Reklama

Reklama

Simpsonovi

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (1989–2024), 277 h 25 min (Minutáž: 20–25 min)

Scénář:

John Swartzwelder, Dan Greaney, David X. Cohen, Richard Appel (více)

Hrají:

Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(35) / Epizody(768)

Obsahy(1)

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi. Už dvacet let se jich miliony fanoušků na celém světě nemohou nabažit a v pravidelných intervalech nakukují do zákulisí legendárního Springfieldu, aby byli svědky neuvěřitelných dobrodružství bláznivé, ale přesto vlastně normální americké rodinky. Simpsonovi si získali své obecenstvo především neotřelým a trochu drsným humorem, s nímž vykreslují typickou americkou rodinu z městečka Springfield. Ta se skládá z pěti naprosto odlišných lidí, pro které je občas pořádně těžké se sebou vyjít. Nemluvě o ostatních obyvatelích města, v němž to opravdu neustále žije – je tu vlastní upadlá kultura, zkorumpovaná politika, drsná mafie a lenivá policie, ale také prostí občané, kteří se každý týden chodí kát do místního kostela. V neposlední řadě si mohou diváci všimnout jednoho všudypřítomného detailu – Simpsonovi totiž téměř v každé scénce něco nebo někoho parodují – ať už jde o svět filmový, hudební, politický, ale i náboženský. Tvůrci seriálu se zkrátka s velkou odvahou pouštějí do neustálých provokací osob a institucí z reálného života. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Marcos22 k tomuto seriálu (9)

Vánoce u Simpsonových (1989) (S01E01) 

Vůbec první díl toho nejúspěšnějšího seriálu všech dob uchvátí diváka svým originálním stylem humoru, svou osobitostí a těžkou pohodou. Nejsilnějším prvkem seriálu je možnost lehce se identifikovat s některou z ústředních postav. ❗SPOILER "V prvním seznamovacím dílu musí Marge vynaložit všechny své roční finanční úspory, střádané na vánoční dárky, na odstranění Bartova tetování. A jelikož Homer nedostal v práci vánoční prémie, blíží se rodinná katastrofa. Tu zažene Homer prací jako Santa Claus v obchodním domě. Když si z výplaty odnáší pouhých 13 dolarů, dá na rady svého kamaráda Barneyho a jde si vsadit na chrtí dostihy. V nich sice prohrává peníze, ale zachraňuje šťastnou shodou náhod Vánoce, když přinese domu chrta jménem Spasitel, který se tak stane neochvějnou součástí rodiny Simpsonů."❗ O tom, že i prohra může být výhrou. Špica! Plná palba. 👌 (22.04.2021) ()

Hvězda zákulisí (2021) (S33E01) 

První díl 33. série Simpsonových vzdává hold muzikálovému seriálu Encore!, ve kterém se lidé vrací zpět v čase do svých středoškolských let, aby si opět nacvičili muzikálové číslo a odprezentovali jej veřejnosti. V díle tak například zazní hudba ze slavných fláků, jakými jsou Chicago či Rent. Hvězdu zákulisí si užijí především milovníci hudebních a muzikálových čísel, ostatní by se ji měli raději vyhnout. Milé, leč surreálné. Tři hvězdy. 🙂 (07.02.2022) ()

Bart je v base! (2021) (S33E02) 

Druhý díl 33. sezóny se točí okolo telemarketingových podvodníků, kteří dokáží z lidí během chvilky dostat své celoživotní úspory. Bart je v base! je tak čistě edukativním nástrojem, jak nenaleťet scammerům. Vedle edukace dostane divák jako bonus scénu s Lokim a odkaz na prvotřídní detektivní film Na nože. Tři hvězdy. 🙂 (08.02.2022) ()

Speciální čarodějnický díl XXXII (2021) (S33E03) 

Speciální filmový čarodějnický díl 33. řady se řadí mezi ty nejlepší díly všech dob! Pokud jste pravý filmový cinefil, pak je tenhle díl přímo pro Vás. Nejenže tu divák dostane namísto standardních tří příběhů, příběhů rovnou pět, ale každý z nich je navíc velmi nápaditý. Intro nás zavede k Disneymu, a konkrétně jednomu z nejznámějších klasických příběhů o kolouškovi jménem Bambi, po něm dostaneme pořádnou korejskou řežbu od oscarového režiséra Pong Čun-ho ve znamení Parazita, okořeněnou o jednu scénku z jeho dalšího fláku, Ledové archy. Než se divák vzpamatuje z této bomby, přichází geniální kombo Noční můry z Elm Street s Pánem prstenů: Dvě věže okořeněná jedním z hrdinů Marvel universe. Pak přichází na scénu stylová předělávka povídky „Zrádné srdce“ od Edgara Allana Poea. A vše zakončí Samara skokem do Kruhové studny. Tohle byl geniální filmový nášup. TOP! 💯 (09.02.2022) ()

Navigace bez legrace (2021) (S33E04) 

Čtvrtý díl 33. sezóny je dokonale rozmanitý. Vše začíná božím "plastelínovým" prologem, ve kterém divák dostává Meggie jako princeznu Daenerys ze Hry o trůny. Následuje prehistorická scéna, v níž se Homer představí jako správná alternativa k Fredu Flinstoneovi. Po přesunu do současnosti bojují Springfielďané s dopravním kolapsem, způsobeném aplikací Waze, a díl završí romantické vyústění vztahu mezi Vočkem a Mayou. Hodně povedená epizoda, která zaslouží čtyři hvězdy. 👍 (15.02.2022) ()

Líza je cvalík (2021) (S33E05) 

Díl, ve kterém Homer zavzpomíná na své mládí a zavítá do proslulého aquaparku, jenž se od jeho poslední návštěvy změnil k nepoznání. Ani tato změna mu však nezabrání v tom, aby opět alespoň na chvíli zažil jednu pořádnou adrenalinovou jízdu. Ta si však vyžádá své „oběti“ na Líze s Bartem. Zatímco Bart je náhlou životní změnou ovlivněn pozitivně, Líza ji nese těžce a vygraduje až návštěvou hypnoterapeutky. Jeden z průměrnějších dílů 33. řady, který přináší rodičům jedno životní moudro, jež zní „Základní věc, kterou rodiče nikdy nesmí dítěti udělat, je říct mu jak ve skutečnosti vypadá.“ 🙂 (02.03.2022) ()

Seriózní Flanders 1/2 (2021) (S33E06) 

Jeden z nejstylovějších Simpsonovských dílů, který byl kdy natočen, velká pocta bratrům Coenům a jejich legendárnímu Fargu, s názvem odkazujícím i na jejich další snímek, Seriózní muž. Dívák dostává povedený, silně explicitní kriminální příběh, který by se mohl z fleku poměřovat s jakýmkoli Tarantinovým flákem. Úvod patří povedenému stylizovanému Netflix intru do podoby Simpflixu a snímků - The Tween´s Gambit, Suck-Suck-cession, Bee-jack Horseman, Moleman, House of Carls, Kwik-e-Blinders, Moezark, ad., odkazujících na ty nejslavnější netflixovské seriály. 👌 (03.03.2022) ()

Seriózní Flanders 2/2 (2021) (S33E07) 

Povedené zakončení jednoho z nejstylovějších Simpsonovských dílů, vzdávající hold legendárnímu Fargu, ve kterém dostaneme strhující akční podívanou a rozuzlení celého příběhu. 👌 (08.03.2022) ()

Smithers v žáru lásky (2021) (S33E08) 

Díl, ve kterém se Homer stane dohazovačem pana Smitherse aneb příběh o tom, že láska prochází morálním jednáním. Geniální je především část v rozmezí 7:21 - 9:05, kdy se Marge snaží získat co nejvíce informací od Homera o novém vztahu pana Smitherse. Na třiatřicátou sérii slabší díl. Tři hvězdy. 🙂 (15.03.2022) ()

Související novinky

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Simpsonovi ztratí známý hlas

Simpsonovi ztratí známý hlas

21.01.2020

Postava Apua Nahasapeemapetilona z kultovního seriálu Simpsonovi prožila v posledních pár měsících svoji vlastní kontroverzi. Spousta lidí se totiž sekla na tom, že postava je de facto jen výčtem… (více)

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

26.08.2019

Teď když Disney vlastní knihovnu studia 20th Century Fox, má pochopitelně práva také na legendární seriál Simpsonovi. Známá rodinka ze Springfieldu se tak zastavila i na víkendové akci D23 Expo, kde… (více)

Reklama

Reklama