Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (765)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po delší době sitcom, který se nesnaží zavděčit všem. V hlavní úloze ztělesněného pojmu "white trash" exceluje Jason Lee a nejen díky němu, ale i stylem humoru to připomíná díla Kevina Smithe. Humor, který se nebojí navést do čehokoliv a kohokoliv a přitom nespadá k fekálním vtipům. Navíc zaběhlé schéma tvůrci tu a tam okoření nějakou "specialitkou"; vznikají tak památné epizody typu parodie na COPS z druhé série. Prostě takřka ideál komediálního seriálu, který si i na počátku třetí série udržuje stále stejně výtečnou úroveň kvality. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Na prvý pohľad praštené ale všetko tu tak pekne trefne zapadá a účelovo zabáva, má to v konečnom dobrú myšlienku. Dobre napísané postavy, dokonca aj Joy, ktorá pôsobí v prvom dojme otravno ako vred tu má svoje miesto a robí dobrú kulisu pre tú zvrhlú srandu. Banda podesov čo baví vo veľkom. /90%/ ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že je moje vina, že je Joy ve vězení? Snažím se spát, nemůže to počkat do rána? Včera v noci si mě vzbudil, aby ses zeptal, jestli opicím záleží na vzhledu. No jo, promiň. Myslíš, že jo? Už jsem ti říkal, že kdyby jo, tak by nosily kalhoty. A jo. Dobrou noc, Randy. Dobrou, Earle." Stále sa neviem rozhodnúť medzi nižším a vyšším hodnotením. Vadí mi to moralizovanie na konci každého dielu. Viem, že zápletka so zoznamom špatností, ktoré treba napraviť, tomu dáva priestor, ale všetkého veľa škodí a vysvetľovanie mravného hľadiska každého dobrého skutku, je fakt ako pre blbých. A našla sa aj retrospektíva, ktorá si protirečila s podobnou spomienkovou sekvenciou z inej časti, čiže chyba v seriáli. Na druhej strane, veľmi sa mi páčia rôznorodé postavičky Camdenu, ktoré tvoria uzavreté univerzum takmer na úrovni animovaných klasík typu South Parku alebo Simpsonovcov. A humor? Viď vyššie. Je to proste to pravé oddychové. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

I keď verím na karmu, sledovanie blbých a negatívnych ľudí mi nerobí dobre. To, čo malo byť vtipné, pre mňa bolo niekedy primitívne, a udalosti často predvídateľné. Iba som čakala, kedy mu niekto na tom zozname povie: screw you and your stupid list. Prišlo mi nerealistické, že všetci mu boli takí zhovievaví. A opakované hit&run, ešte prvé tri sa dali zožrať, ale ostatné iba kričali po nedostatku kreatívnosti, aj keď by vsádzali na-princíp opakovania zdôrazňuje pointu. No ale napokon, to predsa len také zlé nebolo (hlavne kvôli Cataline). Celkom fajn oddychovka. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výborný komediální seriál s hned třemi megavtipnými charaktery (Joy, Darnell, Randy) a charismatickým Jasonem Lee v hlavní roli. Zásadní je prostředí, kde se to výhradně odehrává, tedy klasický americký maloměsto/předměstí a tím pádem jeden vidlácký average Joe za druhým. První, druhá a čtvrtá sezóna je super, jen ta třetí nic moc. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (53)

  • Earl = "hrabě", Hickey = "cucflek". Hlavní postava (Jason Lee) se tedy jmenuje "Hrabě Cucflek". Některé díly na Earlovo příjmení upozorní tím, že se mu ostatní postavy zasmějí. To však v českém překladu divák nepochopí, jelikož se u nás jména nepřeložila. (Eru_Iluvatar)
  • V epizodě se objeví Ford Mustang Hardtop z roku 1965 (ve stavu před renovací představovaný vozem o rok novějším) a Pontiac Firebird Trans Am ročník 1977 Billyho Reeda (Timothy Olyphant). (J.F.B.)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama