Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze (94)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nezkutečně dokonalý seriál v šíleném světě kde se každý zamiluje na první pohled, kde každý s každým musí skončit, kde se neustále děje něco dobrého ale i naopak hodně zlého. Seriál jsem sjel strašně rychle tolik úžasných minut, ale ono to ani jinak nešlo každý díl jsem hltal a chtěl jsem dál a dál a už je nenávratně konec a já se musím smířit že mám tuhle bombu života za sebou ale to nemění nic na tom že přijde den kdy si život v One Tree Hill z opakuji. Spousta dílu byla plná srandy že jsem se popadal za břicho spousta dílu jsem dostal nezkutečně napětí, akce a šíleného dramatu a slz v očích, samozřejmě i nadávky a zlost na seriál přišla. Spousta krásných hereček se objeví ve filmu a taky spousty šíleně dobrých herců, sice mě mrzí že o hodně jsem přišel ale seriál je asi daný a muselo to tak být ale to tak je většinou toho koho si oblíbíte odejde. Samozřejmě se našli postavy co jsem měl rád a pak přestal a obráceně ale nemusel jsem fakt Tlustého ušopleska Marvina byl prostě divný a jeho starou kokain dámu Millicent bohužel ale zbytek jako Peyton, Lucass, Brooke budiž, Nathan, Haley a další banda byla skvělá a uvízla mi v srdci, jejich život plný nečekaných a čekaných momentu byla jedna velká jízda na skvělém místě a to nejlepší co mohl seriál nabídnout je soundtrack, protože moc písniček jsem si oblíbil, prostě basketbalová šílená podívaná o které bych tady mohl napsat knihu, Top seriál zaslouženě i na svoje miniaturní maličkosti je nesmrtelný v dokonalosti. Kresby Peyton jsou prostě nejlepší a ona je prostě bomba. Uzavřel bych to že jsem dostal co jsem hledal a mnohem víc snad někdy najdu podobný seriál. ()

-dRaGoN- 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech 4 sérií se nebojím tvrdit, že jde v současné době o seriál na špičce svého žánru. U tématicky podobných záležitostí se totiž obvykle se zvyšujícím číslem série ztrácí počáteční atmosféra a pomalu docházejí nápady, nemluvě o jejich zpracování. Dovoluji si říct, že tohle není případ One Tree Hillu. Je to možná i dáno netradičním faktem, že zde jedna sezóna nepředstavuje jeden školní rok, ale jen polovinu. Takže čtyři série představují v tomhle případě předposlední a maturitní ročník našich hrdinů. Jako obvykle nelze nenalézt klišovitá témata podobná těm které už jsme viděli v jiných seriálech. Co ale dělá seriál skvělým je jejich zpracování. I když asi někdo namítne že může působit účelově (a má pravdu), tak v tomto případu jde o to nejlépe odvedné řemeslo. Setkáme se i s několika epizodami, které člověk z hlavy nedostane ani za několik let, a přesně takové díly povzvedají One Tree Hill z nadprůměru na vrchol žebřičku. Tvůrci se totiž nebáli a v seriálu zpracovali i velmi ožehavá témata, které pokud by byly zpracovány špatně tak by seriál prakticky odsoudily k jeho konci. Naštěstí se tak nestalo. Nevzpominám si snad na jedinou epizodu u které bych se nudil či která by byla víc nezajímavá. Na závěr bych ještě chtěl dodat, že One Tree Hill je nejen o basketbalu (tento sport u nás není tak populární jako v US takže můžeme jen doufat že se se seriálem setkáme dříve či později i na českých obrazovkách), ale především o vztazích, poznávání a dospívání. Pokud OTH odpustíme to že ve skutečném životě je všechno dohromady s čím se tu setkáme velmi nepravděpodobné (to ovšem není případ jen tohoto seriálu, pokud by autoři přistoupili k opačnému kroku, sledovali bychom zdlouhavé a nudné epizody, nebo by se naopak sotva vešli do jediné sezóny) odmění vás nečím nadprůměrným, kde se budete těšit na každou další minutu. 90% /// 1. série - 85%, 2. série - 90%, 3. série - 95%, 4. série - 90%, 5. série - 80%, 6. série - 85%, 7. série - 90% ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"There is only One Tree Hill, and it's your home." Tenhle seriál mi byl doporučený a já jsem se do něj pustila přes prázdniny, protože nemám žádné jiné seriály a no, tenhle má devět sérií, což mi mělo stačit. Navíc je od stanice CW a ať si každý říká, že je to stanice pro teenagery, já jí mám pořád nejradši a to už teenager nejsem. Až jsem byla překvapená, že mě tenhle seriál zas až tolik nenadchnul. Ne, že by se mi nelíbil, líbil a konec jsem obrečela, ale bylo tam na můj vkus až moc nesnesitelných postav. Dan Scott a Marvin McFadden jsou pravděpodobně dva nejodpornější chlapi, i když u Dana Scotta je to spíš osobností a no, trochu si to zachránil tou poslední sérií, ale stejně. Upřímně jsem myslela, že až ze seriálu vypadnou 'dospěláci' tak to bude o něco lepší, ale nakonec se ukázalo, že mi přece jen ty první série později chyběli. Skok mezi čtvrtou a pátou sérií, v čase dopředu, seriálu spíš uškodil než pomohl a asi definitivně ho pohřbil odchod dvou hlavních hvězd CMM (ironie, že jsem se na to chtěla dívat kvůli němu) a Hilarie Burton. Ale zase tam aspoň zůstala Sophia Bush, protože bez Brooke a Juliana bych to snad už ani nedokoukala. Ale tak, dám tomu 4* byly tam epizody, které mě vyloženě nadchnuly a celkově jsem se k tomu seriálu ráda vracela, když jsem si pak vždycky zvykla na změny v obsazení nebo v časové linii. Pokud ale váháte zda se na to podívat a máte rádi seriály ze stanice CW, tak bych vám to i doporučila. ()

H4N1CK4 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vyplnil několik mých posledních týdnů, dnů a hodin... a nelituju ani jedné minuty. Seriál, s jehož hrdiny jsem toho "prožila" tolik, že mám pocit, jako bych je znala odjakživa. A v neposlední řadě seriál, díky kterému jsem si zamilovala basketbal jakožto skvělou podívanou plnou vysokých a svalnatých chlapů ;)) Škoda jen že s koncem 4. série šel celý One Tree Hill pomalu, ale jistě do kopru, a to co následovalo potom, už je víceméně neředěná nuda. / "Believe that dreams come true every day, because they do." ()

beyli 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli se na OTH podívám, nakonec jsem se rozhodla dobře, protože přijít o takový úžasný seriál bych opravdu nechtěla. One Tree Hill je seriál, který vás chytne a už nepustí, je úžasní sledovat životy lidí, kteří mají své starosti i radosti, vidět, jak se rozvíjejí jejich vztahy, jak dospívají. Zpočátku to byl seriál o středoškolácích, kteří se skoro vůbec neznali, ale postupem času se z nich stali nerozluční přátelé na život a na smrt. Prožívali spolu lásku, ztrátu, úspěchy i zklamání. Seriál je výjimečný i díky postavám, epická láska Haley a Nathana, která nás provázela celým seriálem byla naprosto dokonalá. Všechno co spolu tito dva prožili a vždy zůstali spolu,nikdy je nic nerozdělilo, to je něco co se jen tak nevidí, myslím si, že každý by chtěl jednou poznat lásku, kterou měli Haley a Nathan. V OTH, jak to tak většinou bývá nechyběl ani milostný trojůhelník. Peyton/Lucas/Brooke. Dvě nejlepší kamarádky a kluk, kterého obě milují. Podle mě se k Lucasovi hodila víc Brooke. Ale zas Lucasovi a Peyton bylo předurčeno být spolu, byl to prostě osud. Byla škoda, že seriál opustili, ale zas jejich příběh zakončil naprosto úžasně 6. sérii. Jejich místo v seriálu hned zaplnili Quinn a Clay, kteří si také prožili svoje.... Nakonec i Brooke, která neměla nikdy moc štěstí v lásce našla svého prince. Julian byl pro ni jako stvořený, i když se to z počátku nezdálo. Samozřejmě měli své problémy, ale u něj bylo vidět, jak ji miluje. Brooke si po těch všech neúspěšných vztazích (Lucas, Felix, Owen) někoho takového zasloužila. OTH bych doporučila všem, protože takový jedinečný příběh se jen těžko hledá, určitě nebudete litovat. Prostě Always & forever ! ()

Galerie (462)

Zajímavosti (60)

  • Chad Michael Murray (Lucas Scott) a Hilarie Burton (Peyton Sawyer) si spolu zahráli i v seriálu Dawsonův Svět v epizodě "100 Light Years from Home" (5x19). (Redík)
  • Chad Michael Murray měl původně hrát v seriálu O.C. postavu Ryana, avšak byla mu nabídnuta role Lucase Scotta v One Tree Hill, pro kterou se nakonec rozhodl. (Redík)

Reklama

Reklama