Reklama

Reklama

Měsíční svit

(seriál)
Komedie / Drama / Mysteriózní / Romantický
USA, (1985–1989), 55 h 38 min (Minutáž: 41–93 min)

Hrají:

Cybill Shepherd, Bruce Willis, Allyce Beasley, Gary Graham, Curtis Armstrong, Jack Blessing, Pierce Brosnan, Judd Nelson, Robert Z'Dar, Alan Blumenfeld (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(66)

Obsahy(1)

Když agent topmodelky Madelyn 'Maddie' Hayesové (Cybill Shepher) utekl se všemi jejími penězi do jižní Afriky, nezbylo jí než dům a prodělečná detektivní agentura nazvaná City Angels vedená laxním bohémem Davidem Addisonem (Bruce Willis). Maddie ji přejmenovala na Blue Moon a i přes původní záměr ji rychle prodat, vrhla se na práci soukromého detektiva se zájmem. Agentura Blue Moon se stala tím, co potřebujete, když váš manžel zahýbá, jste ohroženi bláznivým vrahem nebo unesli vašeho milého a šílený zabiják ohrožuje svět. A to vše s Maddienou krásou, Davidovým šarmem, rýmováním sekretářky Agnes DiPesto (Allyce Beasley) a bláznivostí jejího přítele Herberta Quentina Violy (Curtis Armstrong). (monolog)

(více)

Recenze (144)

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako to už býva vo väčšine seriálov, prvá séria bola najlepšia a tie zvyšné sa už len snažili z toho niečo vyťažiť. Prvé diely boli plné vtipných Willisových hlášok a iskrenia medzi ním a Cybill. No scenáristom veľmi skoro došiel dych a vtip a iskrenie sa niekam vyparilo. Dokonca niekedy boli scenáristi takí zúfalí, že poslali ústrednú dvojicu do histórie, alebo sa v celej časti ani neobjavili a hlavné úlohy prebrali Curtis Armstrong s "Mesto Pesto" (alebo ako sa volala). Z tretej a štvrtej série som už videl len niekoľko častí a boli také hrozné, že by si nezaslúžili ani 2 hviezdičky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený seriál z detstva resp. puberty, mixujúci do sympatického, kompaktného celku komédiu s romantikou a detektívkami. Seriál stojí prevažne na charizmatickom zmiešanom páre a chémii medzi ním. Cybill Shepherd a Bruce Willis stvorili perfektný pár, ktorému sa v tých dobách vyrovnalo snáď iba Vražedné pobrežie. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství, který jsem sledoval někdy krátce po revoluci, a který nastartoval kariéru B. Willise. Tehdy mě velmi bavil, a především se mi strašně líbila Cybill Shepherd, jejíž půvab mi po letech potvrdila i v o devět let starším filmu Taxikář, kde si zahrála s R. De Nirem. Když jsem Moonlighting viděl nedávno po letech znovu, zhrozil jsem se, jaká je to blbost, pročež jsem si řekl, že si nebudu kazit hezké vzpomínky na mládí, kdy jsem kvůli tomuto seriálu chodil pozdě spát, a zůstávám u svých 5* :-) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Soukromé očko s tváří mladého Bruce Willise, které přesvědčivě vymluví díru do hlavy snad každému a ještě ho stihne pobavit brutálními vtípky + jeho parťačka a šéfka, co jezdí v nadupaném bouráku BMW, strojí se jako modelka, protože byla modelkou, ale teď je na mizině, která pořád něco řeší a mluví a mluví a mluví, tak to je detektivní kancelář Blue Moon. A jsou to exkluzivní slovní přestřelky a vtipně ukecané poznámky, které táhnou tento seriál do neskutečně zábavných výšin, neboť duo Maddie/David se prostě a jednoduše vždy a za každých okolností prohádá a prokecá do zdárného konce, ať už je to (ne)vyřešení leckdy bizarních případů (o to, ale skoro nikdy vlastně moc nejde) nebo do postele. Byť se časem ono škorpení stává více osobnějším a někdy dokonce zákeřnějším prostředkem vyjádření momentálního rozpoložení a emocí, má to grády až konce 3. série. Ale znáte to, tam kde začne postel, tam se všechno mění ve vztahové až rodinné drama, žel tak tomu je i u Moonlightingu a toliko bych klidně přežila bez 4. a 5. série. Miluju tenhle seriál a nejen proto, že je jeden z mála, ve kterém se o sexu víc krdá, než se ho děje, ale také díky úžasně zakomponovaným průpovídkám, jež jsou směřovány přímo do tváře televizního diváka. BTW: Český dabing (Piško/Čárová), byť technicky hodně špatný, je neodolatelně kouzelný. 80%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Měsíční svit nasadila Česká televize hned na začátku 90. let a v první polovině 90. let ho ještě dvakrát reprízovala. Ve své době to mělo pro mě slušný půvab, byl to seriál, který představoval závan svěžího větru proti klasickým dietlovským kouskům z televizního archivu a nedej bože budovatelských seriálů od horších autorů. Mezi dvojicí hlavních hrdinů fungovala ta správná chemie, dialogy jiskřily a zvlášť Bruce Willis vypouštěl své proslulé hlášky. Řekl bych, že šlo o nejlepší roli Cybill Shepherd. Neviděl jsem zdaleka všechny epizody, takže netuším, jestli ke konci neměl seriál sestupnou tendenci. Každopádně zvláštní mix romance, komedie a kriminálky na mě udělal dobrý dojem. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (16)

  • Scénář hodinového televizního filmu míval v té době zhruba šedesát stran. U tohoto seriálu mnohdy překračoval dvojnásobek. (Terva)
  • Natáčení proslulo neustálými problémy se zpožděním (na straně herců, scénaristů, producentů i televize), seriál nikdy nedosáhl na standardních 20 - 22 epizod za sezónu, tomuto problému se vtipně a s nadhledem věnuje epizoda The Straight Poop ze třetí série. (k212)
  • Seriál je postaven na schématu klasického žánru 30.-40.tých let "screwball comedies" nebo-li válce opačných pohlaví. (k212)

Související novinky

Bruce Willis ukončuje kariéru

Bruce Willis ukončuje kariéru

30.03.2022

Dá se říct, že sedmašedesátiletý Bruce Willis v posledních letech neměl zrovna zářné filmové zářezy a většina z jeho posledních snímků patří spíše do sorty těch, které by jiní tvůrci ze svého… (více)

Reklama

Reklama