Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozporuplnější seriál jsem už hodně dlouho nezažil. Na jedné straně spousta klišé, někdy až hloupé scény a hloupější dialogy a přes tohle vše jsem všechny díly v pohodě dokoukal a dokonce se mé lepší já v hloubi duše těší na další, možné pokračování. Proč? Protože mi postava Shauna Murphyho, přes všechny tyhle výtky nějak přirostla k srdci. Jeho hlas, gesta, mimika i neustále máchání rukou kolem sebe, tohle vše mi chybí už teď, zhruba deset minut po dokoukání posledního dílu. Takže je vysoce pravděpodobné, že i přes můj nabitý, nejen seriálový kalendář si na tohoto zvláštního kluka někdy do budoucna čas určitě udělám. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Ach, aké sklamanie a postupné znechutenie. Zo začiatku ma seriál dosť uchvátil. Zvažoval som aj hodnotenie 5*. Shaun ako hlavná postava je skvelý spôsob ako vysvetľovať ľuďom motívy a myšlienky iných postáv. Celkovo sa mi páčili charaktery, interakcie, príbehy, prípady. Proste taká oddychovka z prostredia asi najdiverznejšieho chirurgického tímu na svete. A tam sa začali moje obavy napĺňať. Postupne sa dozvedáme, ako to majú ťažké ženy a menšiny a máme odkazy na rôzne pseudo-podstatné témy dneška. A za všetko môže biely chlap a černoch nemôže nikdy byť rasista aj keď sa tak chová. A seriál každým dielom postupne viac upadá do tejto diery uvedomelosti. Takže sa zo zábavnej oddychovky stáva iba ďalšia snaha o prevýchovu a vzdelávanie nás obyčajného plebsu v témach, na ktorých predsa tak veľmi záleží. ()

Reklama

jokino 

všechny recenze uživatele

Dr. Shaun Murphy as A Good Doc., ma bavil. Autismus, ako istá forma geniality v určitom smere aplikovaná napr. do takéhoto seriálu, prečo nie..(?). 1 a 2 séria, pre mňa dosť dobré, 3 ma už až tak nebavila, Murphyho schopnosti boli viac potlačené do úzadia, bolo to pre mňa nudnejšie a podstatne viac sa riešili medziľudské vzťahy na pracovisku a v súkromnom živote. Ale ako celkový počin, u mňa spokojnosť.. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem se na seriál začal dívat, tiše jsem doufal, že by mohlo jít o záležitost z lékařského prostředí, která přijde s něčím novým, ale nestalo se tak. Postava Shauna Murphyho byla sama o sobě zajímavá a retrospektivy z jeho dětství mě zpočátku velice bavily, jenže tvůrci používali tyto flashbacky tak často, že mě už v průběhu třetí epizody omrzely. Příliš mě nepotěšilo ostatní obsazení, těch krásných telenovelových obličejů na mě bylo nějak moc. Jestli jsem to dobře pochopil, šlo původně o korejský seriál, zřejmě proto jsem si v nemocnici připadal jako v Chinatownu, asiatů postupně přibývalo, až jsem si nakonec musel najít San Jose na mapě, abych se ujistil, že jsem se nezbláznil:-) Myslím, že sérii nejvíc uškodil nedostatečně využitý potenciál hlavní postavy a přílišné hraní na city, nakonec šlo opět jen o nenáročnou zábavu na všední odpoledne. Dr. House měl Vicodin, Dr. Murphy je autista, zbytek se vlastně nijak zvlášť neliší. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k sestavě která tento seriál napsala a produkovala, tudíž k sestavě co dělala Dr.House, je tento seriál velice podobný Dr.Housemu, ale tak nějak na hlavní postavu kašle, protože Dr.House dokázal táhnout celý seriál, což postava autistického doktora nedokáže a proto zde máme daleko větší prostor pro vedlejší postavy, což vede k tomu, že některé díly v druhé sérii jsem už bral jako na koukání na nějaký další doktorský seriál a až po půl hodině jsem zaregistroval, že tam je ten autista a něco chytrýho řekne. Po druhé sérii dost rozporuplný, dost tlačí na pilu. Zbytečně. ()

Galerie (3 693)

Zajímavosti (23)

  • Zamilovanou knihou Shauna Murphyho (Freddie Highmore) je „To Kill a Mockingbird“, u nás vyšla pod názvem „Jako zabít ptáčka“. Román od Harper Lee vydaný v roce 1960 se stal okamžitě bestselerem a získal Pulitzerovu cenu za literaturu. O dva roky později byla kniha zfilmována – Jako zabít ptáčka (1962). (sator)
  • V této epizodě zazní skladby: „Feel It Still“ od Portugal, The Man a „BOOM“ od X Ambassadors. (danielsaf2)
  • Lea Dilallo (Paige Spara) má mezi svým oblečením ve skříni i dres hokejového týmu Pittsburgh Penguins. (sator)

Reklama

Reklama