Reklama

Reklama

Jmenuju se Earl

(seriál)
  • USA My Name Is Earl (více)
USA, (2005–2009), 35 h 18 min (Minutáž: 21–25 min)

Hrají:

Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, Eddie Steeples, Nadine Velazquez, Dale Dickey, Timothy Stack, Giovanni Ribisi, Beau Bridges, Nancy Lenehan, Gigi Goff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

„Znáš ten typ člověka, který dělá jen samé špatné věci, a pak se diví, že jeho život stojí za houby? To jsem byl já. Pokaždé, když se mi přihodilo něco dobrého, za rohem už čekalo něco zlého: karma. Tehdy jsem si uvědomil, že se musím změnit. A tak jsem si sepsal seznam všech špatností, co jsem kdy spáchal, a všechny chyby jednu po druhé napravím. Snažím se být lepším člověkem. Jmenuju se Earl.” Tak začíná slavný americký sitcom o drobném zlodějíčkovi a podvodníkovi z maloměsta, který sice vyhrál značné peníze v loterii, ale vítězný los ztratil, když ho srazilo auto. Podaří se mu všechno napravit? (TV Prima)

(více)

Recenze (760)

Matty 

všechny recenze uživatele

Roztomilé buranství hlavního hrdiny, potažmo celého seriálu, by se lehko mohlo zvrtnout ve festival vtipů o pádech, prdění a postižených (jiným způsobem než hlavní hrdina). Jenže on je to ve skutečnosti docela vkusný, díky roztříštěné struktuře (neustálé flashbacky) velmi svižný seriál, který bych se v jeho nejsvětlejších chvilkách nebál označit za podvratnou satiru amerického způsobu života a myšlení. (Hodnocení první série.) 80% Zajímavé komentáře: Gemini, ScarPoul ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že je moje vina, že je Joy ve vězení? Snažím se spát, nemůže to počkat do rána? Včera v noci si mě vzbudil, aby ses zeptal, jestli opicím záleží na vzhledu. No jo, promiň. Myslíš, že jo? Už jsem ti říkal, že kdyby jo, tak by nosily kalhoty. A jo. Dobrou noc, Randy. Dobrou, Earle." Stále sa neviem rozhodnúť medzi nižším a vyšším hodnotením. Vadí mi to moralizovanie na konci každého dielu. Viem, že zápletka so zoznamom špatností, ktoré treba napraviť, tomu dáva priestor, ale všetkého veľa škodí a vysvetľovanie mravného hľadiska každého dobrého skutku, je fakt ako pre blbých. A našla sa aj retrospektíva, ktorá si protirečila s podobnou spomienkovou sekvenciou z inej časti, čiže chyba v seriáli. Na druhej strane, veľmi sa mi páčia rôznorodé postavičky Camdenu, ktoré tvoria uzavreté univerzum takmer na úrovni animovaných klasík typu South Parku alebo Simpsonovcov. A humor? Viď vyššie. Je to proste to pravé oddychové. ()

Reklama

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Super seriál. Je to taková oddechová pohodička. Když je člověk unavený a příjde domů po celém dni, tak je skvělé si dát jídlo a k tomu si pustit tento seriál a pobavit se u toho:-) Seriál se mi líbí protože jako celek může i inspirovat k lepšímu chování, ale to jak zábavným způsobem je to podáno je ještě lepší. Líbí se mi vypracování postav, zvlástě mluvím o Randym a Krabákovi, jsou to takové dvě postavy které tomu dodávají to co se mi na tom líbí. Například Randy čas od času "vyplodí" nějakou absolutní hloupost, a to ten seriál krásně vyplňuje. 90% :-) ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tento seriál nelze zařadit mezi to nejlepší ze seriálové tvorby, zůstává zde jeden důležitý fakt - málokterý seriál (a hlavně pokud jde o seriál komediální) si dokázal po celou délku trvání udržet poměrně vysokou kvalitu. Je to hlavně proto, že tento seriál má takřka nevyčerpatelný námět. Přesto vrcholu nedosahuje (nicméně u 2. a 3. série bych o tom snad i uvažoval :))... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

První série byla skvělá a přirozeně vtipná, bohužel však seriál rychle ztrácel svojí úroveň. Také se mi nelibilo, že se Earl mnohdy choval jako úplný slaboch. Být hodný přece neznamená být blbý a karma znamená asertivnost. A tak s každou další epizodouu ubývalo vtipností a zároveň přibývalo těchhle hloupostí, až jsem se na to ve finále přestal dívat. S1=5* S2=4* S3=tady už jsem neviděl všechny díly ale spadá do kategorie 3* a ze 4S uz jsem pravděpodobně neviděl nic. PS:ve své době jsem měl seriál moc rád, škoda že to dopadlo takhle. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (51)

  • Ve flashbacku se Earl (Jason Lee) vrací přibližně do poloviny 80. let, kde policista použije taser na paní (Betty White), které všichni říkají "Witch Lady", tedy „čarodějka“. Tasery však byly poprvé používány policií USA až roku 1991. (Agita)
  • V epizodě se objeví Ford Mustang Hardtop z roku 1965 (ve stavu před renovací představovaný vozem o rok novějším) a Pontiac Firebird Trans Am ročník 1977 Billyho Reeda (Timothy Olyphant). (J.F.B.)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama