Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

Scar 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa odlišností medzi stvárnením autistického doktora a Normanom Batesom osobne nevidím, čo vo mne vyvolávalo stále pocit, že Norman predsa nemôže byť chirurg. Mozog mi to akosi nevedel spracovať a veľmi ma to rušilo. Nepridám sa tak medzi tých ľudí, ktorí obdivujú genialitu Freddieho Highmora. Ostatné postavy, hlavne Antonia Thomas potešili viac. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Season 1+2: Na seriál tvůrců Dr. House (což je sakra znát) se dobře kouká, hrají v něm jen samí sympatičtí lidé a má to tempo, tak si teď jen postěžuju, co se mi nelíbí. __ Po pár dílech mi bylo jasný, že jedna sezóna bude stačit. Civilní dějová linka hlavních hrdinů je vlastně jen okrajová a koukat pořád dokola na většinou geniálně řešený operace s nějakou nečekanou komplikací mě prostě dlouho bavit nebude. Navíc, s autistou v hlavní roli bych si představoval víc zábavy než jen vesměs to, že má problém se sociálnem a blbě chápe sarkasmy a ironii. Zato si užijeme drahně klišoidních momentů a srdceryvných scének s (téměř bez výjimky) velice uvědomělými pacienty. No a protože je to seriál Netflixu, musíme si prakticky v každým díle povinně projít školením o tom, jak to mají ženy ve stále ještě(!) patriarchální společnosti těžké, zakusit utrpení transgender lidí, noblesních afroameričanů nebo muslimů, zatímco prakticky jediná záporná postava z ulice, která při loupežném přepadení obchodu postřelila návštěvníka, byl bílý neonacista. Jak typické, že? Zajisté. Obzvlášť v San José, California. 🎪 ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se na seriál začal dívat, tiše jsem doufal, že by mohlo jít o záležitost z lékařského prostředí, která přijde s něčím novým, ale nestalo se tak. Postava Shauna Murphyho byla sama o sobě zajímavá a retrospektivy z jeho dětství mě zpočátku velice bavily, jenže tvůrci používali tyto flashbacky tak často, že mě už v průběhu třetí epizody omrzely. Příliš mě nepotěšilo ostatní obsazení, těch krásných telenovelových obličejů na mě bylo nějak moc. Jestli jsem to dobře pochopil, šlo původně o korejský seriál, zřejmě proto jsem si v nemocnici připadal jako v Chinatownu, asiatů postupně přibývalo, až jsem si nakonec musel najít San Jose na mapě, abych se ujistil, že jsem se nezbláznil:-) Myslím, že sérii nejvíc uškodil nedostatečně využitý potenciál hlavní postavy a přílišné hraní na city, nakonec šlo opět jen o nenáročnou zábavu na všední odpoledne. Dr. House měl Vicodin, Dr. Murphy je autista, zbytek se vlastně nijak zvlášť neliší. ()

Jirk4 

všechny recenze uživatele

Nevybavuju si jinej seriál, kterej by tak šíleně osciloval v podstatě mezi odpadem a mezi pětihvězdičkovým dramatem z nemocničního prostředí. Často i v rámci jedné epizody. Celkově vzato je to ale fajn oddechovka, a většinu času se drží spíš nad průměrem, takže se to dá doporučit; ale ve všech směrech špičkové drama od toho určitě nečekejte. Jinak viz třeba DwayneJohnson. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Možno budem príliš kritická, ale toto mi príde ako podpriemerný seriál s postavami podľa šablóny, odfláknutým naivným scenárom a asi najhoršou hudbou, akú som za posledné roky počula. Chápem, že ak by som mala 16, možno by ma zaujal. Nechápem však to všeobecne vysoké hodnotenie.. kam sa podeli nápady? Asi sa v súčasnosti točí priveľa. ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (23)

  • V epizodě vezme Lea (Paige Spara) Shauna (Freddie Highmore) a Dr. Glassmana (Richard Schiff) do restaurace ve firmě, kde pracuje. Vzhledem ke všem možnostem, které jejich restaurace nabízí, se Dr. Glassman sarkasticky zeptá, jestli mají také létající skleněný výtah. Je to narážka na film Karlík a továrna na čokoládu z roku 2005 ve kterém hrál představitel Shauna hlavní roli. (HonzaR.)
  • Pre Richarda Schiffa (Dr. Glassman) je Good Doctor prvá lekárska dráma, v ktorej si zahral. Iróniou je, že v skutočnosti nenávidí nemocnice. (Weezy22)
  • V této epizodě zazní skladba „You're Somebody Else“ od Flora Cash. (danielsaf2)

Reklama

Reklama