Reklama

Reklama

Mistři hrůzy

(seriál)
  • Česko Mistři hororu (více)
Trailer
USA, (2005–2007), 25 h 31 min (Minutáž: 51–87 min)

Tvůrci:

Mick Garris

Předloha:

Richard Matheson (kniha), H.P. Lovecraft (kniha) (více)

Hrají:

Fairuza Balk, Angela Bettis, Ron Perlman, Júki Kudó, Billy Drago, Michael Moriarty, Jay Brazeau, Brendan Fletcher, Marcia Bennett, Nicholas Racz, David Nykl (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Nejlepší američtí tvůrci hororových filmů se v roce 2005 sešli při unikátním televizním projektu nazvaném Mistři hororu. Jejich úkolem bylo vytvořit antologii třinácti hodinových snímků, které měly ztvárnit jejich nejhorší noční můry. Seriál bude vysílat od 7. ledna každý nedělní večer kanál Cinemax a buďte si jisti, že krvavé horory, kterými jsme byli v posledních letech zásobováni v kinech (Saw, Hostel, Texaský masakr motorovou pilou…), byly jen mírným zahřívacím kolem… A o čemže filmy budou? Dočkáme se vlkodlaků, neznámých sil zla obracejících příbuzné a milované proti sobě, oživlých zvířecích kožešin a divokých koček, úchylných zabijáků libujících si v uříznutých kouscích lidského těla… prostě všech myslitelných hrůzu nahánějících strašáků, jejichž úkolem je vyděsit diváka až do morku kostí. Nebo naopak přivést jej k hororové extázi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Trevor k tomuto seriálu (20)

Incident On and Off a Mountain Road (2005) (S01E01) 

Pomerne solídny úvod, 15 rokov staršie ako povedzme aktuálna hororová séria Into the Dark, zdá sa však že by niektoré z epizód mohli byť podstatne lepšie a možno sa dočkáme aj zvučnejších mien režisérov, čím rozhodne nechcem Dona Coscarelliho uraziť. ()

Dreams in the Witch-House (2005) (S01E02) 

Spracovanie Lovecraftovej predlohy v ktorom zaujme niekoľko záberov a samotný príbeh, podobne ako v prvej epizóde série to však mohlo byť aj o čosi lepšie. Napriek tomu že patrím k veľkým fanúšikom hororov aj v tomto prípade prevláda mierne sklamanie. ()

Homecoming (2005) (S01E06) 

USA čelí po prejave jedného z prezidentových mužov pred obrovským problémom -. z najnovšieho konfliktu do ktorého sa Štáty nacistické zapojili sa vracia domov v rakvách množstvo vojakov, čo nie je nič nové. Problémom je však že títo vojaci ožijú...svojská epizóda v ktorej na jednej strane človek naplno súhlasí s autorom že napríklad udeľovať vyznamenania vojakom za službu vlasti in memorian je totálny nezmysel a rodiny a samozrejme aj samotní padlí by na túto situáciu mali iný názor, na strane druhej opäť sme sa nevyhli politicky korektnému bullshitu o zmanipulovaných voľbách a celkovo epizóda viac riešila politiku ako hororovú atmosféru a zombíkov...oceňujem že autor podobne ako vynikajúci švédsky autor románov v knihe s názvom Čo s nemŕtvymi zmenil stereotyp o krvilačných zombie beštiách bez mozgov a citu, ale napriek tomu je tento príbeh sotva podpriemernou hororovou poviedkou. A spomenúť treba aj fakt, že názor na túto problematiku už dávno vyjadrila legenda československej hudobnej scény Karel Kryl v Písni neznámeho vojína...co mi to říkate že šel bych zas? Odpoveď čekáte? Nasrát, jo nasrát...za gramatické hrubky sa českých užívateľom ospravedlňujem ale ako generácia detí rozpadajúceho sa Československa mám k dobrej znalosti českého pravopisu pomerne ďaôleko... ()

Deer Woman (2005) (S01E07) 

Miestna polícia vyšetruje vraždu muža, ktoré bolo dobité takmer na nepoznanie a na mieste sa našli otlačky stôp lesnej zvery, konkrétne jeleňa. Detektívovi sa však nezdá pravdepodobné, že jeleň sa na miesto činu vôbec mohol dostať. Obetí začína pribúdať a teória detektíva, ktorej sa všetci smiali je možno oveľa bližšie realite ako si ostatní členovia policajného zboru mysleli...príjemná epizóda, ktorá zodpovedá rozpočtu a možnostiam hercov a štábu čo sa týka efektov, z tejto epizódy by bola jedna z lepších epizód seriálu Akty X, ak by ich točil rovnaký tým ľudí a účinkovali v ňom aj nezabudnuteľní Mulder a Scullyová... ()

The Fair Haired Child (2006) (S01E09) 

Mladé dievča Tara sa stane obeťou únosu. Ako tak trávi čas v suteréne rodinného domu zbližuje sa s chlapcom Johnym o ktorom si myslí že je tiež obeťou únosu staršieho páru. Čoskoro sa o ňom dozvie omnoho znepokojivejšiu pravdu...jeden z najlepšie spracovaných príbehov v sérii, s vyšším rozpočtom a trochu lepšími hercami to mohol kľudne dotiahnuť na nadpriemerný celovečerný horor. ()

Pick Me Up (2006) (S01E11) 

Porucha autobusu diaľkovej linky v opustenej krajine sa pre cestujúcich zmení na boj o prežitie... ()

Haeckel's Tale (2006) (S01E12) 

Vdovec túži ešte raz stretnúť svoju ženu... ()

The Damned Thing (2006) (S02E01) 

V roku 1981 malý chlapec svedkom desivých udalostí. O 24 rokov pracuje ako šerif a zdá sa že opäť bude čeliť rovnakému zlu... ()

Family (2006) (S02E02) 

Harold sa tvári ako skvelý sused ktorý pomáha manželskému pýru v susedstve ale jeho práva povaha je iná... ()

The V Word (2006) (S02E03) 

Návšteva starej márnice zmení dvojici teenagerov život na nepoznanie... ()

Sounds Like (2006) (S02E04) 

Pracovníka zákaznickej podpory trápi nielen jeho šéf ale aj zvuky ktoré počuje vo svojej hlave... ()

Pro-Life (2006) (S02E05) 

Náboženský fanatik je rozhodnutý vyslobodiť svoju dcéru z kliniky kam išla na potrat za každú cenu. Lekári si myslia že otcom dieťaťa by mohol byť práve on...hneď je vidieť rukopis dobrého režiséra aj s dobrámi hereckými výkonmi. ()

Pelts (2006) (S02E06) 

Obchodník s kožušinami sa dostane k vzácnym mývalom a ich kožušiny ho doslova omámia.... ()

The Screwfly Solution (2006) (S02E07) 

Neznámy vírus mení všetkých mužov na vraždiace monštrá... ()

Valerie on the Stairs (2006) (S02E08) 

Spisovateľ pri písaní svojho románu nedokáže rozoznať fikciu od skutočnosti... ()

Right to Die (2007) (S02E09) 

Muž stojí po autonehode pred ťažkou voľbou čo s manželkou, ktorá upadla do kómy... ()

We All Scream for Ice Cream (2007) (S02E10) 

Žart s tragickými následkami pre zmrzlinára má po rokoch pre účastníkov incidentu neblahé následky... ()

The Black Cat (2007) (S02E11) 

Vo Philadelphii roku 1840 Edgar Alan Poe zápasí s alkoholizmom a krízou tvorby... ()

The Washingtonians (2007) (S02E12) 

Rodinka sa presťahuje do nového domu kde objaví desivé fakty o otcovi americkej vlasti Georgeovi Washingtonovi... ()

Dream Cruise (2007) (S02E13) 

Právnik vyráža na zaoceánsku plavbu loďou napriek tomu že trpí strachom z mora ktorý pramení zo zážitku z detstva... ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Démoni

Démoni

18.06.2006

Italové se spojí ve svém snažení a pokusí se dobýt svět. To je myšlenka, která tvůrce nového projektu určitě napadla. Společnost Instituto Luce, Dania Film a Turin Film Commission se pokusí oživit… (více)

Reklama

Reklama