Reklama

Reklama

Simpsonovi

(seriál)
TV spot
USA, (1989–2024), 277 h 25 min (Minutáž: 20–25 min)

Scénář:

John Swartzwelder, Dan Greaney, David X. Cohen, Richard Appel (více)

Hrají:

Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi Taylor (více)
(další profese)

Série(35) / Epizody(768)

Obsahy(1)

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi. Už dvacet let se jich miliony fanoušků na celém světě nemohou nabažit a v pravidelných intervalech nakukují do zákulisí legendárního Springfieldu, aby byli svědky neuvěřitelných dobrodružství bláznivé, ale přesto vlastně normální americké rodinky. Simpsonovi si získali své obecenstvo především neotřelým a trochu drsným humorem, s nímž vykreslují typickou americkou rodinu z městečka Springfield. Ta se skládá z pěti naprosto odlišných lidí, pro které je občas pořádně těžké se sebou vyjít. Nemluvě o ostatních obyvatelích města, v němž to opravdu neustále žije – je tu vlastní upadlá kultura, zkorumpovaná politika, drsná mafie a lenivá policie, ale také prostí občané, kteří se každý týden chodí kát do místního kostela. V neposlední řadě si mohou diváci všimnout jednoho všudypřítomného detailu – Simpsonovi totiž téměř v každé scénce něco nebo někoho parodují – ať už jde o svět filmový, hudební, politický, ale i náboženský. Tvůrci seriálu se zkrátka s velkou odvahou pouštějí do neustálých provokací osob a institucí z reálného života. (TV Prima)

(více)

Diskuze

adam31

adam31 (hodnocení, recenze)

Echelon1

Podistým to bude tak, že scenáristi (asi noví) sa stratili v čase a priestore. No jednako, obsahovo sa Simpsons rútia do horúcich pekiel.

na příspěvěk reagoval RigorMortis

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

adam31

Jasne, ale nech sa aspoň pokúsia dodržiavať to, čo sa vybudovalo, pretože stále viac ignorujú všetko, vrátane základného charakteru postáv. Dobrý príklad je totálne stupídny diel Sní pizzaboti o elektrických kytarách? v terajšej 32. s. Nie len že je blbý obsahovo, ale Homer počúvajúci za mlada rap? Ako niekto môže takýto námet vôbec odsúhlasiť, Homer má rád predsa klasický rock. Pritom dodržanie charakterových vlastností našťastie stále dokážu a len to deju prospieva, ako to ukázal napr. diel Padouch Bárt (jeden z top dielov 31. s.), kde Homera nezaujíma "Avengers" (čo sedí, pretože je klasik s obľubou akčnákov ako Smrtonosná zbraň).

na příspěvěk reagoval adam31

adam31

adam31 (hodnocení, recenze)

Echelon1

Lenže prachy sa z neho sypú ešte stále. A prachy sú predsa vždy na 1. mieste! A v JúEs, je to predsa modlou. Takže pokiaľ výnosy prekonajú náklady, scenáre nikto riešiť nebude. Dôležité je, aby nová serka bola rýchlo a hlavne "levně"! Veď čo na tom, že diváci pomaly, ale isto "odpadávajú"...

na příspěvěk reagoval Echelon1

adam31

adam31 (hodnocení, recenze)

ModryPlamen

No, 31. a aj 32. séria je extrémne chabá. Pri sledovaní máš dojem, že už aj 5 krát vyvarený čaj je "silnejší", ako kvalita scenárov jednotlivých častí. Bieda sadá na Simpsons... 

adam31

adam31 (hodnocení, recenze)

Simpsons už začínajú strácať šťavu! Chápem, že "tvoriť" viac, ako 30 rokov seroš, dá zabrať, ale už to začína byť nastavovaná kaša. Som presvedčený, že kvalita upadá a ak sa niečo nezmení, prídu aj horšie "recenzie", ako je táto moja. Škoda, že odstrihli Futuramu, no možno aj tá by sa už "vyvarila" a aj šťava by už došla. South Park je "nedostupný" tak ako aj Family Guy. Prima točí už asi 4. alebo 5. krát  celý seriál dookola a keď odabuje novú sériu tak ju dávkuje raz za týždeň. Neviem, či jej ešte rotácia toľko vynáša, ale "noví" díváci (súčasná omladina), však na Simpsons, viac menej kašlú. No, čas ukáže, či bude 35. séria, alebo až 50.? 

na příspěvěk reagoval Mire

Mire

Mire (hodnocení, recenze)

To je už totálne v piči čo sa deje v tomto svete. Skurvené precitlivelé kundy.

RigorMortis

RigorMortis (hodnocení, recenze)

doktorka

Zo seriálu, ktorý si kedysi držal úroveň sa stala prehliadka všetkých možných korektností s absenciou humoru... To, čo bol kedysi vtip je už pár sérií urážka, za ktorú môže človek skončiť na súde.. Je smutné, že kvôli exotom, ktorých urazí čokoľvek (doslova) takto už niekoľko sérií degeneruje celý seriál. 

 

Ja som prestal Simpsonovcov sledovať okolo 19. série. Občas som im ale dal na skúšku šancu len aby som zistil, že sa brutálne zhoršili a ide to s nimi do čoraz väčšej žumpy. 

ModryPlamen

ModryPlamen (hodnocení, recenze)

doktorka

Od 24 série je viac dielov horších ako lepších (aj keď sa dajú nájsť aj dobré diely). Ale série 29+ (vrátane) sú katastrofa. Aj kvôli tomuto. Simpsonovci sa stali hlasnou trúbou toho, čo kedysi parodovali. Série 31+ (vrátane) som nevidel a ani neplánujem.  

na příspěvěk reagoval adam31

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Mě to tlak ani nezvedlo, protože Simpsni už mě hezkých pár sérií nezajímají ... Když běží na Coolu tak 1-20 série, tak semtam mrknu, protože se tam velmi často vyskytnou vynikající epizody ... Potom už to nemá cenu komentovat, stejně jako toto ... Azaria je prostě naprostý blb a jen díky tomu to bude horší a horší, místo toho aby si stál za svojí prací ...

Vtipné je, že v Simpsnech je stereotyp snad úplně každá postava, ale vadí to jen u tmavých ... To že třeba Wigum je policajt, Ir a naprostý blbec nikomu nevadí, zvlášť když do Irů se v seriálu rylo hodně často a společně se Skoty (Willy) jsou tam zobrazováni hodně špatně ...

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

doktorka

To sa rieši už nejaký ten piatok, toto sú už len bonusy. Simpsonovcov by už mali zrušiť nie len kvôli totálne blbým dielom, ale hlavne kvôli transformácii tohto seriálu na politickú sirénu. 

na příspěvěk reagoval adam31

Uživatel doktorka smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Simpsonovi ztratí známý hlas

Simpsonovi ztratí známý hlas

21.01.2020

Postava Apua Nahasapeemapetilona z kultovního seriálu Simpsonovi prožila v posledních pár měsících svoji vlastní kontroverzi. Spousta lidí se totiž sekla na tom, že postava je de facto jen výčtem… (více)

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

26.08.2019

Teď když Disney vlastní knihovnu studia 20th Century Fox, má pochopitelně práva také na legendární seriál Simpsonovi. Známá rodinka ze Springfieldu se tak zastavila i na víkendové akci D23 Expo, kde… (více)

Reklama

Reklama