Reklama

Reklama

Scrubs: Doktůrci

(seriál)
USA, (2001–2010), 66 h 26 min (Minutáž: 20–28 min)

Tvůrci:

Bill Lawrence

Hrají:

Zach Braff, Sarah Chalke, Donald Faison, Judy Reyes, Ken Jenkins, John C. McGinley, Neil Flynn, Christa Miller, Sam Lloyd, Aloma Wright, Robert Maschio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(182)

Mladý doktor John „JD“ Dorian si hned v první pracovní den ve fakultní nemocnici Sacred Heart uvědomí, že ho ani dlouhá léta na lékařské fakultě nepřipravila na střet s realitou. Tváří tvář svérázným pacientům se cítí bezradný, ostatní lékaři ho urážejí a znepříjemnit život se mu snaží i zlomyslný údržbář. JD si dokonce není jistý, jestli tenhle chlapík není jen výplodem jeho bujné představivosti. Zato jeho nejlepší kamarád a spolubydlící – chirurgický praktikant Chris Turk – je přesný opak a mezi elitářské kolegy snadno zapadne. A pak je tu ještě krásná mladinká doktorka Elliot Reidová, která Johnovi padne do oka. Na tři začátečníky dohlížejí přísný a občas zákeřný primář Bob Kelso, pohledná vrchní sestra Carla Espinosová a mrzutý doktor Perry Cox, jemuž však v skrytu duše na svěřencích záleží. Cox se postará o většinu vtipných situací. JD každou epizodu komentuje jako vypravěč. Slyšíme jeho úvahy a surrealitu seriálu dodávají momenty, kdy se dostaneme přímo do jeho hlavy. Hrdinové zažívají lásky a problémy, musejí čelit rodinným povinnostem, nekonečnému papírování a neustálému proudu pacientů. V nemocnici plné nevypočitatelných existencí není o zábavu nouze, i když se občas mísí s tragickými situacemi, které k životu zkrátka patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (579)

Nightlysin 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem si pořídil 1. sérii a zhruba v polovině si byl téměř jistý, že to jen dokoukám a udělám za tím velkou tečku. Když se tak ovšem stalo, pocítil jsem zvláštní prázdno, znovu si v duchu přehrál dění a rozhodl se zkusit i druhou. A jakmile jsem začal s druhou, bylo mi jasné, že jsem v tom až po uši a že nebudu mít klid, dokud neuvidím všech 7 řad. Jinými slovy, tahle záležitost chce čas. Ke dnešnímu datu jsem viděl každý díl ze všech sérií 3x :-) A už jsem úplně zapomněl, co že se mi to ze začátku nezdálo. Je to pro mě americký komediální seriál číslo jedna. Velká dávka originality a celá řada jen pro tento seriál typických vychytávek z něj dělá kult. Není to nejvtipnější americký sitcom, ale je tak nějak... mno... nejupřímnější. Hi, I'm Bob Kelso and I like whores. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, kdy si říkám: "Sakra, tam bych chtěl bejt s nima..." Už jen díky mému studiu moc zajímavý seriál, ve kterém jsou hlášky absolutně trefné. Škoda, že se ke konci objevuje čím dál více slabších epizod, ale i tak ať jsem už sešlou tu poslední 8. sezónu. Bude to smutné loučení.. High five!:) ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Seriál ktorého som videl len zopár častí, a aj to na nejakej nemeckej stanici nebol zo začiatku pre mňa veľkým lákadlom, a dokonca som mal chuť to vypnúť a zmazať pretože ma to moc zo začiatku nechytilo ... ale dobre že som vydržal pretože s pribúdajúcimi časťami sa to začalo zlepšovať a držať si veľmi dobrú úroveň. Hlavným stavebným kameňom sú geniálne napísané a zahraté postavy, u mňa vedú s veľkým náskokom pred všetkými Dr. Cox a The Janitor, z ktorých nemôžem a pri každej scéne s nimi umieram smiechom. Seriál mi sám o seba príde ako základ pre 2 seriály a to HIMYM a Grey´s Anatomy, neviem prečo ale príde mi ako by z nich tieto 2 spomínané čerpali - ale len to dobré. Momentálne mám rozpozeranú 2.sériu takže ďalšie postrehy pridám časom ... [15.09.2010] Po dvoch týždňoch od napísania prvej časti komentáru, pridám ešte niekoľko slov. Po pozretí sérií 2-8 som bol nesmierne nadšený že som to vydržal sledovať a ani na chvíľu som neľutoval čas ktorý som pri tom strávil. Ako som tento seriálový skvost sledoval, tým sa mi viac a viac dostával pod kožu a obľuboval som si aj niektoré veci ktoré mi išli celkom na nervy napr. JDho predstavy ... ale zas na druhú stranu tu cestu som si nenašiel len k jedinému prvku seriálu a to k Elliot Reid (prečo zrovna k nej to rozpisovať nejdem). Pribúdajúcimi časťami resp. sériami kvalita neklesala, a držala si výbornú úroveň ... síce siedma séria trochu stagnovala a ôsmu zachránili posledné časti pri ktorých som mal menšiu sentimentálnu chvíľku ale ani tieto menši výkyvy mi nepokazili radosť zo sledovania. Je v skutku úžasné že toľko rokov to tých hercov a celý ten štáb bavilo robiť a som za to rád, i keď som to do kopy pozeral len 2 týždne. Ešte mi treba pozrieť poslednú sériu, z ktorej bohužiaľ nemám najlepší pocit ale nech dopadne akokoľvek, SCRUBS budem radiť medzi tie najlepšie seriály aké kedy vznikli. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

