Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že o pokusu vyvařit něco z kultovního filmu Nikita komickým seriálem La Femme Nikita alias "Brutální Nikita" (a že teda byla brutální...) korunované Made in USA remakem, jsem se na seriál díval se skepsí a pořádnou... prakticky sledovat jsem ho začal jen proto, že dle IMDB šlo o jeden z nejlepších seriálů poslední doby... No a jak to dopadlo? Díky Maggie Kvéčku je na co koukat (takže dobrý - už jen že není blond je za jednu hvězdičku navíc). Michael (Shane West) taky není na první pohled nesympatický retard a dějově dokáže upoutat natolik, že si nepřipadám jako při sledování seriálu pro děti (viz V utajení). Není to žádná řezničina jako by se dalo čekat (přece jen jde o zabíjení) a je to v rámci mezí celkem vyvážené, že nejsem za hlupáka (přece jen jde o zabíjení). To dokonce i přes občasné nelogické zvraty v ději nebo drobné nedomyšlenosti (ale fakt jen drobné) které v mém hodnocení stojí seriál právě jednu hvězdičku do mínusu. Seriál totiž má potenciál a já jen doufám že si to nepokazí tím, že začnou flákat zajímavý scénář ještě víc než teď... (o nějaký čas později). Tak už je to tu... #4 řada byl poslední hřebík do rakve. Tedy řada... šest epizod. Prakticky konec té třetí byl opravdu... řekněme "neuspokojivý" a diváci to nechali znát. Díky tomu byla čtvrtá řada zaříznuta hned v zárodku. Alespoň jsme se dočkali po likvidaci Divize, Dozoru, Obchodu a nakonec Skupiny zdárného konce ;). Za sebe tedy třetí i závěrečná "miniřada" nezasluhují víc než 3 hvězdičky... RIP Nikita... ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Po peti dilech velice mile prekvapeni! Maggie me sice jeste nepresvedcila - porad ji ty bitky tak nejak nemuzu uverit... Naopak Lyndsy Fonseca mi tam perfektne sedi a "Nick Slaughter aka Viktor Čistič" je geniální! Obsazeni je tedy vynikajici a zbytek zatim taky. Snad jim to nekolik serii vydrzi... Update: Puvodni hodnoceni se tyka prvnich dvou sezon... Bohuzel treti serie jasne ukazuje ze slibny zacatek muze mit i dramaticky pad... A nemuzu se zbavit dojmu ze tvurci nejak nevi jak rozvinout pribeh dal aby to za neco stalo... Od treti sezony dve hvezdy dolu... ()

Reklama

Drirr 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je skoro každý díl nacpaný nelogičnostmi a že scénář vypadá, jak čelní sklo po dávce z kalašnikovu. Jinak je to totiž čistokrevná špionská akce, která tu trochu chyběla a která nepostrádá zábavnost a pěkné dějové zvraty a pointy. Bohužel kromě té akce, která hapruje od fantastické k podprůměrné (řada situací, kdy ty "nezásahy" byl vidět fakt až příliš) a kromě pěkných ženských a sympaťáka s hlasem Batmana nemá moc co nabídnout. Ale na konci první série to jako oddychovka zatím baví. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Mizerný seriálový remake, u kterýho vlastně ani nevím, proč se jmenuje Nikita. V základu se spíš blíží seriálu Odpadlík, kde Lamas v roli Reinse taky přijde o svou drahou polovičku a následkem toho se stává psanec, který loví psance. V případě téhle Nikity je to stejný v bledě modrým, přijde o druha a stane se psancem co loví psance - Divizi. Takže v základu opět originálnost je na pendrek. Příšerně se navíc seriál vleče, takže jsem hromadu dílů musel přeskakovat, jinak bych se z toho asi zbláznil a přesto jsem byl pořád v obraze. Často bylo i pokračování snadno předvídatelný. Jen trochu se to zlepšilo až ve čtvrté sérii, ale poslední díl byl nesmyslně překombinovaný. Výběr herců je zde až na Maggie Q taky kapitolou sama osobě. Takže to jednoduše shrnu. Dokoukat se to s přeskakováním dílů dalo, nicméně stačilo mi to opravdu jen jednou. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Superšpionský akční seriál, kdy na jednu epizodu připadají dva tři dějové zvraty, velmi pěkně to odsýpá (hlavně si nelámat hlavu s tím, jak se agenti přesunují po celém světě, aby na dané místo vždy dorazili v pravý čas) a Maggie Q po dlouhé době hraje roli, ve kterých ji chci vidět. Snad s výjimkou dílu, jenž se z velké části odehrává v Alexině podvědomí, mě první série extrémně bavila. 2.série nabírá pořádně dech kolem 11. epizody, ale pak je to až do konce jízda, během níž si Nikita zorganizuje svou vlastní miniverzi Divize. Ve 3.sérii zpočátku ti hodní honí po světě zdivočelé agenty, pak se však do věci vloží Amanda a Michael utrpí stejný úraz jako Luke Skywalker. Někomu se povrtáme v hlavě, závěr už je hodně překombinovaný, ale napínavý až do "poslední" mise. Poslední (jen šestidílná) série- co k tomu říct? Je dobře, že tvůrci dostali možnost projekt se ctí ukončit. Zamrzí jen fakt, že jsme se nedozvěděli, který z tuzemských vrcholných politiků byl Amandinou loutkou. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • V devíti epizodách se objevila v roli senátorky Alberta Watson. Ta hrála jednu z hlavních rolí v kanadské verzi seriálu - Brutální Nikita. (Shaman::..)
  • V 11. epizóde 3. série sa Nikita predstaví ako agentka FBI Margaret Bishop. Toto meno nie je náhodne. Margaret je skutočné meno herečky Maggie Q a priezvisko Bishop je priezvisko postavy Shana Westa. (challik)
  • V 13. epizóde 3. série, keď sú vedľa seba zviazané Nikita (Maggie Q) a Amanda (Melinda Clarke), je vidno, že Nikita je zviazaná naľavo od Amandy, no v ďalších záberoch, kde budova horí, sú zaviazané naopak, teda Nikita je zaviazaná od Amandy napravo. (challik)

Reklama

Reklama