Reklama

Reklama

Bosch

(seriál)
  • USA Bosch
Trailer
USA, (2014–2021), 52 h 11 min (Minutáž: 39–52 min)

Předloha:

Michael Connelly (kniha)

Hudba:

Jesse Voccia

Hrají:

Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino, Lance Reddick, Madison Lintz, Mimi Rogers, Paul Calderon, Sarah Clarke, Troy Evans, Gregory Scott Cummins (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(68)

Hieronymus „Harry“ Bosch (Titus Welliver) je v drsném a špinavém podsvětí Los Angeles jako doma. Zkušený a ostřílený detektiv dře dnem i nocí, aby odhalil a dopadl nebezpečné kriminálníky bez ohledu na to, jak moc jsou podlí nebo jak dobré mají konexe. Bosch se řídí heslem „buď záleží na každém, nebo nezáleží na nikom“. A proto opakovaně naráží na chyby systému, který umožňuje lidem s černým svědomím, jako jsou Raynard Waits, Veronica Allenová, nebo dokonce policejní komisař Los Angeles, proklouznout mezerami mezi nedokonalými právními předpisy. Na druhou stranu ubohé oběti zločinů, mezi nimi i Boschova vlastní matka, prostitutka, se kvůli nim nikdy nedočkají spravedlnosti… Bosch a jeho všemi respektovaný parťák Jerry Edgar (Jamie Hector) pracují pod velením poručíka Grace Billetsové (Amy Aquino), schopné a soucitné policistky, jež se ke svému velkému zklamání už několikrát nedočkala zaslouženého povýšení. Billetsová má pochopení pro Boschovo odhodlání nastolit spravedlnost za každou cenu, a když je potřeba, leccos mu odpustí. Oblíbenec celého Los Angeles a současný náčelník policie Irvin Irving (Lance Reddick) se s nejlepším detektivem z oddělení vražd zná už hodně dlouho, ale ne vždy schvaluje Boschovy pracovní metody – zvlášť pokud jdou proti jeho vlastním zájmům. Zdaleka nejvíce si však Bosch rozumí se svou dcerou Maddie (Madison Lintzová), studentkou univerzity, která by se ráda jednoho dne stala právní zástupkyní. V Boschově životě hraje velkou roli také metropole Los Angeles – ať už jde o jeho ikonický dům z padesátých let, který stojí v Hollywood Hills vysoko nad světly velkoměsta, nebo oblíbená místa, jako je mexická restaurace El Compadre, Hotel Ace a lanová dráha Angels Flight. Bosch zná L. A. jako své vlastní boty, možná ještě lépe! (TV Prima)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (119)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Příjemně oldschoolovým způsobem laděná kriminálka, která pečlivě sleduje portrét hlavní postavy a je uvěřitelným způsobem realistická. Bosch je pro mnohé kolegy nepříjemnou osinou v zadku, na druhou stranu si nedokážu vzpomenout na podobnou postavu s tak pevnými morálními zásadami, která by u toho někdy (ne)působila alespoň trochu směšně. Silné postavy, silné zápletky, žádní béčkoví záporáci a jeden z nejsympatičtějších seriálových castingů vůbec. Nemalý podíl na finálním výsledku mají z mého pohledu i tvůrci (za mě vůbec nejlepšího) seriálu The Wire, jejichž rukopis se tu skutečně nezapře. A ten přímý odkaz na The Wire v poslední sérii z úst Jamieho Hectora je už jen takovou třešničkou na závěr. [85%] ()

Miss.Freak 

všechny recenze uživatele

Jestli si nějaký herec zasloužil (konečně) seriál jen pro sebe, tak je to právě Titus Welliver, který má tolik charismatu, že si z toho prostě každý musí sednout na prdel. Celý seriál (aspoň první série) má pravý old school feeling, skvělé tempo, slušné herecké výkony, parádní lokace i dobře napsaný scénář, jenž rozvíjí hlavní linku do několika příběhů, kterými je každý díl nabitý a tak rozhodně nenudí. Ano, je na světě o další kriminální seriál víc. Ale ne tak zhurta. Další The Wire? Určitě ne. Jen se v tomhle případě jedná o kriminálku, která je kvalitou daleko výš než ty typu CSI apod. Bosch se nesnaží kriminální žánr znovu vytvořit, ale přináší do něj spíše svěží vánek, který tak moc potřebuje. ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe True Detective. Popravdě si už ani nedokážu pořádně vybavit co se v jeho průběhu dělo, za to na Henryho Bosche nezapomenu dlouho. Příběh nekompromisního a egoistického policisty mě zaujal už od prvních vteřin a se stejným nadšením jsem sledoval i ten poslední. Děj, hlavní i vedlejší postavy jsou super a celkově na americkou produkci seriál, který je potřeba si hýčkat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Connellyho knížky neznám, ale ty dva filmy, které jsem podle jeho předloh viděl, mě nezklamaly a totéž se dá říct i o Boschovi. Vlastně o něm se můžu s klidným svědomím prohlásit, že jsem nadšen. Seriál šlape od prvního dílu, je zamotán přesně tak, aby se v něm člověk neztratil a navíc si jede v oldschoolové koleji, takže diváka neobtěžují žádné technologie, které podle vlasu určí, že má pachatel na prdeli bradavici. Titus Welliver dostal roli ušitou mu přímo na tělo a nezklamali ani další, pro mě vesměs neznámí, herci. Pevně doufám v další série. 90% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jednou po čase po skončení seriálu chrochtám blahem jak to malé selátko. A při tom stačilo po první sérii změnit opravdu jen málo. Vysadit hloupou dějovou linku s masovým vrahem a vsadit na jednoduchost a přímočarost. Sice opět dvě linie, ale mnohem uvěřitelnější a řekl bych i ucelenější. O kvalitách tohoto seriálu svědčí nejlépe fakt, že jsem poslední díl dal dokonce i s anglickými titulky, což se mi stává opravdu jen ve výjimečných případech, silné, seriálové závislosti. Tohle byl jeden z nich. Co dokázal Stellan v Riverovi, to stejné platí pro Tituse a jeho Bosche. Perfektní a dokonalé představení, které mě uspokojilo na 110 procent. ()

Galerie (618)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

Reklama

Reklama