No já nevím, opravdu nemůžu sledovat každej seriál. Hlavně se mě každej nelíbí. Po dvou dílech mě to nepřišlo skoro vůbec vtipný - takový vyumělkovaný vtipy, který ani vtipným nejsou, spíš trapnými. Zkusím to ještě, ale moc tomu nefandím... ()

Linka2 

všechny recenze uživatele

V každém dílu je prostor pro humor i pro citové okamžiky (o ty se stará hlavně JD svými vnitřními monology a komentáři) a oba tyto prvky jsou perfektně nakombinovány a vyváženy. Musím říct, že mě baví hlavně údržbář a Elliot, kterou mám ráda od dílu k dílu čím dál tím víc (i když mi trvalo dost dlouho si na ni zvyknout). Přestože bych měla pár výhrad (jako například několik "přehnaně amerických veselých hudebních scén"), přiznávám, že se mi tenhle seriál dostal pod kůži. Moje oblíbené epizody: My monster, My Point Of No Return, My Lunch, My Choosiest Choice of All. Moje oblíbené písničky: Dreaming of You, Hey Julie, How to Save a Life, Men at Work, Tell Her This, Light and Day, Take On Me, Africa, I Want to Know, Cats in the Cradle, If You Were Here, Isn't She Lovely... "Cause even if it breaks your heart to be ‘just friends’, if you really care about someone, you’ll take the hit.“... “The easiest way to lose something is to want it too badly.”... “Sometimes in life when you get what you want, you end up missing what you left behind.”... “I guess it comes down to how we want to be seen by other people. Some people want to be seen as the rebel. Some people just want to be seen, period. Some people have limits on how far they’ll go to protect their image. For me, it was when I stopped worrying about how other people saw me that I finally started to look better.”... “Look, Elliot. Every year we bounce around this thing and I never had the courage to stand up and tell you how I feel. I’m crazy about you. And I want you to know if I had the choice of hanging out with anyone in the entire world or sitting at home with you eating pizza watching a crappy TV show, I’d choose you every time.” ()

ivo333 

všechny recenze uživatele

priznám sa, že zo začiatku ma tento seriál moc nebral, ale teraz sťahujem časť za časťou a hneď ich hltám. Výborné herecké výkony, dobrá pointa na koniec a dostatok srandy radí tento seriál medzi moje top. ()

romajz15 

všechny recenze uživatele

Parádní vtipná taškařice, což se jen tak nevidí. Většina dnešních komedií jsou jen nevtipné slátanin\, ale Doktůrci ne. Vtipů je zde hodně a většina z nich je vážně dost vtipná. Hlavní postavy jsou dobře napsané. Třešničkou na dortu je to, že slyšíme (občas i vidíme) myšlenky postav. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

