Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele quido_zidle k tomuto seriálu (7)

Policajt na odstřel (2014) (S01E08) 

"Víš co má společnýho cirkusák a policajt? No oba když to neumí tak skončí v GIBSu"...:-) Zatím nejlepší díl, skvěle natočené zatýkání URNOu!!! ()

Řetízek (2022) (S03E05) 

Vzkaz pro budoucí autory českých filmových detektivek: Dřív než začnete, pusťte si tento seriál, ideálně všechny díly... Protože takhle nějak se to dělá - uvěřitelné, přehledné, s důrazem na mravenčí policajtskou práci a ne na české verze holywoodských akcí, s perfektně vybranými herci do všech (!) vedlejších rolí (třeba Maximová byla v tomto díle na podtrženou jedničku). Chyby to má (debilní postava "elitního vyšetřovatele" Vladyky..., parodie na státní zástupkyni v podobě Remundové a pár dalších), ale jako celek je tento počin vynikající a vždycky se těším na další díl. Btw. ta ženská mrcha dostala v reálu 17 let...Teď sedí 5, takže za 4 roky bude za slušné chování venku... Asi pudu blejt! ()

Tramvaj (2022) (S03E07) 

Tvůrci si nastavili laťku vysoko a díl od dílu se ji ještě snaží přelezt. Už to říkám po několikáté, ale konečně česká tvorba, která je UVĚŘITELNÁ bez přehrávání jak v divadle, trapných "vtipů", nelogičností, bez prázdných dialogů jakoby zhulených postav (a bez Langmajera :-). Výborně graduje postava Korejse a na Kozáka doléhá tíha odpovědnosti a velení. Absolutorium si zaslouží casting pro vedlejší role a jejich vedení! Třeba ten tramvajový vrah byl za mě geniální! Jediné co mi "vadilo" byla tentokrát hudba (někdy přebíjela děj) a Remundová jako karikatura na státního zástupce (ta ne jen tentokrát). Ale i tak s přehledem za 5:-) ()

Střihač (2022) (S03E08) 

Ctrl C, ctrl V z recenze minulého dílu: Tvůrci si nastavili laťku vysoko a díl od dílu se ji ještě snaží přelezt. UVĚŘITELNÁ česká tvorba bez přehrávání jak v divadle, trapných "vtipů", nelogičností, bez prázdných dialogů jakoby zhulených postav (a bez Langmajera :-). Výborně graduje postava Korejse(jeho dva výslechy byly geniální!!). Absolutorium si stále zaslouží casting pro všechny vedlejší role a jejich vedení(v tomto díle vynikající "neherec" skvěle zahrál vraha sociopata). Hudba tentokrát na výbornou a v tomto díle se přidává výborná nová nosná linka s megerou v pozici policejní ředitelky- takové malé Babišky (za úspěchy můžu já a neúspěch si někdo šeredně odskáče). Jediné mínus je zase Remundová jako karikatura na státního zástupce a to pako, co ho hraje Vladyka(to si opravdu drželi takovýho debila na elitním oddělení??). Ale i tak s přehledem za 5:-) ()

Romeo a Julie (2022) (S03E09) 

Tenhle díl mi hlavně v jeho první polovině nějak nesedl. Uměle vsazený Plíšek, policista vejde do domu a plíží se pomalu a velmi potichu, asi aby někoho nevzbudil, Hřebíčková s influencerkou, objevení hledaného vozu Plíškem - to všechno mi připadalo jako z další debilní kriminálky na Primě. Pak ale začaly výslechy a bylo to zase zpátky... Takže konec dobrý, všechno dobrý:-). Hvězda navíc za  Remundovou a její první dobrou repliku...("Vy mě štvete, Vy mi pořád říkáte pravdu...") Kozákovu "krávu se dvěma lvama" a za tu závěrečnou depku ze života, kdy odvedete vynikající práci a vaše komplexy si léčící šéfová vás místo pochvaly zjebe jak malýho kluka za něco absolutně nedůležitýho...! P.P.S. Ten magor (další psychopat) co je brutálně(!) ubodal dostal v reálu 15 let - tzn. že už je za dobré chování venku. Tak nám všem držím palce ať ho někde nepotkáme... ()

Loterie (2022) (S03E12) 

Na začátku to vypadalo jako první nudný díl (koho zajímá kterej "rádobyrusáckej" magor zabije jinýho), ale pak vše znovu dostalo grády. Úplně cítíte tu obrovskou bezmoc a vztek Kozáka a nejradši byste šli té pindě vrazit facku (z vlastní zkušenosti vím, že takových jsou plné státní i korporátní firmy...). By mě zajímalo, jestli se na to dívá reálná Drábová - nějaká Drexlerová(mimochodem taky Radka...:-). Ale konec byl krásnej, málem na chlapskou slzu:-) P.S. jsem fakt zvědavej na poslední díl. Všechno ukazuje na Pražáka, ale bych se vsadil, že za nitky tahá Korejs se svým oloupaným jabkem... ()

Trik (2022) (S03E13) 

Proč??????? Proč na jeden vskutku kvalitní počin se u nás musí natočit kýble sraček typu Policie Modrava, Pozadí událostí, Kriminálka Anděl, Boží mlýny atd. atd. atd. atd.??? V tomto díle byly geniální 4 věci: Zpověď Plíška ke Kozákovi na začátku, Miroslav Hanuš a jeho ztvárnění emocí Korejse, výslech vraha na konci a ta směs nostalgie a hořkosti na rozlučkové párty Kozáka. Ďakujem pán Bebjak, díky pane Mareši, Malindo a další a další! Jen tak dál! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama