Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele klúčik k tomuto seriálu (13)

Případy 1. oddělení (2014) 

Tento seriál sa my zatiaľ páči. Je natočený tak, že prežívam príbeh. Herecké obsadenie sa podarilo, hrajú tu aj dosiaľ neznámi herci. Seriál sa určite radí k tomu lepšiemu, čo sa tu natočilo. Hodnotím 80%. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Obrovské prekvapenie v roku 2014. Naozaj fantasticky urobený seriál. Výborní herci a dobre napísané postavy. Príbehy ktoré vychádzajú z pravdivých prípadov. Len tak ďalej. Hodnotím 95%. ()

Rozčtvrcená (2014) (S01E01) 

Prvý diel mi pripomenul iný seriál, ale to myslím iba tou kvadratúrou ženy. V tejto časti ma zaujal herec Petr Strach. Naozaj dobrý výkon a spolu s Filipom Blažekom paráda. Diel hodnotím 75%.... ()

Fantom z Jižáku (2014) (S01E02) 

výborný diel. Napätie, dobré herecké výkony - Filip Blažek... Zaujímavý záver, hodnotím 80%. ()

Doživotní chyba (2014) (S01E03) 

To bol strašný hajzel , takto ubližovať takým ľudom, čo sa nemohli brániť.... Diel výborný, moc sa mi páčil Bolek Polívka... Hodnotím 85%. ()

Slepý svědek (2016) (S02E01) 

Tešil som sa na druhú sériu seriálu. Diel Slepý svedok ma nesklamal. Výborní herci - fantasticky napísaný príbeh. Z hercov ma zaujal Vladimír Javorský..... dávam 80%. ()

Informátor (2016) (S02E02) 

Informátor - bol veľmi dobrý diel. Miroslav Vladika si našiel dobrého informátora, ale zahral to výborne. Hodnotím 75%. ()

Súdánský student (2016) (S02E03) 

Výborný diel. Dva krát som mal husiu kožu - a to pri scéne , kde vypočúvali vraha , ten chalan to zahral fantasticky. Druhý krát mám husiu kožu, keď vidím veliteľa pátračky pod vedením herca Miroslava Hanuša. On ma naozaj fantasticky napísanú postavu, ktorú hrá tak famózne , že by som ho do riti nakopal, ako povedal v jednom filme jeden major. To ukazuje , že Miroslav Hanuš je výborný herec. Tento diel hodnotím 90%. ()

Děti na odpis (2016) (S02E04) 

Opäť výborný diel, ktorý pôsobí tak nepochopiteľne, až z toho mrazí !!! Nahnevalo ma odstavenie O.Vetchého. Bolek Polívka bol moc presvedčivý. Hodnotím 80%. ()

Tělo (2016) (S02E05) 

Tento diel ma sklamal. Nebolo to ono, ale to nevadí , už sa teším na ďalší.... hodnotím 60%. ()

Olizovač (2016) (S02E06) 

Nesklamal som sa. Znova , napätie a to čo z tohto seriálu vyžaruje. Dobrý scenár, výborní herci.... Hodnotím 80%. ()

Krádež století (2016) (S02E07) 

Dejovo som rád, že odchádza ten " blb" veliteľ oddelenia. Tento diel bol celkom dobrý, no zdá sa mi akoby to postupne upadalo. Diel hodnotím 70%. ()

Poslední případ (2016) (S02E08) 

Diel, ktorý ukončil druhú sériu stál za to !! Zaujímavý, až nepochopiteľný, ako sa môže nájsť taký magor, ako bol ten vrah. Diel hodnotím 80%. Ďakujem tvorcom za tento fantastický seriál a dúfam , že sa nájdu peniaze a chuť pokračovať !!!! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama