Reklama

Reklama

Krok za krokem

(seriál)
Komedie / Rodinný / Romantický
USA, (1991–1998), 58 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Tony Askins

Hrají:

Patrick Duffy, Suzanne Somers, Sasha Mitchell, Bronson Pinchot, Staci Keanan, Angela Watson, Christopher Castile, Brandon Call, Josh Byrne, Christine Lakin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Zatímco manželé Carol a Frank se mají rádi, jejich děti z prvních manželství se upřímně nenávidí a dělají si samé naschvály. (oficiální text distributora)

Recenze (847)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem zahlídnul několik dílů týhle sračky (už zase to opakujou, tentokrát na TV Prima) a svoje hodnocení snižuju ze 2 na 1 hvězdičku, protože mi to přišlo už úplně stupidní. Já nechápu, proč v tom seriálu jsou všechny postavy tak extrémně nesympatický. Když to tak vezmu, tak hlavní postavy maj tyto charakteristiky: otec - dement, matka - hysterická slepice, Kouďák - dement, J.T. - další dement, Dejna - kráva, Karen - dementní slepice, všichni ostatní - banda dementů a slepic... Tito dementi a slepice pak spolu vedou neuvěřitelně debilní rozhovory a do toho se každou chvíli ozve umělý "HAHAHAHA", aby i ten nejtupější američan pochopil, že to mělo bejt vtipný nebo "OOOOOOUUUHH", aby zase každej pochopil, že to mělo bejt smutný. Potom z toho vyleze nějaký moudro ve stylu "Milé děti, vždycky poslouchejte rodiče. Milé děti, pornografie je špatná, áno? Milé děti, vaše maminka se sice chová jako dozorce v koncentráku, ale myslí to s váma dobře." a z rádoby komediálního sitcomu se stane kulervoucí doják. Sice občas (tak 1× za 10 dílů a nejspíš omylem) se tam najde něco vtipnýho, ale v podstatě je to jenom další z mnoha úplně zbytečnejch sitcomů. Tenhle je snad akorát trochu víc slizskej. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál na který se jako u Přátel dá dívat i po několikatý za sebou. I přes jeho stáří neztrácí ani dnes nic ze svého kouzla a jedinečnosti. Rád se na něj vždycky při repríze podivu. I když mi občas leze na nervy, jak je v každém dílu na konci nějaké morální poučení. Ale nic přeci není dokonalé. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Můj největší hrdina rodiných amerických sitcomů a jedna vůbec z nejlepších postav seriálů Cody Lambert alias "Kouďák", který se nezapomenutelně a navždy vryl do mojí paměti, díky jeho odchodu a náhrady za Jean-Luca, pro mě seriál ztratil svůj třpyt a tím pro mě i jediný důvod koukat na Krok za krokem. Morální a propagandistické vsuvky jsou obrovským mínusem tohoto sitcomu a není možné si jich nevšimnout. Čtyři hvězdy za Coudyho. 70 % ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V konečnom dôsledku žiaľ skrz naskrz priemerný sitcom, ktorý kedysi neodmysliteľne patril k televíziám v Čechách či na Slovensku ale nielen zub času ho nahlodal. Kvôli sympatickým charakterom (Cody jasne vedie) som ho sám kedysi sledoval pravidelne a bavil sa na ňom ale kolísajúca úroveň humoru a po čase už veľmi únavné morálne ponaučenia na záver si vybrali svoju daň. Nanapravili to už ani posledné série, ktorých kvalita sa s tým najlepším zo seriálu nemohla rovnať ani náhodou. A nakoľko ide o schématickú, hoc príjemnú rodinnú zábavu, je mi vlastne záhadou, prečo u nás Krok za Krokom až tak skultovnel. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad úplně první sitcom v českých televizích a tehdy vůbec nejsledovanější pořad. První série mne tehdy jako kluka pubertálního věku nadchla (patřím k těm, kteří odrůstali spolu se seriálem), pak to ovšem šlo silně dolů hlavně kvůli tomu vlezlému moralizování. Ne že by se stále nenašlo dost dobrých vtipů (a proto jsem taky na seriál nikdy nezanevřel), ale můj vrozený odpor k morálním poselstvím pro průměrného Američana to poněkud pokazil. Nemanželský sex? Verboten. Sprostá mluva? Verboten. Vlastní názor? Verboten. Leč Dana a Cody mají v mém srdci místo navždy. A rovněž je třeba pochválit vynikající český dabing. ()

Morien

všechny recenze uživatele

Chvilka nostalgie při vzpomínání, jak jsme kdysi spěchali z procházek tak, abychom stihli další díl. A asi jsem celkem pyšná, že i jako děťátko jsem byla schopná filtrovat ty scény "ruku na srdce" jako pošahanost. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak stupidní a návykový, jak jen sitcom může být. Patrick Duffy je geniální a ukažte mi někoho, kdo nechtěl přefiknout Suzanne Somers. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát ani pět ani odpad, přitom obě tato hodnocení si to zaslouží. Občas srandy kopec na pět hvězd, občas keců plná nůše a věčné objímání na jednu hvězdu za slzy nebo rovnou odpad za trapný kýč. Navíc klasické schéma - čím více dílů, tím větší a větší průser. Ovšem jako děcka jsme na to čučely a nechaly se rády vychovávat. Pět hvězd za Kouďáka, odpad za toho Francouze. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento seriál patří spolu s ALFem k jedinným 2 "rodinným" seriálům z americké produkce, na které se můžu podívat kdykkoliv a pobavím se u nich maximálně. Na začátek bych zmínil 2 slabší body tohoto seriálu (abych byl taky kritický ;-)), a to moralizování, které je skoro na konci každého dílu + menší úpadek po odchodu Sashy Mitchella alias Codyho Lamberta (ani Bronson Pinchot jako Jean-Luc, Jason Marsden jako Rich Halke ani Jeff Juday jako Blesk ho prostě nedokázali nahradit). Ale jinak nelze nic vytknout. Frank Lambert, Carol Fosterová Lambertová, J.T. Lambert, Dana Fosterová, Karen Fosterová, Mark Foster, Brendan Foster, Lilly Lambertová a Cody Lambert byla naprosto super rodina a musíte si je zamilovat. Poslední jmenovanný byl samozřejmě můj oblíbenec a jeho vtípky a skoro dětská naivita mě naprosto odrovnávaly (nemluvě o jeho kultovním smíchu). Pokud dokážete přejít to moralizování, tak vřele doporučuju. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pohodový sitcom o početné rodince z Wisconsinu, který táhne překvapivě dobrým komediálním talentem "Bobby Ewing“ Duffy. P.S. Říká se o mně, že jsem podobný na bláznivého francouzského kadeřníka Jean - Luca Rieupeyroux. No dopche.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že jsem tento seriál kdysi viděla a velmi mě bavil. Patrick Duffy se ukázal jako vynikající komediální herec oproti nudnému Bobymu z Dallasu. Trochu mi taky vadilo to celkem pravidelné ponaučení ke konci, ale seriál je určen hlavně mladým a asi to tak potom má být. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních u nás vysílaných sitcomů a podle toho vypadala i ta pozitivní odezva. Něco nového, nebylo s čím srovnávat. Dnes už díky své moralizující schematičnosti takmer nepozeratelné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Naprostá stálice mezi reprízami televizí z rodiny Nova, takže Krok za krokem je tady s námi znovu a znovu. Nutno říct, že ty nejstarší díly pořád fungují. Není to žádný zázrak, ale ani po těch letech to člověka neurazí. A pokud ano, tak je to stejně jenom Štěkna. Pamatuju si, že když běžela premiéra 7. série, napsala jsem jeden ze svých prvních televizních referátů o Jean-Luc Rieupeyrouxovi. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čas od času se na nějaký díl rád podívám, ale co se týče mejch prioritních starým sitcomů, tak je El Bunda přece jenom víš. To ale možná tím, že jsem se ke Kroku za krokem dostal poměrně pozdě a neviděl všechny díly.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I když poslední série (bez Codyho) za moc nestály, stejně je to nejspíš nejlepší americký rodinný sitcom, jaký jsem viděl. Výborný dabing ČT (především dokonalý Pavel Zedníček a Filip Jančík) je už prostě jeho neodmyslitelnou součástí. Kouďák a Frank jsou maxiborci. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Frank Lambert a Carol Fosterová po krátkej známosti uzavrú manželstvo a spoja svoje rodiny. Carol je matkou dvoch dcér Dany a Karen a syna Marka. Frankove deti sú Al, J.T. a najmladší Brandon. Neskôr ku nim pribudla ich spoločná dcéra Lili. Spolu, postupne, "Krok za krokom" vytvorili štastnú, veselú, americkú rodinku, ktorá sa objavovala na obrazovkách a zabávala televíznych divákov počas siedmych rokov (1991-1998). Výborný, mierne výchovný, sitcom. **** ()

Související novinky

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama