Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer 2
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Videa (59)

Trailer 2

Recenze (110)

venalce 

všechny recenze uživatele

IZombie je seriál po všech stránkách sympatický, tuhle zombie nemůžete nemilovat. Jde o jednu z těch detektivek ozvláštněných fantasy prvkem s tím, že tady má fantasy prvek nad detektivkou lehce navrch. David Anders se pro roli veskrze slizkého záporáka snad narodil a Rahul Kohli jako Ravi je natolik sympatickou postavou, že si snad ani nezaslouží pouhou roli svádící k označení "sidekick". Problémy mám jen s Majorem, jehož dramatičnost mi brzy začala lézt krkem. Je to takový tragéd, že pořád doufám v jeho definitivní odpravení. Co se týče samotné Liv (Mohla by mít oživlá mrtvola stylovější jméno než "Liv Moore"?), obdivuji kreativitu jejího vaření. Někdy mám až pocit, že na nás některé epizody mávají absurditou a la "Pushing Daisies" (viz třeba 2x14 "Eternal Sunshine of the Caffeinated Mind"), za což jim patří můj neskonalý dík (Ano, pořád se mi po tom seriálu stýská.). Stále se pak ale nemohu zbavit dojmu, o kolik lepší by tenhle námět byl, kdyby se ho skutečně ujal Bryan Fuller. IZombie je vskutku osvěžením v současném seriálovém světě, ale pořád zůstává jen na půl cesty mezi realistickým pojetím a totálním úletem, osobnostní změny Liv pak působí zbytečné nereálným dojmem. Osobně si myslím, že by měli přitlačit na pilu v bizardnosti a stylizaci epizod, trocha šílenosti by tenhle seriál dovedla k úplné dokonalosti. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou teprve pilot, tak se hodnocení může časem změnit (momentálně 4*)... Jakkoli jsem proti modernizování a zromantičťování zombies (aby chudáci nemrtví nedopadli jak dnešní upírstvo), tak se mi tento nápad docela zalíbil. Příjemná, fešná a sympatická slečna v hlavní roli a celková vizáž a nálada seriálu působí velmi pozitivně a příjemně (horor nečekat). Další takou super věcí, super nápadem je „požírání“ vlastností a vzpomínek, což mi velmi silně připomíná jednu z mých oblíbených her a to konkrétně PROTOTYPE, tak velmi oceňuji, že se to někde objevilo. (Furt jsem někde hledal filmovou adaptaci nebo tento nápad. Možná neumím hledat, ale u tohoto seriálu jsem tento zombi-aspekt viděl poprvý). Musím uznat, že se na to pěkně kouká, rozhodně si nenechám ujít další díly a doufám, že to s kvalitou nepadne a nerozjede to větší vlnu „zombie slaďáren“. EDIT: Už druhý díl rozjel dříve zmíněnou „zombie slaďárnu“, tak jsem dosledoval s ohrnutým nosem, ale další díly už jsou zas v cajku.... dílů jsem zatím viděl jen pár, tak hodnocení prozatím neměním ()

Reklama

Carol Pifková

všechny recenze uživatele

Whaaaaaaat?! Ste všetci na práškoch alebo tiež požierate mozgy niekoho iného a nechávate sa unášať názorom iných?! Videla som prvé 4 časti a dopozerať tento seriál chce veľkú dávku sebazaprenia. Zamilovaní a šukajúci zombies?! To sa snáď páči iba konšpiračným teoretikom zombofilom?! Zombíci, ktorí rozbiehajú biznis?! J♥be?! Samozrejme aj to je možné, lebo čo my vieme čo bude keď to raz príde ale to ako to tento seriál prezentuje stojí fakt za hovno. Je to lacný shit, že hádam aj v Afrike by to natočili na tej istej úrovni. Málo vtipné, málo akcie málo hocičoho čo by mohlo byť aspoň trošku zaujímavé. Ak to dopozerám a nebodaj sa pustím aj do druhej série tak si dám dáke významné ocenenie. A hlavne, hlavná hrdinka skôr vyzerá ako predávkovaná fetka. Tí čo čítajú moje komentáre, tak sa možno pamätajú na môj komentár k rektálnemu filmu číslo tri. Tam som sa čudovala, že onedlho tu budeme mať zombie bábätká. Vôbec by som sa nečudovala keby v tomto seriáli splodia dákeho malého nemŕtveho škrata. ()

erased 

všechny recenze uživatele

iZombie není nijak napínavá, nijak zábavná, nijak kouzelná. Zajímavé téma totiž dotáhne příliš daleko na to aby se dalo brát vážně, zároveň ne dost daleko na to, aby se nad ním dalo zasmát, přitom zapadá do schématu nenáročného braku pro náctileté tak dokonale, že nemá ani čím učarovat. Dohromady ale do sebe jednotlivé nedomrlé součásti zapadají docela slušně a výsledek přinejmenším neurazí, alespoň ne tolik a dost často na to, aby to dokázalo přebít nenáročnou hloupoučkou pohodu. Přesto bych takto zajímavé téma asi raději viděl v lepším zpracování, a sympatickou herečku v titulní roli v nějakém lichotivějším projektu. Ačkoliv totiž měla hrát v každém díle někoho jiného, a přestože je motiv plný super nápadů, nakonec je to vše pořád dokola to samé v bledě krvavém. Jediným pamětihodným dojmem je tedy to, že byla iZombie slušnou kulisou. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Inteligentní zombie bez větších nechutností jako je zoufale pomalé šourání a ztráta odehnívajících částí těla? Hurá! Zase až tak moc zase ne, ono "převtělování se" do mentality majitelů snědených mozků je trochu křečovité a špatně odlišitelné od normálního chování, které jsme nějak neměli moc čest poznat. Detektivně průměrné, konspirativně slušné. ()

Galerie (680)

Zajímavosti (16)

  • Herec Bradley James si musel kvůli své roli nechat po celou dobu barvit své přírodní světle plavé vlasy na tmavě hnědý odstín. (Lynette)
  • Meno hlavnej hrdinky, Liv Moore, vychádza zo slovného spojenia "Live more", čiže "Viac živá". (mjmartin167)
  • Pro herce Bradleyho Jamese byla tato role poslední, ve které měl svůj původní nos. Krátce po natáčení se mu stal vážný úraz během sportu, po kterém musel ihned podstoupit plastickou operaci nosu. Zejména některé jeho fanynky nebyly vůbec nadšené a dlouho mu to prý zazlívaly, protože si mylně myslely, že mu „stoupla sláva do hlavy“ a tento zákrok si nechal provést jen z jakéhosi vlastního rozmaru. (Lynette)

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama