Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele agentmiky k tomuto seriálu (2)

Případy 1. oddělení (2014) 

1.série_Po zhlédnutí celé série můžu konstatovat,že takto má vypadat výborná detektivka.Kriminálka Anděl je udělaná ve stylu amerických kriminálních seriálů,a proto se mi nelíbí.Postavy kriminalistů jsem si hodně za celých čtrnáct dílů oblíbil a nejvíce asi Korejse a jeho jablko.Ten co řekl,bylo vždy nějak vtipné.Případy byly až na jeden,což byl shodou okolností poslední díl,udělány tak,jak se staly,což mě zaujalo.Výborně natočené a celkově mistrně zvládnuté.Prostě série je výborná až na pár maličkostí,což byly třeba chyby policistů,když nakládali podezřelého.Doufám,že si tvůrci filmu všimnou,že série měla na český seriál skvělý úspěch a rozhodnou se pro druhou řadu.Když jo,tak tam snad budou i stejní herci.No uvidíme.Hodnocení:90%_2.série_Tak dlouho jsem čekal na druhou sérii,až jsem se konečně po dvou letech dočkal.Seriálu se opět ujal víceméně stejný tým,což je dobře.Herecké obsazení zůstalo stejné až na Igora Chmelu,který coby kriminalista vnesl do seriálu perfekcionismus.Nejlépe zahrál v druhé řadě nejspíš Miroslav Hanuš coby major Korejs,který hýřil skvělými hláškami.Jednotlivé případy byly zase dobře vybrány.Poslední tři díly byly asi nejlepší,neboť se v nich druhotně řešil jeden případ.Asi nemůžu čekat,že bude třetí série,ale doufám v ní.Takový komerčně úspěšný seriál Češi ještě dlouho nevymyslí.Za mě opět 90% ()

Série 3 (2022) (S03) 

Tak trilogie je již definitivně uzavřena. Taková škoda...Podle mě se žádný jiný projekt od České televize nemůže chlubit lepšími čísly sledovanosti a hlavně oblíbenosti. Za těch 8 let totiž všichni zúčastnění přirostli nám mnohým divákům k srdci.  Ohledně třetí série jsem slyšel mírnější kritiku na nové členy týmu (Juraj Loj a Barbora Bočková). Ale víte vy co? Tu novou krev potřeboval seriál jako sůl (s přihlédnutím k tomu, že se během jednotlivých vyšetřování začal klást daleko větší důraz na používání modernějších technologií). Jinak všechny epizody zase nadprůměrné, některé přímo lahůdkové (Taxivrah a Tramvaj asi vede, ale i závěrečné epizody nabraly slušné grády). Seriál vyzdvihl do těch nejvyšší pater i příchod postavy Drábové do ředitelského čela Prvního oddělení. Ta tam dokázala v druhé polovině slušně rozčeřit vody na všech frontách! Potěšila i menší účast Polívky na pár případech a skvělé cameo v jednom díle (takový menší crossover :D). Plus mě potěšil fakt, že se třetí série daleko více zaměřuje na ústřední postavy a dramatické linky mezi nimi. Tak propracovaný a realisticky podaný krimi seriál tady asi dlouho nebude. Tak uvidíme, co přinesou další projekty Mareše. On je totiž garancí té nejvyšší kvality. Za mě dávám 9/10 P.S. Korejs a jeho cesta k vykoupení překvapily. Zejména tím šokujícím koncem ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama