Reklama

Reklama

Sestra Hawthornová

(seriál)
  • Česko Vrchní sestra (více)
USA, (2009–2011), 21 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

John Masius

Hrají:

Jada Pinkett Smith, Suleka Mathew, Hannah Hodson, Michael Vartan, Vanessa Lengies, David Julian Hirsh, Christina Moore, Adam Rayner, James Morrison (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Príbehy zo života skvelej chirurgičky Alex Panttiereovej, ktorá operuje a transplantuje ľudské srdcia. Nekonvenčná doktorka si pred operáciami kladie svoje vlastné podmienky. Jej prístup k medicíne a pacientom je tak výnimočný, že život sa jej za to aj výnimočne odvďačuje. Prináša jej úžasné dary a prekvapenia... Doktorka Alex Panttiereová je jednou z najuznávanejších svetových odborníkov na transplantáciu srdca. Navyše je jednou z mála žien v svojom odbore. Alex je tvrdohlavá a nebojácna, pred operáciou si kladie vlastné podmienky a posúva hranice možností medicíny do úctyhodných výšin. Popri tom zvláda výučbu na lekárskej fakulte aj praktickú výchovu internistov v nemocnici. Po práci stíha aj nabitý súkromný program a jej osobný život je ako ďalšie zamestnanie na plný úväzok. Alex je svojráznou ženou, ktorá neuznáva zaužívané konvencie v práci ani v osobnom živote, a nikdy sa nedá nimi ovplyvňovať... Seriál sa inšpiroval skutočnou lekárskou praxou doktorky Kathy Magliatovej. (TV JOJ)

(více)

Recenze (4)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: DOMA = 4.1.2011+ČESKOSLOVENSKÁ payTV PREMIÉRA: AXN = ?.?.2011+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: NOVA = 16.4.2012 - Dnes vyšiel tento nový seriál z lekárskeho prostredia. Hodnotenie až po zhliadnutí viacerých epizód. (17.6.2009) ()

PetrC. 

všechny recenze uživatele

1. série Díly jsou slabší i velmi dobré. Jejich kvalita paradoxně postupně vzrůstá. Paralelní linie, charaktery postav i příběhová červená nit se teprve postupně vykreslují. To je určitě nedostatek a diváka může tato skutečnost odradit od sledování těch "lepších" epizod. Herci předvádějí výkony, které neurazí. Někteří na sebe upozornili již na stříbrném plátně, ale poté nějak zapadli (např. Michael Vartan, Vanessa Lengies, Adam Garcia). Seriálu někdy dost ubírá snaha o komično. Přidává mu naopak lidský rozměr, byť někdy možná na úkor reálnosti. Celkový dojem je mezi ** a ***, avšak seriál má velmi světlá místa, a tak na vahách převáží vyšší ohodnocení, které si seriál zaslouží. 2. série Po větším dějovém kotrmelci se z ničeho nic přesouváme do sousední nemocnice. Tento zvrat přivádí do seriálu nové postavy a novou zápletku, úroveň seriálu přitom zůstává podobná jako v 1. řadě. ()

blezg 

všechny recenze uživatele

Po Dead Dred Diva jsem stihnul u zubaře shlídnout ještě půlku dílu telenovely z nemocnice. Nemá to šťávu a pro mě ani smysl hledat tu nějaký smysl. ()

Reklama

Reklama