Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (261)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Působí to na mě jako splácanina všeho možného. Pilotní díl nabízí pár výborných scén, převažují ale průměrné sekvence plné klišé a vyloženě slabé okamžiky. Uvidíme, co se z téhle hororově-pohádkové krimi vyklube. / Po třetím dílu to vzdávám, prostě mě to neoslovilo. Seriál se snaží tvářit, že má nějaký promyšelný děj, opak je ale pravdou a většina postav je navíc naprosto nezajímavá. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hrdě se přiznám k téhle pohádkovo-fantasy krimi guilty pleasure. Má to všechno, co baví skryté dítě ve mně - příšery, vraždy, pohádkovou mytologii, humor, pěkné slečny a božího Silase Weir Mitchella... A tak si s radostí pustím každý další díl Grimma, vypnu mozek a přestanu myslet na starosti všedního dne. K tomu taky ten seriál slouží, takže plní svůj účel. A kdybych chtěl být objektivní, řeknu, že to má kolísavou kvalitu, někdy hloupý scénář a hapruje logika, ale stejně by si to tři hvězdy zasloužilo. Jenže tady být objektivní nemůžu, když je to ta guilty pleasure. Takže klidně za čtyři a nestydím se:-) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další variace na Lovce duchů, ale na příběhy bratrů Winchesterů Grimm zdaleka nedosahuje. Chybí mi tu více vtipu, lepších masek a nápaditých scénářů. Navíc nit, která celý seriál zastřešuje, mi přijde strašně laciná. Na druhou stranu je třeba uznat, že některé z dílů opravud stojí za to a místy je hororová atmosféra naprosto dokonalá, ale bohužel to jen dokresluje nevyrovnanost celé série. 50% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál ručně kreslený bestiář, abych mohl poznat, kdo ze sousedů je vlkodlak nebo podobná potvora...Jenže mám tu smůlu, že se nejmenuji Grimm...Na německé bratry pohádkáře ale raději v této souvislosti zapomeňte, protože tento seriálový počin je úsměvná šestáková detektivka, která se přiživuje na konceptu nadpřirozena... ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Grimm je niečo medzi Buffy, Charmed a Supernatural, ale hneď od začiatku je vidieť, že má lepších scenáristov ako spomínané seriály. Má to potrebné procedurálne prvky, ktoré seriálu bránia v tom, aby sa stal telenovelou, ale zároveň má obdivuhodné zameranie na jednotlivé postavy a ich povahu a pozadie. Dlhodobá línia vyzerá veľmi zaujímavo a už sa neviem dočkať druhej série. ()

Galerie (3 317)

Zajímavosti (20)

  • Tvor nebo osoba, která se na moment objevuje na začátku dílů u nápisu Grimm, je Hexeanbeast. (Nevka)
  • V 7. epizodě 3. série se objevila čepel náramně podobná skryté čepeli z herní série "Assassins Creed". (Blackhand47)
  • Tvor nebo postava, která se objevuje po úvodní sekvenci titulků, je Monroe (Silas Weir Mitchell), přeměněný na Blutbada. (Nevka)

Reklama

Reklama