Reklama

Reklama

iZombie

(seriál)
  • Austrálie iZombie
Trailer
USA, (2015–2019), 49 h 50 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan, Nick Purcha, David Anders, Bryce Hodgson, Robert Buckley, Nora Dunn, Jenna Berman, Elysia Rotaru (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(71)

Studentka medicíny, ze které se stává zombie, se snaží uchovat si svou lidskost tím, že jí mozky v márnici. Zjišťuje také, že má zvláštní nové nadání k řešení zločinů. (Netflix)

Zajímavosti (16)

  • O herci Bradleym Jamesovi (Lowell Tracey) je všeobecně známo, že v reálném životě neumí moc zpívat ani tančit, což mu dělalo velký problém už za jeho hereckých studií, kdy v těchto povinných předmětech na herecké škole dle svých slov prý příliš neexceloval. Proto bylo celkem překvapivé, že v tomto seriálu získal roli hudebníka. Ještě překvapivěji se ovšem zachoval jednoho natáčecího dne, když se točila epizoda Maternity Liv (2015). O pauze, kdy se čekalo na další pokyny režiséra, dostal spontánní nápad, že by mohl začít tančit po místnosti s jeho hereckou kolegyní Rose McIver (Olive "Liv" Morre), se kterou ho pojil v reálu výborný přátelský vztah. Jakmile začali tančit, režisér Patrick R. Norris dal pokyn kameramanovi, ať to točí a tak vlastně vznikla u diváků oblíbená taneční scéna, která v seriálu vůbec být ani neměla. Zajímavé na této scéně je také fakt, že Bradley James odvážně zaimprovizoval a vcelku úspěšně zatančil slavný „moon walk“ jeho oblíbeného hudebního interpreta Michaela Jacksona a herečka Rose McIver ho v tom nenechala samotného, zatančila ho také, a to dokonce v botách na podpatcích. (Lynette)
  • Herec Bradley James si během natáčení tohoto seriálu velmi prý zamiloval Kanadu a často se tam vrací. Poté se tam dokonce zapojil i do různých charitativních projektů. (Lynette)
  • Herec Bradley James si musel kvůli své roli nechat po celou dobu barvit své přírodní světle plavé vlasy na tmavě hnědý odstín. (Lynette)
  • Diváci si velmi oblíbili dějovou linku v první sérii mezi Olive "Liv" Morre, studentkou medicíny (hrála ji herečka Rose McIver), která byla hlavním objektem milostného zájmu hudebníka, a zombie Lowella Traceyho (toho hrál herec Bradley James). Její další „nápadníci“ v dalších sériích údajně diváky už tolik nezaujali. (Lynette)
  • Herec Bradley James z tohoto seriálu dobrovolně odešel koncem roku 2014, z kanadského Vancouveru se přesunul již v únoru 2015 do Toronta (taktéž v Kanadě) a začal hrát hlavní roli v jiném úspěšném seriálu Satan přichází (od r. 2016). (Lynette)
  • Herec Bradley James (postava hudebníka a zombie Lowella Traceyho) prozradil, že původně byla jeho role pouze epizodní, jeho postava se měla objevit jen v jednom dílu. Jenomže svým hereckým výkonem tak zaujal, že se tvůrci rozhodli jeho roli rozšířit o další dějové linky, a tak si zahrál celkem v šesti dílech první série. Jeho postava se tak stala hlavní mužskou postavou a dostala se do popředí mimo původní plán a získal si u diváků velkou popularitu. Ze seriálu však nečekaně po natáčení první série i přes protesty fanoušků odešel, kvůli další nasmlouvané práci. Poté hodně diváků přestalo úspěšný seriál sledovat, jelikož prý bez herce Bradleyho Jamese a jeho postavy to už nebylo zdaleka takové jako předtím. (Lynette)
  • Herec Bradley James si velmi pochvaloval spolupráci s hereckou kolegyní Rose McIver (postava Olive "Liv" Morre, studentka medicíny) , o které prohlásil, že je velmi velkorysá (což je u hereček docela prý neobvyklé) a kromě toho také zábavná a má velkou schopnost improvizace, kterou často během natáčení využívala. (Lynette)
  • Pro herce Bradleyho Jamese byla tato role poslední, ve které měl svůj původní nos. Krátce po natáčení se mu stal vážný úraz během sportu, po kterém musel ihned podstoupit plastickou operaci nosu. Zejména některé jeho fanynky nebyly vůbec nadšené a dlouho mu to prý zazlívaly, protože si mylně myslely, že mu „stoupla sláva do hlavy“ a tento zákrok si nechal provést jen z jakéhosi vlastního rozmaru. (Lynette)

iZombie - Goon Struck (2018) (epizoda) (S04E05)

  • Když Major Lilywhite (Robert Buckley) jede v autě s Don E (Bryce Hodgson), přepíná stanice a přepne na stanici, kde hrají píseň „Stop, I'm Already Dead “, což je i píseň používaná v intru seriálu. Píseň navazuje přimo na intro. (Imolo)
  • Dej seriálu sa odohráva v americkom meste Seattle. V skutočnosti sa však seriál natáčal v kanadskom Vancouveri. (Marceloo)
  • Meno hlavnej hrdinky, Liv Moore, vychádza zo slovného spojenia "Live more", čiže "Viac živá". (mjmartin167)

Související novinky

Kdo se vydá na Krypton?

Kdo se vydá na Krypton?

04.09.2016

Celovečeráky od DC teď možná trochu zaostávají za těmi od Marvelu, na malé obrazovce je ale situace opačná. Marvelu se daří jen u Netflixu a s Agent Carter a Agents of S.H.I.E.L.D zásadní úspěchy… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Televizi zatopí Lucifer

Televizi zatopí Lucifer

03.03.2015

Arrow, The Flash, Gotham, iZombie, Supergirl, Krypton, Titans... a teď Lucifer. Vydavatelství DC Comics možná prohrává bitvu o velké plátno, rozhodně vládne ale v televizi, kde se vysílá nebo chystá… (více)

Reklama

Reklama