Reklama

Reklama

Cesty domů

(seriál)
Rodinný / Drama
Česko, (2010–2015), 345 h 15 min (Minutáž: 51–67 min)

Hrají:

Alois Švehlík, Miroslav Etzler, Petra Horváthová, Milan Bahúl, Petr Konáš, Ladislav Hampl, Miluše Šplechtová, Jan Zadražil, Stanislav Havrda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(359)

Obsahy(1)

Nová moderní rodinná sága Televize PRIMA autorů Barbary Bulvové a Jana Coufala v režii Jiřího Adamce zavede diváky mezi dvě znepřátelené rodiny. Cesty domů vyprávějí silný emocionální příběh o jejich nepřátelství. O nepřátelství na život a na smrt. Kořeny rodové nenávisti sahají do temné minulosti; příběh, který se divákům otevírá, se ale odehrává právě teď… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Gemini k tomuto seriálu (1)

Cesty domů (2010) 

Teror Jiřího Adamce, nestydatě prodávaný jako "POKRAČUJÍCÍ V NEJLEPŠÍ ČESKÉ TRADICI". No to promiňte, ale žaludek kohokoliv, kdo nepovažuje za onu nejlepší českou tradici OVRZ, Pojišťovnu a Rodinná Pouta - protože nic jiného než kompilát těchto "klenotů televizní zábavy" tento seriál není - musí protestovat a drát se se svými frustracemi na vyšší místa (ano, milí čtenáři, jakože se vám zvedne kufr;)). Podezřívám české komerční stanice z kartelové dohody, protože nahánět diváky do náruče ani náhodou Dokonalého Světa vytvořením takovéto zbraně jistého sebezničení jakž takž se vzmáhající vlastní seriálové prestiže (Přešlapy, byť zhuštěná a chudší kopie Cold Feet, mají své kvality, a omyl jménem Zázraky Života po krátkém experimentu z našich životů nezázračně odešel), to už chce zatraceně velkou motivaci. Prosím, tvůrci těchto....těchto záležitostí....poučte se, a - dámy prominou - vyserte se už na to. A pokud to neuděláte, vzchopte se, nastavte zrcadlo, a zpracujte pokud možno co nejabsurdnější hustopekelnou parodii na všechny ty příšernosti, kterých jsme my jako diváci museli být svědky. Možná vám pak bude odpuštěno jako tvůrcům Pytlákovy Schovanky. Update - po několika letech pokračování musím zvednout hodnocení. Dobový kontext vzniku, kterým bych si dokázal odůvodnit nula bodov, je už pryč, a zůstává jen pachuť mixu těch tří výše zmíněných "velkých televizních románů". Je to naprosto zbytečné, nepobavíte se u toho, je to jen (s)prostá mezireklamní výplň hlavního vysíracího času - tedy až téměř od půl deváté po VIP zprávách, žáno. 20% ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama