Reklama

Reklama

Sedm dní

(seriál)
USA, (1998–2001), 46 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Hudba:

Scott Gilman

Hrají:

Jonathan LaPaglia, Don Franklin, Justina Vail, Nick Searcy, Alan Scarfe, Norman Lloyd, Sam Whipple, Natassia Malthe, Gary Graham, Michael Bailey Smith (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Chceli by ste niekedy vrátiť čas o týždeň? Volá sa Frank Parker a robí to bežne. Pracuje na tajnom vládnom projekte, v ktorom sa experimentuje s cestovaním v čase. Keď sa niekedy stane nejaký vážny problém, pošlú ho späť, aby dal veci do poriadku. Problém je, že sa môže vrátiť len o sedem dní. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Han22 k tomuto seriálu (1)

Sedm dní (1998) 

Po letech shánění konečně nasledováno všech 66 dílů. 7 dní je typicky devadesátkový seriál se vším dobrým i špatným. Nečekejte kontinuální příběh, každý díl funguje samostnatně a jediná hlavní linka je romance/neromance Franka a Olgy, která je pitomá, pubertální, nevyvíjí se a nijak neskončí. On kolem ní chodí a má zájem, ale neumí to dát najevo, ona provokuje, ale vždy couvne. Vůbec postavy jsou největší slabinou - jsou buď naprosto zbytečné (šéf Talmadge, vědec Mentor, kámoš Donovan), zbytečné a úchylné (vědec Ballard) či objekty zájmu (Olga). Ramseyho si s jeho povahou, vizáží a naprosto nekonečným sklonem prudit a být k ničemu půjčili tvůrci nejspíše z MASHe, podoba s Frankem Burnsem je neskutečná. Ke konci přibyde mladý ajťák alias Birkoff z Nikity. Samotný Frank Parker, alkáč, magor a rebelant s pár šrámy z minulosti mariňáka je ale fajn. A stejně fajn jsou příběhy - Frank se vrací vždy o 7 dní, aby něco napravil. Jsou tu příběhy smutné, akční i vtipné, honí se teroristi, zločinci, napravují mezinárodní průsery, občas přijde nějaké to hard sci-fi (mimozemšťani, časová smyčka, paralelní realita, apokalypsa), občas i nějaké nadpřirozeno (duchové, nebe, ďábel). Občas se bohužel nechutně vykrádají filmy (Lola běží o život, Tři králové, Žhářka, Černý jestřáb sestřelen) i seriály (Čarodějky). Na druhou stranu jsou tu díly, které se můžou rovnat tomu nejlepšímu z Krajních Mezí. Nechybí hlášky, nechybí akce, efektů je málo, ale pokud jsou tak neurazí. Zkrátka Sedm dní je pohodovka, která sice ničím extra nenadchne a nepřekvapí, ale ani ničím neprudí a na oddech je ideální. ()

Reklama

Reklama