Reklama

Reklama

Poslední polda

(seriál)
TV spot
Německo, (2010–2014), 45 h (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Thomas Klemm

Hrají:

Henning Baum, Maximilian Grill, Robert Lohr, Helmfried von Lüttichau, Tatjana Clasing, Proschat Madani, Luise Risch, Floriane Daniel, Franziska Weisz (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Bez internetu, GPS a genetických zkoušek se v dnešní kriminalistice neobejdete. O tom ví své policajt, který se po dvaceti letech v komatu opět vrátil do služby. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Skuby47 k tomuto seriálu (2)

Poslední polda (2010) 

Německý krimiseriál se sympatickou partou policistů s vyjímkou té vlezlé psycholožky a násilnými činy z různého prostředí. Mám nakoukáno spoustu detektivek a všude je to stejné. Jak už to ve všech těchto nekonečných seriálech bývá, nejčastější příčinou smrti je úder do hlavy tupým předmětem, nejčastější policejní věta je : "Máme na vás pár otázek" a nejčastější policejní lež : " To je nám líto, moc nás to mrzí." My jsme práva na tento seriál zakoupili a o šest let později natočili s Davidem Matáskem pod názvem Polda ve srovnatelné kvalitě. ()

Škola přežití (2010) (S01E03) 

Když jsem se dívala dnes odpoledne na třetí díl tohoto seriálu - Škola přežití, říkala jsem si, to přece není možné. To jsem viděla v českém podání v sobotu večer v seriálu Polda s Davidem Matáskem v hlavní roli pod názvem - Kurz přežití. Název byl jediná změna, ostatní děj byl naprosto identický. Nejen obraz, dokonce i dialogy se v obou verzích shodovaly. Není mi jasné, proč jsme tento seriál natáčeli a proč je oba Prima v rozmezí tří dnů po sobě vysílá. Pokud by byla naše o šest let později natočená verze lepší, mělo by to své opodstatnění. Při srovnání, které se přímo nabízí mi oba seriály vycházejí jako nijak nevybočující z průměru. ()

Reklama

Reklama