Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (579)

HAL 

všechny recenze uživatele

První díl... nezaujal. Nedá se říct že by se Scrubs nežily o určitou dávku stylu a švihu, ale není v nich ani nic nějak zvlášť zajímavého. "Nemocničních" seriálů je moc a snaha se od nich odlišit přibližováním se k sitcomu selhává ve své zásadní podstatě - není vtipná a zábavná, a nemá výrazné a dostatečně dobře napsané hlavní postavy. Prostě nuda. 5/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Většina komediálních seriálů či sitcomů postupem času a sérií uvadá a přichází o svou jiskru a náboj, nicméně Scrubs si svou laťku drží vysoko napříč všemi sériemi, což z něj činí skutečný broušený klenot seriálové zábavy. Nejoblíbenější postavy: JD, Turk, Elliot a doktor Cox. „Ladies and gentlemen, allow me to present, Man Not Caring.“ ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Taková vtipnější a více odlehčenější verze Dr. House z nemocničního prostřední. Skvělý humor, výborné a originální myšlenkové vsuvky. Prostě prvotřídní sitcom z nemocnice. Bohužel zhruba od 4. série se humor začínal trošku deformovat a každou sérií to bylo čím dál více vtipné a začaly se projevovat prvky trapnosti, které naopak od humoru, každou sérií gradovaly. Ovšem nepochopil jsem smysl natočení 9. série. Tato série byla velkým výkřikem do tmy. | 1.série (85%), 2.série (80%), 3.série (80%), 4.série (75%), 5.série (75%), 6.série (75%), 7.série (70%), 8.série (70%), 9.série (30%) > Průměr: 71% (4*) | ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Scrubs je v prvom rade neskutočne vtipný seriál, ktorý ale nie je len o humorných situáciách. Má úžasnú schopnosť priniesť v jednej minúte tie najbizarnejšie, najsmiešnejšie výjavy a hneď v ďalšej nás potom dojať až dohnať k slzám. Sú tu perfektné postavy, každá úplne iná a so správnou dávkou bláznivosti. Avšak seriál neťahajú len tie hlavné, ale aj veľa vedľajších postáv. Taký Janitor – to je asi jediná seriálová postava, u ktorej stačilo, aby sa čo i len na chvíľu a bez slov objavila na scéne a už tu bol výbuch smiechu (hlavne v prvej sérii). Najviac ma asi bavil JD, so svojimi šialenými predstavami, ktorého by nikto nezahral lepšie ako Zach Braff. Ale aj všetci ostatní mi časom prirástli k srdcu. Vysokú úroveň si drží veľmi dlho, až v siedmej a ôsmej sérii to začne trochu upadať, hlavne kvôli množstvu nových otravných postáv. Finále je však viac ako uspokojujúce. A deviata séria je už niečo úplne iné, odporúčam ju vôbec nespájať s ostatnými. V diele My Life in Four Cameras som si naplno uvedomil, v čom sa líši od ostatných bežných sitcomov a prečo ho mám tak rád. V Scrubs nepúšťajú žiaden umelý smiech, ktorý by nám hovoril, kedy sa treba zasmiať, nekončí sa vždy dobre, je to zábavná a múdra séria, ktorá má veľa pekných myšlienok a poučení o živote. „Eagle!“ ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Scrubs mi prirástol k srdci. Z mojho rebríčka naj seriálov nejde o najvtipnejšiu vec (tou je asi Red Dwarf), ani najoriginálnejšiu (Dead like me), ani nútiacu Vás zamyslieť sa nad niečím hlbším (Band of brothers, Mash). Na druhú stranu ide podľa mňa o mňamózny koktejl všetkého vyššie menovaného. Postavy sú výborne napísané a zahrané a niektoré hlášky patria do klenotnice (najmä údržbárové a doktora Coxa a Kelsa). Nad všetkými ale stojí môj obľúcenec Zach, ktorého mám rád už od prvého filmu s ním čo som videl (Garden state) a ktorý ma ešte ani raz neskalmal:-). Jeho sympatický ňouma s bohatým vnútorným svetom je asi jeho najlepšou kreáciou. K tomu pridajte výbornú hudobnú stránku a máme tu ďalšiu 10:-). ()

Galerie (695)

Zajímavosti (82)

  • Za celých osm let se J.D. (Zach Braff) opravdu nikdy nezeptal na údržbářovo (Neil Flynn) jméno. Nejblíže k tomu byl, když v jedné z epizod řekl: "Nikdo neví, jak se jmenuješ." Jeho jméno se dozví až na konci 8. série. (Sancoo)
  • Bill Lawrence chtěl 9. sérii pojmenovat jako Scrubs Med. Stanice ABC mu to ovšem zakázala, ale povolila mu dát nápis "[Med School]" na rentgenový snímek v úvodní znělce. (Larry12)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama