Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)
USA, (1966–1969), 65 h 51 min (Minutáž: 50–51 min)

Tvůrci:

Gene Roddenberry

Hrají:

William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Nichelle Nichols, James Doohan, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, John Winston (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(79)

Posádka hvězdné lodi Enterprise pod velením kapitána Kirka se noří hluboko do vzdálených koutů vesmíru, aby objevila nové světy a civilizace. (Netflix)

Recenze uživatele LetztesBiest k tomuto seriálu (2)

Star Trek (1966) 

Fascinující. O Star Treku jsem několik let věděl prakticky jen to, že existuje a že je to poměrně známý seriál. Když jsem se pak rozhodl, že bych ho mohl začít sledovat, psal se rok 2011 a já se rozhodl začít hezky od začátku i přesto, že tu většina lidí tvrdí jak je to šíleně zastaralé a směšné. Jenže moje dojmy byly poněkud jiné – jednotlivé díly mi přišly vždy zajímavé, často směrující k různým, až filozofickým otázkám, které vedly k zamyšlení a i ta zastaralost pro mě měla takové zvláštní kouzlo „minulé budoucnosti“. Místy to bylo trochu naivní, ale roztomilé a předně napínavé, zábavné a hlavně natolik chytlavé, že se z toho brzy vyklubala naprostá závislost (a pak mi tvrďte, že se to může líbit jen zarytým Trekkies). Tehdejší triky sice v dnešní době působí opravdu prehistoricky, ale to je vzhledem k roku výroby pochopitelné. Nemluvě o tom, že jich tam zas tolik není a seriál na nich nestaví – místo toho staví na příběhu a na výborných charakterech. Hlavní trojice Kirk – Spock – McCoy je jednoduše dokonalá, jejich povahy se skvěle doplňují a některé jejich hlášky vážně stojí za to ^^ Nemůžu opomenout ani sympatické vedlejší postavy – Scotty, Uhura, Chekov a Sulu, kterým se bohužel dostává už poněkud méně prostoru. Výraznější negativa se mi hledají vážně těžko, protože největším záporem je to, že má tak skvělý seriál jen tři série. Zdejší nízké hodnocení naprosto nechápu a snad radši ani chápat nechci ;-) ()

Kam se dosud člověk nevydal (1966) (S01E01) 

"Klec" se mi sice líbila o trochu více, ale tohle také nebylo vůbec špatné. Jestli to takhle půjde dál, tak mám nejspíše novou závislost :) // Druhé shlédnutí: tak závislost opravdu vznikla a podruhé se mi tenhle díl líbil ještě o něco více - jedinou vadou je, že v něm ještě nevystupuje můj oblíbený doktor McCoy, ale i tak těch 5* dám. ()

Související novinky

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama