Reklama

Reklama

Nikita

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2013), 51 h 15 min (Minutáž: 41–43 min)

Hrají:

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Tiffany Hines, Dillon Casey, Noah Bean, Ashton Holmes, Rob Stewart (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Byla jednou z nejlepších agentek, ale Divize ji zradila. Zavraždila jejího snoubence. A ona se rozhodla pomstít. Osamocená žena stojící proti tajné vládní organizaci prolezlé korupcí nemá na první pohled příliš šancí, ale skrývá v rukávu pár překvapení, které mohou chod Divize pořádně zkomplikovat. Nikita vyráží do boje, hodlá srazit do kolen ty, kteří ji před lety vycvičili. (Chen)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (95)

maddy 

všechny recenze uživatele

Poriadne akčný seriál mi v amerických TV už dlhšie chýbal, Nikita zaplnila miesto dostatočne! Síce ma to nechytilo hneď pri prvej epizóde, musel som tomu dať čas, no neskôr sa z toho stal skvelý adept na nenáročnú zábavu! Neskutočne sexi agentky v zastúpení Maggie Q a Lyndsy Fonseca v tuctovom, ale zábavnom špionážnom príbehu. 4* (najlepšia epizóda je 9. - Michael a Nikita v Uzbekistanu, najhoršia epizóda je 13. - NIkita a pokus o záchranu princa) Season 1 = 4* / Season 2 = 3,5* / Season 3 = 3* / Season 4 = 3* ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Superšpionský akční seriál, kdy na jednu epizodu připadají dva tři dějové zvraty, velmi pěkně to odsýpá (hlavně si nelámat hlavu s tím, jak se agenti přesunují po celém světě, aby na dané místo vždy dorazili v pravý čas) a Maggie Q po dlouhé době hraje roli, ve kterých ji chci vidět. Snad s výjimkou dílu, jenž se z velké části odehrává v Alexině podvědomí, mě první série extrémně bavila. 2.série nabírá pořádně dech kolem 11. epizody, ale pak je to až do konce jízda, během níž si Nikita zorganizuje svou vlastní miniverzi Divize. Ve 3.sérii zpočátku ti hodní honí po světě zdivočelé agenty, pak se však do věci vloží Amanda a Michael utrpí stejný úraz jako Luke Skywalker. Někomu se povrtáme v hlavě, závěr už je hodně překombinovaný, ale napínavý až do "poslední" mise. Poslední (jen šestidílná) série- co k tomu říct? Je dobře, že tvůrci dostali možnost projekt se ctí ukončit. Zamrzí jen fakt, že jsme se nedozvěděli, který z tuzemských vrcholných politiků byl Amandinou loutkou. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Kto čakal seriál v štýle Bessonovej Nikity a kritizoval, že sa výsledok nesie v úplne inom duchu, bol trochu naivný. Nová Nikita pritom pôvodnému filmu nemá prečo robiť hanbu, nakoľko sa ním inšpiruje minimálne a rovnakou mierou čerpá z predošlého seriálu. Výhoda je však v tom, že celú zápletku posúva od začiatku do odlišnej roviny. Dôvodov prečo sa jej zo všetkých strán dostalo prevažne pozitívnej odozvy je viac - výborný casting, dostatok akčných scén, napätia a zvratov. Dialógovo to miestami trochu drhne a niektoré dejové kľučky zaváňajú zjednodušovaním ale napriek tomu ide o na žánrové pomery inteligentnú záležitosť, ktorá diváka výrazne nepodceňuje. Aj keď ide vlastne len o adrenalínovú zábavu, kvalitnejší akčno-špionážny seriál tu nebol asi už od Aliasu a preto som ochotný trochu prižmúriť oči. Prvú televíznu verziu totiž predčí po všetkých stránkach. A keď mi po úplnom finale došlo, ako veľmi mi bude táto zostava chýbať, objektivita musela ustúpiť subjektívnym pocitom. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

||| Hodnocení po prvním dílu ||| No, tak to je hodně milé překvapení! Na seriál mě teda natáhla kráska Maggie Q a tady svou krásou teda vůbec nešetří. Lehce si pamatuji Brutální Nikitu s P. Wilson a to jsem fakt mohl. Právě jsem zvědavý, jakým směrem povede tento počin. Zatím moc moc dobré. Škoda, že Michael není trochu větší sympaťák. Ale jak už jsem psal Nikita nádherná! Uvidíme, jak dlouho u toho vydržím :). ()

Fevas 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že z původní Nikity jsem viděla zhruba dvě epizody a nijak mě to nezaujalo. Naopak tohle provedení mě zaujalo už od prvního dílu a všichni víme, že ty bývají nejslabší. Hvězdička Lyndsy díky tomuhle seriálu pořádně stoupla, ale stejně tak podala úžasný výkon Melinda a její role záporačky Amandy. Akce a napětí zde rozhodně nechybí. A co má být, že některé díly trochu dějově pokulhávají? Všechny seriály takové epizody přeci mají. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Postava Carly (Erica Gimpel) je směsicí dvou postav z původního seriálu Brutální Nikita (od r. 1997), a to Nikitiny (Peta Wilson) důvěrné kamarádky a sousedky Carly (Anais Granofsky) a zakladatelatelky Sekce 1 Adriany (Siân Phillips). (Fevas)
  • Seriál si vypůjčil některé motivy a postavy z kanadského seriálu Brutální Nikita z 90. let. Tři hlavní postavy mají dokonce i stejné jméno. Jedná se o Nikitu, Michaela a Birkoffa. Postava Percyho se v kanadském seriálu jmenovala Šéf (ang. Operations), postava Amandy Madeline. Tajná vládní organizace se nejmenovala Divize, ale Sekce 1 (angl. Section 1). (Shaman::..)
  • Maggie Q je první herečkou asijsko-amerického původu, která hraje v americkém televizním dramatickém seriálu hlavní roli. (Fevas)

Reklama

Reklama