Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 2
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (420)

shyster 

všechny recenze uživatele

Za tím se rozhoduji mezi 3-4 hvězdy (provizorně tak nechávám 4 hvězdy). Seriál má vzrůstající kvalitu a podle mě nejlepší série je 5. Ačkoliv mám občas výhrady, jak se k sobě postavy v seriálu chovají (jsou to neskutečné svině, včetně Jima a Pam), pořád tam bylo přehršel vtipných scén, které si rád sjíždím na YT. Potom, co odejde Michael, je 8. serie ještě nějak tak dobrá. Ale 9. série je naprosto zoufalá a tu jsem protrpěl. Právě kvůli 9. sérii nedávám jasné 4 hvězdy. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Mám s tímto seriálem komplikovaný vztah. Ze začátku jsem k němu měl laxní přístup. Přišel jsem k němu formou "chci okusit více mockumentary seriálů jako Modern Family". Slabou první sérii vystřídala silnější druhá, začal jsem se sbližovat s postavami, s některými i ztotožňovat, třetí série už mi přišla lehce slabší, ale pořád dobrá, fandění se přelilo z určitých postav na jiné. Čtvrtou sérií, zejména jejím koncem se mi seriál znechutil. Postavy mi přišly malicherné, nesympatické a nikomu jsem nepřál jejich, často zvláštně získané, úspěchy. Příliv postav spíš uškodil než pomohl a ke konci jsem už nemohl dál trpět Jimovy vtípky, Michaelovy eskapády hraničící se zákonem nebo s prapodivných sexuálních relací v "kanclu". Pořád ale za určité momenty a některá moudra dávám tři hvězdy, znovu bych si to ale nepustil. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

No jo není nad originál. I když se Carrel snaží, tak Ricky Gervais je stejně úplně někde jinde stejně jako celý zpracovaní toho konceptu, který v tomto podání moc nevychází. Stejně jako humor, kterej tady někdy vyzní úplně jinak než v originálu. Opravdu pár dílů stačilo a nevidim důvod koukat se na to celých 5. sezón nebo kolik jich to má. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

O nás, pro nás. Když se do kanceláří společnosti Dunder Mifflin dostane divák, který ještě neměl tu čest pracovat v podobném ústavu, tak si naivně myslí, že jde o značně nadsazenou fikci. Každý bílý límeček, ale jistě potvrdí, že toto je bohužel krutá realita vyšperkovaná do dokonalosti díky přesně zvoleným hercům a vybroušeným scénářům. Pomluvy, naschvály a flákání, ale i lásky či přátelství. To vše kancelářské krysy zažívají každý den. Kancl není pouze komediální špičkou, obsahuje totiž i jednu z nejsilnější romantických linek napříč seriálovým světem. Všem postavám samozřejmě kraluje velký šéf Michael Scott, který potvrzuje další pravidlo z praxe, že na vedoucí pozici je vždy ten nejlínější blb a největší tlučhuba z celé firmy. Říkala ona! S1 - S6: 95% ()

rawen 

všechny recenze uživatele

První pokus seznámit se s tímto seriálem proběhl tak, že jsem si jako velký fanoušek anglické verze stáhnul první díl a znechuceně sledoval otrocký remake originálu. Dal jsem to k ledu a nedávno zkusil další díly - a ono je to moc fajn! Vše vychází jen z původního prostředí a hlavních charakterů, ty se ale postupně ubírají jiným směrem a to je skvělé, protože teď už se mi zdá, že má americká verze jen málo společného s tou anglickou. Bál jsem se co bude předvádět Dwight Schrute - americká obdoba Garetha Keenena - a on je snad ještě lepší! Boss Michael Scott si z anglického kolegy Davida Brenta naštěstí nebere moc příklad a tak zatím co David je zakomplexovaný, sebestředný, urážlivý, arogantní idiot, Michael je spíš malé, uřvané, hysterické, žoviální, sobecké děcko --- a zábava je s ním skoro stejně velká. Všechno jinak zastřešují producenti (tvůrci původní Office), což je jednoznačně dobře, protože zápletky a vtípky jsou kvalitní a to už jsem "dojel" do prostřed čtvrté série... Bravo, fanatičtí uctívači The Office UK, nebojte se toho! 8/10 PS: 8.1.2012 bohužel se stalo Kanclu to, čeho jsem se obával, natáhli ho na X stovek dílů, odešel Steve Carell a z původní kousavě trapné břitké zábavy zbyla rodinná selanka... Ach jo... Snižuju hodnocení na 7/10 ()

Galerie (1 719)

Zajímavosti (138)

  • NBC tuto epizodu odvysílala 16. března 2005 na MySpace, aby propagovala nadcházející premiéru seriálu. Jednalo se o vůbec první online debut kompletní epizody seriálu stanice NBC, který zahrnoval také zkrácenou webovou verzi epizody, která byla následující den ke zhlédnutí na vyžádání na MySpace. (LUKICKK)
  • Exteriéry budovy, kde se kanceláře nachází jsou opravdu v Pennsylvanii ve městě Scranton, kde se odehrává děj. Naproti této budově je bar, který se jmenuje "The Office", byl zde před začátkem natáčení a jde o náhodu. (don corleone)
  • Greg Daniels dříve uvažoval o použití zápletky z této epizody pro pilotní díl, ale rozhodl se, že je to „velmi riskantní věc“, a tak vytvořil pilotní díl přímou adaptací první epizody britské verze. (LUKICKK)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama