Reklama

Reklama

One Tree Hill

(seriál)
Drama / Sportovní
USA, (2003–2012), 139 h 46 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Mark Schwahn

Hrají:

James Lafferty, Chad Michael Murray, Bethany Joy Lenz, Hilarie Burton, Sophia Bush, Moira Kelly, Craig Sheffer, Paul Johansson, Barbara Alyn Woods (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Obsahy(1)

Seriál o partě středoškoláků, kteří jsou si zpočátku dost vzdálení. Ve středu dění jsou bratři Scottové - Lucas a Nathan, mající společného otce a životní lásku - basketbal. Na střední škole se setkávají nejdříve jako rivalové nejen co se týče pozice v týmu Tree Hill Ravens, ale i v lásce. Od toho se odvíjí zdánlivě vedlejší linie příběhu, ale nenechte se klamat, v One Tree Hill vše souvisí se vším. (ČSFD)

(více)

Recenze uživatele REBARB0RKA k tomuto seriálu (1)

One Tree Hill (2003) 

Malý velký vztahový seriál, který se od podobných výtvorů pro náctileté liší tím, že za ním stojí tým, který ví, jak se dělá drama. Když si odmyslím jaksi povinné tradiční zápletky (on chce ji, ona jeho ne, přebírání kluků/holek), zůstane souboj člověka s nástrahami života. Jakou cenu má popularita? Kam až zajde nenávist k bratrovi? Co stojí splnění snů? Z těchto témat umí tvůrci vytěžit drama jako blázen, ale taky ukazují, že i ode dna se člověk dokáže odrazit. A právě hloubka seriálu a životní pravdy povyšují OTH vysoko nad průměr. Bohužel od páté série zabředává OTH do bažin konverzačního polodramatu, hlavně proto, že mu chybí pořádná záporná postava. Naštěstí se nevytratily vtip a úderné hlášky a díly napsané duchovním otcem Markem Schwahnem jsou pořád nadprůměrné. Cukrkandlovou sedmou sérii a pro diabetiky smrtící poslední díl této série zachraňuje posledních pět minut epizody. Podle první ukázky na devátou závěrečnou sérii to vypadá, že mě OTH bude opět emocionálně masakrovat. Těším se. Po shlédnutí 9. série: Emocionální masakr se vrátil a ani moje oko nezůstalo při finální epizodě a bonusové části suché. ()

Reklama

Reklama