Reklama

Reklama

Vražedná práva

(seriál)
  • USA How to Get Away with Murder (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2014–2020), 64 h 27 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Peter Nowalk

Hudba:

Photek

Hrají:

Viola Davis, Billy Brown, Jack Falahee, Aja Naomi King, Matt McGorry, Karla Souza, Charlie Weber, Liza Weil, Conrad Ricamora, Alfred Enoch, Tom Verica (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Annalise Keating (Viola Davis) – krásná, vášnivá, kreativní a charismatická profesorka trestního práva a taky sexy, okouzlující, nepředvídatelná a nebezpečná obhájkyně i těch nejhorších zločinců a násilníků. Za osvobození těch, kteří se dopustili snad všech myslitelných trestných činů – od podvodů a žhářství až k vraždě – je schopna udělat téměř cokoli. Na první pohled je Annalise úspěšná právnička, má spokojené manželství a milujícího manžela Sama (Tom Verica), ale díky vztahu s detektivem Natem (Billy Brown) možná vypluje na povrch jedno její velké tajemství...
Každý rok si Annalise vybírá skupinku nejlepších a nejslibnějších studentů, kteří dostanou šanci pracovat v její advokátní kanceláři. O tuto prestižní pozici spolu soupeří několik studentů: naivní sympaťák Wes Gibbins (Alfred Enoch); drzá a ambiciózní Michaela Pratt (Aja Naomi král); lstivý frajírek Connor Walsh (Jack Falahee), který je zvyklý dostat všechno, co si zamane;  tichá a citlivá idealistka Laurel Castillo (Karla Souza), kterou snadno podceníte; a Asher Millstone (Matt McGorry), chlapec z bohaté rodiny, který se snad už s drahým vzděláním a členskou kartou Country Clubu narodil.
Práce pro Annalise je životní příležitost, taková, která může navždy změnit život studentů... a to je přesně to, co se stane, když se budoucí právníci připletou k vražednému spiknutí, které otřese celou univerzitou. (AXN)

(více)

Recenze uživatele Streeper k tomuto seriálu (6)

Série 1 (2014) (S01) 

Tenhle seriál mě dostal srdcem i duší. Když se mě někdo zeptá, co bych mu doporučila za napínavý seriál, neváhám ani chvilku a doporučím tenhle. Na začátku série vám dají malinkou nápovědu, co se vlastně bude řešit a pak díl po díle se děje pořád něco dalšího a vy máte různé teorie, kdo to mohl udělat a nakonec bum a ono je to úplně jinak. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Tenhle seriál mě naučil nevěřit svým instinktům, když si myslím, že to udělal tenhle, hned to zapomenu a podezřívám někoho jiného. Stejně se ale nikdy netrefím. Je to tak dobře natočené, že vás to vždy vyvede z omylu. Druhá série je sice o něco slabší než první, ale napětí a mindblowing konec zůstávají. ()

Série 3 (2016) (S03) 

Je to obrovská škoda, že kvalita sériálu jde tak dolů. Ale bohužel tvůrci si to dělají sami, jelikož je to pořád to samé dokola a navíc se to čím dál tím víc stává fantasmagorie, prostě něco, co by nikdy nikomu v reálném životě nemohlo projít. Je to škoda. ()

Série 4 (2017) (S04) 

Příběhově to byla silnější série, která se zaměřovala hlavně už na tu psychickou stránku všech postav, za což jsem ráda, protože díky tomu se ukázalo, že to jsou vážně lidé. Jediné, co mě mrzelo je, že se celá série točila kolem Laurel, kterou osobně moc nemusím. Ale na druhou stranu se mi líbila dějová linka Isaca, jen škoda, že si to ke konci tak moc pokazil, docela se mi k Annalise hodil. ()

Série 5 (2018) (S05) 

Naštěstí si pátá série stále udržuje tu kvalitu a napětí z předchozích sérií. Nové postavy mají zajímavou úlohu v příběhu. Guvernérka je největší bitch v této řadě a jde jí to zatraceně dobře. Annalise bude mít hodně práce s tím, aby jí položila dolů. Chápu, že polovina věcí by se v reálném světě nestala, ale zrovna ta část s guvernérkou si myslím, že se děje i v reálu. Těším se na další sérii a už byť nechci, aby seriál skončil, tak už bych si pro Annu-Mae a ostatní přála konečně šťastný a klidný konec, protože jde o nervy. ()

Série 6 (2019) (S06) 

!POZOR SPOILERY! Krásně vymyšlený závěr seriálu. Jsem opravdu spokojená, jak se to tvůrci rozhodli zakončit. Michaela je stále stejný spratek jako v prvním díle, vůbec se nezměnila a stále jen myslí na sebe a svoje blaho. Mrzí mě Frank a Bonnie, přála bych si pro ně daleko lepší osud, než tento, ale zase na druhou stranu začali spolu, skončili spolu. Hanna skončila hodně rychle, to mě trochu zamrzelo, bylo to až moc uspěchané, ale ok. Celkově fajn série, bavila mě od začátku a Christopher na konci byla jen třešnička na dortu. ()

Reklama

Reklama