Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

Jirk4 

všechny recenze uživatele

Nevybavuju si jinej seriál, kterej by tak šíleně osciloval v podstatě mezi odpadem a mezi pětihvězdičkovým dramatem z nemocničního prostředí. Často i v rámci jedné epizody. Celkově vzato je to ale fajn oddechovka, a většinu času se drží spíš nad průměrem, takže se to dá doporučit; ale ve všech směrech špičkové drama od toho určitě nečekejte. Jinak viz třeba DwayneJohnson. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozporuplnější seriál jsem už hodně dlouho nezažil. Na jedné straně spousta klišé, někdy až hloupé scény a hloupější dialogy a přes tohle vše jsem všechny díly v pohodě dokoukal a dokonce se mé lepší já v hloubi duše těší na další, možné pokračování. Proč? Protože mi postava Shauna Murphyho, přes všechny tyhle výtky nějak přirostla k srdci. Jeho hlas, gesta, mimika i neustále máchání rukou kolem sebe, tohle vše mi chybí už teď, zhruba deset minut po dokoukání posledního dílu. Takže je vysoce pravděpodobné, že i přes můj nabitý, nejen seriálový kalendář si na tohoto zvláštního kluka někdy do budoucna čas určitě udělám. ()

Reklama

jokino 

všechny recenze uživatele

Dr. Shaun Murphy as A Good Doc., ma bavil. Autismus, ako istá forma geniality v určitom smere aplikovaná napr. do takéhoto seriálu, prečo nie..(?). 1 a 2 séria, pre mňa dosť dobré, 3 ma už až tak nebavila, Murphyho schopnosti boli viac potlačené do úzadia, bolo to pre mňa nudnejšie a podstatne viac sa riešili medziľudské vzťahy na pracovisku a v súkromnom živote. Ale ako celkový počin, u mňa spokojnosť.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane dobrý deriál, naozaj dobrý. Zaujímavé prípady z nemocnice, zaujímavé osobné životy, hoci samozrejme treba uznať že autista za operačným stolom, to je dosť pritiahnuté za vlasy. Jediné, čo mi tu vadilo bolo do očí bijúce tlačenie politickej korektnosti, ktoré nebolo vôbec prirodzené. Proste v komparze musela byť tretina bielych, tretina černochov, tretina šikmookých. To mne vôbec teda nevadí, vadí mi však to, že je to pri aktuálnej skladbe obyvateľstva USA totálnym nezmyslom. A niektoré časti boli zbytočným pretlačovaním progresivizmu a gender ideológie, čo som znamenite ohodnotil odpadom. Ale inak bol celkový dojem veľmi príjemný. Vyzdvihnúť je treba herecký výkon Freddieho Highmorea. Vlastne všetci herci sú tu výborní, ale on pôsobil ako absolútne autentický autista. a keby to bol celovečerný film, nominácia na oscara mu neujde. ()

MFloyd

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem viděl asi půl hodiny jednoho dílu a už teď vím, že jde tahle série úplně mimo mě. Je to takový Můj přítel Monk ze zdravotnického prostředí. Vemte jednoho autistu, který je strašně chytrý a vyřeší každý závažný problém s tím, že si z ostatními doktory tvrdě vytře... no a do toho se budete přece uhyhňávat nad tím, jak je ta postava zábavná, protože je hold autista a řekne něco, co by normální člověk neřekl... Dobře, tak ať mi potom někdo vysvětlí, jak může doktora, nebo jinak, zodpovědnou práci, ve který člověk musí být svéprávný a naprosto soustředěný, dělat někdo, kdo má autismus??? Jasný je to jen seriál, fikce, ale tady mi to už opravdu přijde naprosto mimo a proto je to pro mě nehodnotitelné. ()

Galerie (3 606)

Zajímavosti (23)

  • V této epizodě zazní skladba „Send The Rain (To Everyone)“ od Noah Gundersen. (danielsaf2)
  • V této epizodě zazní skladba „You're Somebody Else“ od Flora Cash. (danielsaf2)
  • Léčba popálenin pomocí rybích kůží je skutečná a má skvělé výsledky, obsahuje hodně kolagenu, vlhkosti a proteiny, což přispívá k rychlejšímu hojení a snižuje riziko infekce. Používá se Tlamoun nilský, také tilapie nilská nebo okounovec nilský – jedná se o druh sladkovodní ryby. (sator)

Reklama

Reklama