Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (36)

Případy 1. oddělení (2014) 

Malý pitaval po třiceti letech? No možná, ale mnohem vyšší level. Musím říct, že v tom dnešním závalu českých kriminálek na všech televizních stanicích je to rozhodně TOP. První řada je taková spíš na rozjezd, hruhá to dost posunuje, protože se tu taky víc řeší osobní vztahy na oddělení. A přeci jenom tady je to podáno tak, že ten tým vyšetřovatelů je celkem dobrá parta. No a nakonec třetí řada, ta se opravdu povedla. ()

Rozčtvrcená (2014) (S01E01) 

Rozčtvrcená na rozjezd. Matka ho odložila do kojeňáku a to v něm zůstalo. Ale jinak takový díl na rozjezd, co nám lehce představí vyšetřovací tým. ()

Fantom z Jižáku (2014) (S01E02) 

7cm dělo v kalhotách, to nechceš. Akorát mi nějak uniklo, co ho k tomu vlastně vedlo. ()

Doživotní chyba (2014) (S01E03) 

Major Plíšek hlásí, že jak to má kola nebo kozy, jsou s tím vždycky problémy... vzpomeň na Devadesátky, tam mu to řízení starého Formana taky moc nešlo. Jinak takový celkem průměrně průměrný díl. ()

Klíčový důkaz (2014) (S01E04) 

15 let za několikanásobnou vraždu? No ale aspoň se zjistí, kdo práší do televize a taky že Vladyka tu hraje fakt vemeno, co si odloží na věšák bundu s pistolí při domovní prohlídce. ()

Laborant (2014) (S01E05) 

Tohle je první díl ze série, co se mi líbila byl celkem i úsměvný. Tady totiž není nikde žádná mrtvola, jen její fotky a nakonec se ukáže, že to jsou fotky filmových rekvizit. 7/10 ()

Nenávist (2014) (S01E06) 

Anna Polívková jako vražedkyně, lesba která nenávidí chlapy. A na doživotí, to jako do konce života. ()

48 hodin (2014) (S01E07) 

Tak konečně se tu něco děje i v rovině osobní, kpt. Martin Pražák (Filip Blažek) se zajímá o místo na inspekci, akorát že mu to posere jeho bývalý a ten nejméně schopný kolega z vražd, kterého hned na začátku série vyrazili, tak šel kam jinam než na inspekci. A pak tu máme hypermoderní technologie jako posílání povolení k domovní prohlídce faxem. ()

Policajt na odstřel (2014) (S01E08) 

Jo dobrý lepší, už v tom začínají chytat saze, protože se tu začíná trochu lézt do soukromí vyšetřovatelů, prostě nejsou to jenom stroje. ()

Totožnost (2014) (S01E09) 

První díl série, který se mi opravdu líbil, jednak Ondra Vetchý hraje starostlivého otce velmi zábavně a pak je tu taky kladen důraz na tu drobnou mravenčí práci operativců při hledání důkazů. ()

Sladký vyděrač (2014) (S01E10) 

O čem to je tentokrát? Starej Plíšek (Polívka) má totiž ten policejní fištrón a o tom to je. Akorát být u toho za vola, to by se asi jen tak někomu nelíbilo. ()

Hodinka k dobru (2014) (S01E11) 

Starej Plíšek (Polívka), i když stále zvažuje o odchodu do důchodu, tu jako mazák celkem zajímavě pomůže s vyřešením případu. A to jsou ty detaily, co mě na tom baví. A celkem pěkně si tu chlapci udělají legraci z Vladyky, teda spíš z té jeho stihačky. ()

Důvod k zabití (2014) (S01E12) 

Plíšek Václav, kriminálka (Polívka), starej mazák aby to zase zachránil. Dvacetiletý mladík se zamiloval do o 20 let starší šéfky, tak se pobodal. Takže tentokrát žádná vražda, ale kdyby to nepřežil, asi těžko by to někdo objasnil. ()

Smrt novináře (2014) (S01E13) 

Na vraždu Michala Velíška nejde zapomenout. Tehdy jsem tu kauze ale tak nesledoval, dvacetiletí mívají i jiné starosti. Tady je to celkem hezky popsané, jak na to přišli. A taky na konci řekne mjr. Korejs (Hanuš), že na tom vedoucím místě netrvá, že se na to taky může vysrat a kpt. Pražák (Blažek) mu na to odpoví, tak se na to vyser... ()

Klubové barvy (2014) (S01E14) 

Tak jsem prostě vytáh tu kudlu a pobodal toho jediného, co nezdrhnul... A jak je to s nástupcem teď už pplk. Korejse? No nijak, Korejs si to rozmyslel, alespoň prozatím. ()

Slepý svědek (2016) (S02E01) 

Malá role pro Javorského jako téměř slepého svědka a zhostil se toho moc hezky... A Korejs vysírá a vysírá hlavně Kozáka. ()

Informátor (2016) (S02E02) 

"Bystrý" Sršeň (Vladyka) si najde informátora, cpe mu love, ale přitom je to negramotný násobný vrahoun, kdo by to byl řekl? ()

Súdánský student (2016) (S02E03) 

Voni jak maj voholenou palici, tak vypadaj všichni stejně... Kozák (Vetchý) nebyl jako vyšetřovatel na místě činu, tak mu to dal Koresj (Hanuš) na konci na tiskovce pěkně sežrat. ()

Děti na odpis (2016) (S02E04) 

Peďáci z Německa a dětská prostituce, to nechceš. Kozák je odejit na obvod, přesto právě on má ten fištrón a dojde mu, kdo toho kluka zabil, protože ani mazák Plíšek si tentokrát něco neověřil a tak nějak tápe. A dál se tu pěstuje řiťolezectví Vrány Korejsovi. ()

Tělo (2016) (S02E05) 

Není tělo, není přímý důkaz, je to jen spousta nepřímých důkazů, za které ho neodsoudí. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama