Reklama

Reklama

O.C.

(seriál)
  • USA The O.C. (více)
USA, (2003–2007), 67 h 19 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Josh Schwartz

Hrají:

Mischa Barton, Peter Gallagher, Ben McKenzie, Rachel Bilson, Adam Brody, Melinda Clarke, Chris Carmack, Tate Donovan, Autumn Reeser, Danielle Bisutti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(92)

Ryan Atwood je se svým starším bratrem zadržen při krádeži auta. Jako veřejný obhájce je mu přidělen Sandy Cohen. Sandymu chlapec připomíná sebe v mládí, a proto se mu rozhodne pomoci. Když Ryana matka vyhodí z domova, vezme ho k sobě. Sandy s bohatou manželkou Kirsten a synem Sethem žije v bohatém městečku Newport v komunitě stejně majetných a snobských lidí. Ryan se rychle spřátelí se Sandyho synem Sethem, který je trochu zvláštní a nedaří se mu zapadnout mezi povrchní spolužáky. Ryan neujde pozornosti dívky ze sousedství Marissy, což mu způsobuje problémy s jejím přítelem Lukem a jeho partou. Na večírku se poperou, Sandyho manželka Kirsten se rozhodne, že už Ryana u sebe doma nechce. Když ho Sandy veze zpátky do China, zjistí Ryan, že se matka odstěhovala, proto se vracejí zpátky. Marissin otec Jimmy má podle všeho problémy, protože se nechává zapírat před vyšetřovateli z Komise pro cenné papíry. Jeho manželka je však zvyklá na vysoký životní standard a jeho obtížnou situaci nevnímá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Jufonka k tomuto seriálu (1)

O.C. (2003) 

Asi mám celkem povinnost tenhle seriál komentovat, vzhledem k tomu, že jsem o něm několik let tvořila nejnavštěvovanější webový stránky :-). Samozřejmě, že nepřináší nic moc novýho, každopádně mi byl od začátku sympatický (až na ten úplně první díl, ten mi přišel bez důvodu depresivní, podivný a jako by byl zcela jinej než zbytek seriálu). Moje nejoblíbenější postava byla jednoznačně Seth Cohen, ale to asi všech holek, co? Kdežto Ryan Atwood jakožto hlavní hrdina mi byl chvílema az odporný... Nevím, o co scénáristum šlo, ale tahle postava, která zjevně měla bejt dokonalá, se jim opravdu nepovedla. Dál byl dobrej Sethův táta. Radši ani nekomentuju Marissu Cooper, která se mi hnusí nejen svým vzhledem, ale ta herečka, která jí hrála - Mischa Barton - by si zasloužila kvůli svejm výkonum už nikdy nedostat roli nikde! Samozřejmě neseděly věky postav, jelikož herci byli v mnohých případech třeba o deset let starší, jenže to je (samozřejmě) téměř v každym teenagerovskym seriálu, žejo. Líbilo se mi prostředí, kde se seriál natáčel, ačkoliv to z části určitě bylo zidealizované. Oceňuji celkem dobrý dabing, pravda ale je, že jsem neviděla originál, takže možná bych měla jinej názor. Úspěch seriálu určitě předurčovalo to, že seriál natočila velice známá televizní stanice FOX, která má za sebou úspěchy seriály Ally McBealová, Ženatý se závazky, Beverly Hills atd... Upřímně můžu říct, že první dvě série mi přišly dost dobrý, ale další dvě? Škoda slov. Nikdy jsem nepochopila, proč Marissu nechali umřít, co vím, tak to nebylo tím, že ze seriálu chtěla odejít? Ale co já vim. Mně ta ztráta ani nemrzela, ale bylo by snad lepší, kdyby to tim skončili a nepokračovali dál. Pochválit musím nejen úchvatnou hlavní píseň, ale všechnu hudbu, která byla do seriálu vybrána... Díky O.C. jsem poznala mnoho zajímavých a kvalitních interpretů. Ale jak jsem řekla na začátku, s O.C. jsem žila několik let kvůli tvorbě webu. Čtyři hvězdičky však dát kvůli posledním dvěma sériím rozhodně nemůžu. Závěrem chci říct, že dneska bych se na podobný seriál asi už dívat nezačala, ale tehdy mi bylo nějakejch 15 a řekla bych, že přesně pro tuhle věkovou kategorii je seriál určenej. ()

Reklama

Reklama