14. díl třetí série je naprosto geniální. Nejlepší do té doby!! 7. díl čtvrté série byl zatím nejvtipnější ... ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Scrubs jsou opravdu dost zhusta nasyceni humorem, který během prvních pár dílů může novému divákovi připadat dost trapný, až skoro estrádově. Jenže pokud se nenecháte odradit a půjdete mu vstříc, tak si vás docela jednoduše kolem prstu obmotá, a neřekl bych, že je to z důvodu nějaké degradace smyslu pro humor. Po určité době si mě postavy otesaly. Jejich herci je ztvárňují sice ujetě, ale stále lidsky, kdy ty bláznivosti, které provádějí v strašném presu, kdy zachraňují životy, nevadí. Ne, Scrubs není žádným lékařským dramatem, ale nastínění pozadí postav je potřeba v každém sitcomu, a tady funguje perfektně. Neospravedlňuje chování nejen jejich, ale dojem z celého seriálu. Po prvních pár dílech se také přitvrdí na diváckou pilu přidáním point na konci každého dílu, které ač můžou působit někdy až melodramaticky, tak fungují parádně. Scrubs není typickým sitcomem, vtipy nejsou sekány každých 15 sekund a většina není výsměchového typu. Když se najede na dramatičtější příběh, není hned shozen nejapným vtipem, aby nás tvůrci upozornili, že to nemysleli vážně, mysleli, a drží tím seriál v pozitivních vodách. Po první sérii lepší 4*. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Když už jsem začínal být znuděný z koukání na HIMYM stále dokola (a když začala klesat kvalita), objevil jsem scrubs. Scrubs je jedinečný počin, k jehož pochopení nepostačí pár dílů, ale nejlépe celá první série, která zde pouze otevírá příběh a uvádí postavy na scénu. Vše se skutečně rozjíždí od druhé serie a pokud si ve scrubs najdete to své ( a zde si myslím že seriál nabízí trochu pro každého ) zamilujete si je. Zach Braff je výborně trhlý, John C. McGinley mě vždycky dostává svýmy monology a Ken Jenkins je v roli šéfa nemocnice úžasný. Vedlejší postavy zde nejsou jen pro situační vtípky a zmírnění nějaké situace, je to další složka seriálu která klape na 100%, zvlášť tedy Neil Flynn jako Jannitor, Todd, Ted, ale i těžce věřící Lawern a mnoho dalších. Opět jsem sám sebe přesvědčil o tom že mánie přátel v mém okolí je způsobena pouze nedostatkem informací. Samozřejmě, že seriál nějaké ty mouchy má, postavy jsou stavěny do velmi podobných situací a reagují v nich úplně stejně, některé díly musíte přetrpět některou trapnou příběhovou linku, ale záleží pouze na tom pokud se přeze vše dkážete přenést a vychutnat si tuto seriálovou perlu. "Why you forcing me to make your life miserable?" ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Po přátelích nejoblíbenější komediální seriál...mám docela i rád lékařské prostředí, ale tady na úspěchu seriálu má největší podíl bezesporu sestava tak praštěných postav, že si je musíte zamilovat po pár dílech (u mě s přehledem vede Dr. Cox)...docela se divím, že se to nedostalo někdy i na českou tv.... ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Bylo trochu těžké dostat se přes prvních pár epizod a zvyknout si na bizarní styl humoru. Když se ale tohle podaří, máte vyhráno. Jeden z nejzábavnějších a nejnápaditějších seriálů posledních let, který by se co do vtipnosti vzhledem k počtu sérií mohl bez problému zařadit bok po boku Přátel. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, který naštěstí nezůstával jenom u "poučení z dnešního dílu", ale má výborně propracované postavy, které jsou mi navíc krajně sympatické a udržely mou pozornost celých 9 sezón (a upřímně - zvládly by to i do pořádného konce 9. sezóny, ne toho "useknutí"). Skvělý námět na seriál, skvělé zpracování a vynikající start pro Zacha Braffa ;) ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Velice originální styl humoru, který tvůrci do Scrubs zakomponovali mě bavil v každém díle. Příběhy jednotlivých dílů jsou si občas dost podobné, ale to jim na zábavě neubírá. Navíc zde vznikly dvě nejlepší seriálové postavy - Údržbář a dr. Cox. Obrovské překvapení od seriálu, který měl jen zaplnit místo mezi vydáváním nových dílů jiných seriálů. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli kvalita Scrubs začala klesat příliš rychle, nebo je to jen tou naprosto dokonalou první sezónou. Druhá byla také ještě dobrá, pak už ale začal být humor mnohem slabší nebo se jednoduše ohrál. Scrubs jsou výjimeční castingem a občas dokonalou doslovností nebo humorem jak z jiného vesmíru. Bohužel údernost a ujetost se vytratila spolu s charismatem hlavní postavy (a to mám Braffa docela rád). První sezóna je sitcomový vrchol (lepší jak Přátelé v nejlepším), ostatní od čtvrté sezóny spíš průměr ()

Magniel 

všechny recenze uživatele

Člověk se k tomu musí pomalu dopracovat, ale v paté sérii jsem naprosto přesvědčen o pěti hvězdách s tím, že nemůže existovat lepší komediální seriál z nemocničního prostředí. Každá z hlavních postav je unikát :) Jen škoda tak razantní změny konceptu seriálu v poslední sérii. Ani trochu se nedivím, že natáčení další řady zrušili. ()

phata 

všechny recenze uživatele

Moc dílů jsem ještě neviděl, ale baví mě to a ne málo. ¤ první série done @ 20-08-2008 ¤ jak někteří říkají, kvalita se občas pohybuje podle sinusoidy, nicméně moje závislost roste podle tangentoidy. Gimme hungry chicken, gimme MOAAAAAAR! ¤ druhá série: done @ 05-09, zvyšuju hodnocení... ¤ třetí série: done @ 16-09 ¤ čtvrtá série: done @ 28-09 ¤ pátá série: done @ 10-10 ¤ šestá série: done @ 18-10 ¤ sedmá série: done @ 22-10 ¤ Highlights: Cox + janitor ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama