Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
  • USA Batman: The Animated Series (více)
USA, (1992–1995), 31 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Loren Lester, Robert Costanzo, Mark Hamill, Richard Moll, Lloyd Bochner, John Vernon, Adrienne Barbeau, Brock Peters (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(85)

Bruce Wayne přísahá, že pomstí vraždu svých rodičů, a celý život bojuje proti zločincům v Gotham City. (HBO Max)

Recenze (62)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Vstupovala jsem do toho s tím, že Batman je můj nejoblíbenější superhrdina vůbec. Ke konci už jsem se jen v duchu ptala, koho ta Mary Sue odpojí od přístrojů tentokrát. Plusové body za roztomilost, s níž si seriál vymýšlí jednoho dickensovsky kapitalistického záporáka za druhým, aby zakryl, co za zrůdu je samotný Wayne. ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Jak už tak trochu u seriálu bývá zvykem vynikající díly se střídají se slabšími. Rozhodně se, ale v tomto případě jedná o špičku komiksového žánru. Po Spidermanovi (1994) druhé nejlepší animované ztvárnění, na které se vyplatilo si každou sobotu ráno přivstat. Navíc nostalgie hraje hodně silnou roli...85% ()

Reklama

spawnxp 

všechny recenze uživatele

"Jsem Pomsta, jsem Noc, jsem Batman!" (epizoda Nothing to Fear). Inu až tak temný to celý (bohužel) není, ale jde o vynikající animák, samozřejmě se všemi cnostmi i nectnostmi seriálu. Technicky a výtvarně je to přesně na hraně toho co se mi líbí, standardně skvěla úvodní sekvence před titulkama. Plná palba, pět bodů. ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

I Am Vengeance. I Am The Night. I Am Batman! Konečně jsem dokoukal tento legendární seriál, a jsem vážně překvapen. Úroveň animace je vážně neskutečná a díky novému stylu animace (Dark Deco), který tento seriál vytvořil, to dotváří dost temnější atmosféru už do dost temného Gothamu. Ale DÁMY A PÁNOVÉ, ten dabing, to je prostě jinde, v celém seriálu jsem si ani jednou nevšiml špatného dabéra, všichni byli prostě perfektní, především trojice BATMAN, JOKER a HARLEY. Ani u jedné epizody jsem se nenudil, ale je jasné, že se zde našlo pár epizod, které byly vážně zvláštní a u některých epizod mi i přišlo že se z Batmana spíše stal Superman, protože překonával všechny fyzické zákony, ale chápu, že se to tvůrcům v danou chvíli prostě hodilo, nebo byli líní vymýšlet něco jiného. Ten kdo tento skvost ještě neviděl, tak prostě musí. VÁŽNĚ PECKA 9/10 ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z najlepšie hodnotených animákov vôbec, preto som očakával do istej miery menšiu epizodionálnosť a komplikovanejší dej, postavy a problémy. Je to však len veľmi dobre, podľa predlôh spracovaný animák pre deti, ktorý má pre ľudí skôr pridanú veľkú nostalgickú hodnotu. Pre dospelého človeka, pokiaľ nie je naozaj fanúšik DC, to však v súčasnosti už nemá veľa, čo ponúknuť pri konkurencii detských seriálov ako sú Avatar alebo Trollhunters. Drop 23/85 - 60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (53)

  • Pro navození správně temné noční atmosféry byl použit černý papír jako pozadí. To animátorům ušetřilo spoustu času. Pro tuto techniku se vžil termín "Dark Deco". (liquido26)
  • V epizodách "Heart of Steel" a "His Silicon Soul" se objeví Dr. Carl Rossum. Jeho jméno bylo vypůjčeno z divadelní hry Karla Čapka R.U.R. (Rossumovi univerzální roboti). Tato hra dala s větu slovo robot. Jako další z odkazů na tuto hru se v epizodě "Heart of Steel" objeví na značce auta nápis RUR. (liquido26)

Související novinky

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

14.01.2021

Režisér a scenárista Mike Flanagan (The Haunting, Doktor Spánek) se až doteď soustředil převážně na horory, když se ho ale jeden z fanoušků nedávno zeptal, jestli by nechtěl natočit taky nějaký film… (více)

Reklama

Reklama