si předávají babu, někteří chybí. Vratkých opratí se chytají nový žokejové, ale buďme k sobě upřímní  Kerry Bishé nebo Michael Mosley  nejsou Zach Braff roku 2001 ,stejně jako jim již není samotný Zach Braff . John C. McGinley se pořád pokouší budit hrůzu a Donald Faison roztáčet orla, ale kdo jim to ještě věří. Děj, zápletky, humor, vztahy…..všechno se vydává po vyšlapané cestě, jen to celé již prostě nefunguje. Díky za všechno, bylo to fajn, ale je čas jít dál. ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama