Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Nejaký super retard vyzerajúci na 13. rokov pomaly riadi celú nemocnicu. Diagnózu uhádne asi aj bez prezretia pacienta, všetci tolerujú jeho autizmus, a operujú mozgy v nehygienických podmienkach akože v špičkovej nemocnici, pričom sa pri tých operáciách väčšinou iba rozprávajú a trt sa sústredia. V prostredí nemocnice nijaká tolerancia nie je na mieste a nijakí autistickí čuráci tam nemajú čo robiť! A lepšie herecké výkony asi podávajú aj skutoční lekári, nie tieto neherecké škaredé ksichty. Takže "zábava" pre široké masy dementných vygumovancov odchovaných otrasnou televíznou zábavou s umelým smiechom v podmaze. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa odlišností medzi stvárnením autistického doktora a Normanom Batesom osobne nevidím, čo vo mne vyvolávalo stále pocit, že Norman predsa nemôže byť chirurg. Mozog mi to akosi nevedel spracovať a veľmi ma to rušilo. Nepridám sa tak medzi tých ľudí, ktorí obdivujú genialitu Freddieho Highmora. Ostatné postavy, hlavne Antonia Thomas potešili viac. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Season 1+2: Na seriál tvůrců Dr. House (což je sakra znát) se dobře kouká, hrají v něm jen samí sympatičtí lidé a má to tempo, tak si teď jen postěžuju, co se mi nelíbí. __ Po pár dílech mi bylo jasný, že jedna sezóna bude stačit. Civilní dějová linka hlavních hrdinů je vlastně jen okrajová a koukat pořád dokola na většinou geniálně řešený operace s nějakou nečekanou komplikací mě prostě dlouho bavit nebude. Navíc, s autistou v hlavní roli bych si představoval víc zábavy než jen vesměs to, že má problém se sociálnem a blbě chápe sarkasmy a ironii. Zato si užijeme drahně klišoidních momentů a srdceryvných scének s (téměř bez výjimky) velice uvědomělými pacienty. No a protože je to seriál Netflixu, musíme si prakticky v každým díle povinně projít školením o tom, jak to mají ženy ve stále ještě(!) patriarchální společnosti těžké, zakusit utrpení transgender lidí, noblesních afroameričanů nebo muslimů, zatímco prakticky jediná záporná postava z ulice, která při loupežném přepadení obchodu postřelila návštěvníka, byl bílý neonacista. Jak typické, že? Zajisté. Obzvlášť v San José, California. 🎪 ()

Mimesis 

všechny recenze uživatele

The Good Doctor začne docela zajímavě a vypadá to, že to má i potenciál, ale brzy je to naprostá nuda. Tohle opravdu napsal ten David Shore, který stál třeba za seriálem Dr. House? Za prvé mě seriál trochu uráží, protože sám mám autismus. V jednom díle bylo naznačeno, že autisté nemají empatii, což je dávno vyvrácený mýtus. Hlavní postava Shaun vypadá, že ji napsali podle nějaké staré učebnice psychologie, aby vypadala autistická, ale o nějaké hlubší pochopení autismu se nesnažili. Navíc Shaun předvádí naprosto nulový character development, z ničeho se nijak nedovede poučit a stále řeší ty samé problémy. Kromě toho není reálně možné, aby takovýhle nízko-funkční autista mohl pracovat jako doktor. Sorry. Taktéž mě iritovalo, že Shaun mohl udělat cokoliv a nemělo to pro něj žádné následky a ostatní to vždycky nějak omluvili, včetně věcí, které mohly někoho zabít apod. Ostatní postavy mimo hlavního hrdiny byly natolik nezajímavé, že jsem si je mezi sebou i pletl. Po dvou řadách jsem to vzdal. ()

Jirk4 

všechny recenze uživatele

Nevybavuju si jinej seriál, kterej by tak šíleně osciloval v podstatě mezi odpadem a mezi pětihvězdičkovým dramatem z nemocničního prostředí. Často i v rámci jedné epizody. Celkově vzato je to ale fajn oddechovka, a většinu času se drží spíš nad průměrem, takže se to dá doporučit; ale ve všech směrech špičkové drama od toho určitě nečekejte. Jinak viz třeba DwayneJohnson. ()

Galerie (3 532)

Zajímavosti (23)

  • Nicholas Gonzalez (Dr. Melendez) pochádza z lekárskej rodiny, jeho otec a brat sú lekári a jeho matka je účtovníčka na rádiológií v južnom Texase (San Antonio). Jeho brat mu pomáhal ako konzultant pri natáčaní. (Game90)
  • Freddie Highmore sa vyjadril, že na začiatku bol odmietnutý pre rolu Shauna Murphyho, pretože vyzeral veľmi mlado. Producenti mu povedali, že chcú niekoho, kto bude mať aspoň 25 rokov. Freddie odpovedal: "Ale ja mám 25." (Game90)
  • Když si přijde Lea (Paige Spara) půjčit baterie do ovladače, kde zrovna hrála dle jejích slov „Uncharted“, což je exkluzivní hra jen pro Playstation 4, tak jde vidět, že v ruce drží Dualshock právě pro Playstation 4, do kterého ale nejdou dát baterie, má svůj vlastní akumulátor a nabíjí se pomocí USB. Baterie se dávají do ovladačů na Xbox. (Papajos)

Reklama

Reklama