Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 89 h 43 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(126)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri tomto seriály som si začal uvedomovať, ako dlho stála príprava scenáru , koľko musel mať poradcov z lekárskeho prostredia aby to sadlo a a aby tomu divák uveril. Mám dojem, že sa to aj podarilo. Sadol som si aj ja ja :) Napriek všetkému uveriteľnému a neuveriteľnému by som si asi chirurgovi autistovi predsa len nedal ani len mandle vybrať. :). V seriály nechýbali ani romantické a sentimentálne okamžiky. Na mňa veľmi milo zapuosobila epizóda a chorým africkým chlapčekom, ktorému "zreparovali" jeho srdiečko. Ale takých okamihov tam bolo viacero, na svoje si prídu milovníci filmov z lekárskeho prostredia. Náladu a dojem z každej časti umocňoval vždy aj dobrý výber songov na záver epizódy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozporuplnější seriál jsem už hodně dlouho nezažil. Na jedné straně spousta klišé, někdy až hloupé scény a hloupější dialogy a přes tohle vše jsem všechny díly v pohodě dokoukal a dokonce se mé lepší já v hloubi duše těší na další, možné pokračování. Proč? Protože mi postava Shauna Murphyho, přes všechny tyhle výtky nějak přirostla k srdci. Jeho hlas, gesta, mimika i neustále máchání rukou kolem sebe, tohle vše mi chybí už teď, zhruba deset minut po dokoukání posledního dílu. Takže je vysoce pravděpodobné, že i přes můj nabitý, nejen seriálový kalendář si na tohoto zvláštního kluka někdy do budoucna čas určitě udělám. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Season 1+2: Na seriál tvůrců Dr. House (což je sakra znát) se dobře kouká, hrají v něm jen samí sympatičtí lidé a má to tempo, tak si teď jen postěžuju, co se mi nelíbí. __ Po pár dílech mi bylo jasný, že jedna sezóna bude stačit. Civilní dějová linka hlavních hrdinů je vlastně jen okrajová a koukat pořád dokola na většinou geniálně řešený operace s nějakou nečekanou komplikací mě prostě dlouho bavit nebude. Navíc, s autistou v hlavní roli bych si představoval víc zábavy než jen vesměs to, že má problém se sociálnem a blbě chápe sarkasmy a ironii. Zato si užijeme drahně klišoidních momentů a srdceryvných scének s (téměř bez výjimky) velice uvědomělými pacienty. No a protože je to seriál Netflixu, musíme si prakticky v každým díle povinně projít školením o tom, jak to mají ženy ve stále ještě(!) patriarchální společnosti těžké, zakusit utrpení transgender lidí, noblesních afroameričanů nebo muslimů, zatímco prakticky jediná záporná postava z ulice, která při loupežném přepadení obchodu postřelila návštěvníka, byl bílý neonacista. Jak typické, že? Zajisté. Obzvlášť v San José, California. 🎪 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Prequel k doktoru Houseovi? 1) 58letý Kanaďan David Shore (mj. showrunner seriálu Dr. House), původně právník, později i stand-up komik (prý ho nazývali třetí nejzábavnější osobou v Londonu v Ontariu, kde se narodil a navštěvoval střední školu) se ve svých 32 letech vydal do Hollywoodu, aby se stal scenáristou. A stalo se._____ 2) Neumím odhadnout, jak moc přesné je zobrazení autistického dospělého jedince. Ono se to liší člověk od člověka a tak lze jen obtížně určit společné znaky. Asi polovina těch, kteří mají syndrom učence, jsou rovněž autisty, tedy tato kombinace není tak neobvyklá, jak se může na první pohled zdát. Z tohoto hlediska není tedy nepředstavitelný autistický chirurg. To vše mám ovšem jenom vyčtené, naživo jsem žádného plnokrevného autistu neviděl._____ 3) 25letý Freddie Highmore ("dobrý doktor" Shaun Murphy) se tu herecky vyřádil. Oč mu zobrazovaný autismus odňal na sexuální přitažlivosti, o to více mu dodal na hereckém výkonu. V 66 dílech se podílel i na produkci, 3 díly režíroval, pro 1 díl napsal scénář, v 70 dílech (zatím) hrál._____ 4) Další přitažliví chlapi: 41letý Nicholas Gonzales (dr. Melendez) či 46letý americký Korejec Will Yun Lee (dr. Park), oba se sexy sportovními postavami._____ 5) Věk protagonistů vztahuji k první řadě, tj. k roku 2017._____ 6) Na pět hvězdiček to přesto nevidím. Zápletky v jednotlivých dílech (zeména pokud jde o osobní životy) se často opakují nebo si jsou velmi podobné, psychologické portréty některých postav jsou pro mé evropské vnímání příliš poznamenány americkým pojetím věcí (vztah mezi muži a ženami, zastoupení různých ras, "korektní" chování na pracovišti) a nakonec i ten vychvalovaný Highmorův herecký výkon je jen jakousi variantou jeho Normana Batese._____ 7) Psáno po třech řadách._____ 8) 18.1.2023 - Čtvrtá řada pokračuje v duchu předchozích. Sledování páté řady jsem vzdal hned během prvního dílu. Uvědomil jsem si, že už mi další pokračování nic nepřináší a že se nudím. Ale své hodnocení celku ponechávám. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Dr.House je jednička a v tom sú zaangažovaný tvorcovia nášho nevrlého doktora....toto je skoro na míle vzdialené ...nie je v tom inteligentný humor, dobré napísané postavy, dialógy, originálne doktorské prípady..atď...je to celé na hrane medzi telenovelou a klasickým tuctovým seriálom nielen z lekárskeho prostredia...čo ma štvalo najviac bola všadeprítomná povinná politická korektnosť ktorá to zabíja na celej čiare..... vysoko ale hodnotím výkon Freddieho Highmora. ()

Galerie (3 606)

Zajímavosti (23)

  • V této epizodě zazní skladba „You're Somebody Else“ od Flora Cash. (danielsaf2)
  • V této epizodě zazní skladba „Name on a Matchbook“ od Springtime Carnivore. (danielsaf2)

Reklama

Reklama