Reklama

Reklama

Batman

(seriál)
  • USA Batman: The Animated Series (více)
USA, (1992–1995), 31 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks), Jerry Robinson (komiks) (více)

Hrají:

Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Loren Lester, Robert Costanzo, Mark Hamill, Richard Moll, Lloyd Bochner, John Vernon, Adrienne Barbeau, Brock Peters (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(85)

Bruce Wayne přísahá, že pomstí vraždu svých rodičů, a celý život bojuje proti zločincům v Gotham City. (HBO Max)

Recenze (62)

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál je vynikajúci a právom si zaslúži všetky ocenenia. Pamätám si, že som Batman The Animated Series sledoval asi od svojich piatich alebo šiestich rokov na začiatku 90. rokov a musím ho považovať za vrchol kreslenej animácie. Animácia je nádherná, scenár je kvalitný (lepší ako čokoľvek iné v tom čase a možno aj o 25 rokov neskôr) a hlasy postáv sú dokonalé. Všetko v tomto seriáli je prvotriedne a producenti a scenáristi jasne pochopili, kto je Batman a aký svet obýva. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nemám výhrady. Batman drží stejnou lajnu jako kreslený Spiderman. Propracované scénáře, perfektní náměty dílů, skvlěá akce. A hlavně vynikající postavy - jména jako Penguin, Joker, Two-Face, Riddler, Poison Ivy nebo Catwoman zná každý, ale tady jich je mnohem více a každá postava je přesně podle mých představ. Samotný Batman je pak temný, stejně jako kresba a celé ladění seriálu. Vyčíst lze jen málo - snad že nikdo neumírá a záporáci v jendom díle chycení jsou v dalším díle venku jako by se nechumelilo. A oproti Spidermanovi chybí storyarcy a vývoj postav - což jsou ale jen drobné vady na kráse. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Vstupovala jsem do toho s tím, že Batman je můj nejoblíbenější superhrdina vůbec. Ke konci už jsem se jen v duchu ptala, koho ta Mary Sue odpojí od přístrojů tentokrát. Plusové body za roztomilost, s níž si seriál vymýšlí jednoho dickensovsky kapitalistického záporáka za druhým, aby zakryl, co za zrůdu je samotný Wayne. ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Jak už tak trochu u seriálu bývá zvykem vynikající díly se střídají se slabšími. Rozhodně se, ale v tomto případě jedná o špičku komiksového žánru. Po Spidermanovi (1994) druhé nejlepší animované ztvárnění, na které se vyplatilo si každou sobotu ráno přivstat. Navíc nostalgie hraje hodně silnou roli...85% ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Skvělý mix Batmana, Art Deco, a kresby inspirované Frankem Millerem. Mark Hamill je úžasný dabér a už nikdo nebude takový Joker. Nevím, jestli šel seriál u nás celý, ale třetí série ještě stále drží tempo, možná i zvedá lehce laťku. Dobrodružství s novým Robinem už do hodnocení nezahrnuji. Kdybych měl vypíchnout jednu jedinou věc, tak nebylo v dětství nic, co by mi na city zahrálo lépe, než první díl s Victorem Freezem. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (53)

  • Několik epizod je přímými adaptacemi komiksových knih ze 70. let. Mezi ně patří např. epizody "The Laughing Fish", "Demon's Quest", "The Cape and Cowl Conspiracy", "Moon of the Wolf", "Dreams in Darkness" atd. (liquido26)
  • V epizodách "Heart of Steel" a "His Silicon Soul" se objeví Dr. Carl Rossum. Jeho jméno bylo vypůjčeno z divadelní hry Karla Čapka R.U.R. (Rossumovi univerzální roboti). Tato hra dala s větu slovo robot. Jako další z odkazů na tuto hru se v epizodě "Heart of Steel" objeví na značce auta nápis RUR. (liquido26)

Související novinky

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

Tvůrce The Haunting má nápad na komiksovku

14.01.2021

Režisér a scenárista Mike Flanagan (The Haunting, Doktor Spánek) se až doteď soustředil převážně na horory, když se ho ale jeden z fanoušků nedávno zeptal, jestli by nechtěl natočit taky nějaký film… (více)

Reklama

Reklama