Reklama

Reklama

Zmije

(seriál)
USA, (1994–1999), 60 h 8 min (Minutáž: 44–92 min)

Hrají:

Joe Nipote, Heather Medway, J. Downing, James McCaffrey, Jeff Kaake, Dawn Stern, Dorian Harewood, Carlos Gómez, Mark Pellegrino, Ken Foree, Ric Roman Waugh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Obsahy(1)

Mesto Metropol ovláda kriminálna skupina Outfit. Tajná organizácia vyzve technika Juliana Wilksa aby zostrojil superauto Zmiju, ktoré má zničiť Outfit. Zmija potrebuje šoféra a Julian sa rozhodne zmeniť identitu bývalému šoférovi Outfitu Michaelovi Paynovi, ktorý havaroval a leží v kóme. Stáva sa z neho Joe Astor, detektív, ktorý po boku Juliana a policajta Frankieho začína bojovať proti zločinu. Prvá séria seriálu "Viper" z roku 1994 patrí k výborným kriminálnym seriálom 90 tych rokov a je najvydarenejšia z celkovo štyroch sérií. (JohnFarst)

(více)

Recenze (128)

soukyd33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě toho super auta, tam vlastně není nic. Epizody nemají dobrý příběh, a ani herci nejsou nic moc. Seriál je podobný například seriálu Airwolf. Prostě super vyzbrojené auto, a jinak nic. Poznámka: V žádném případě nelze přirovnat k seriálu Knight Rider. Poznámka: Na seriál se stále rád koukám. Hvězdiček 2 ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Dost možná poslední televizní záležitost, ve který se mi líbilo "to auto" (bylo mi 13-14). Od tý doby se můj původně neutrální vztah k plechovým zařízením na 4 gumových kolech diametrálně posunul směrem dolů. Tenkrát mi byla jedno, dneska je vysloveně nemám rád. Nemám rád hovory o jejich cenách, jejich obdivování, onanii nad počtem penisů pod kapotou a tak všelijak podobně... ()

Reklama

dj_kure 

všechny recenze uživatele

Knight rider, Walker, Texas Ranger, Pobřežní hlídka, Strážci vesmíru, MacGiver, Herkules, Xena, Superman a ZMIJE! Pochopitelně pecky ze supermaxu a mnoho jiných patřili k mému dětství víc než cokoliv jiného. Proto tyhle seroše hodnotím nostalgicky a jen z dobrých pocitů které jsem z nich tenkrát měl. Opravdu, ale opravdu bych si je nerad připomínal a zkazil si tím veškeré supr vzpomínky které na ně mám... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem na to koukal a bavilo mě to - hlavně díky mému obdivu k autu v "hlavní roli" - Dodge Viper RT/10 je naprosto úchvatný sporťák, který mě dostává dodnes - ale když jsem měl nyní možnost vidět Zmiji po letech znovu, přišlo mi to jako klasická ušmudlaná devadesátková televizní prudukce, která je beznadějně zaseklá v sobě svého vzniku, a dnes už je v podstatě jen k smíchu a za vidění nestojí. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Wow! Brm, brm, vrrrr....seriál postavený na superautě, který zvládá skoro vše. K tomu ještě nějaký imbecilní tým, se kterým zachraňují svět, nebo aspoń minimálně sebe. Knight Rider měl podobný nápad, ale zde to aspoň zachraňoval jakž takž sympatický Hasselhof a postava Kita (a to jsem nezmiňil ani tu znělku). Knight Rider pro nové desetiletí se každopádně nepovedl. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (30)

  • Drahé špeciálne efekty Metrolight Studios boli nahradené produkciou kalifornskej spoločnosťi BB&J Effects. Zmena trikov bola už na prvý pohľad badateľná, nie však v negatívnom zmysle. Výraznejšie obrazovú stránku seriálu zasiahla absencia prototypov, ktoré divákom učarovali v prvej sérii. (Johnny.ARN)
  • Prvá séria mala veľmi naročnú produkciu. Spoločnosť Metrolight Studios, zodpovedná za počítačovú animáciu, bola síce velmi šikovná a spoľahlivá, no tiež veľmi nákladná. Viper mal preto jeden z najväčších rozpočtov v histórii tv seriálov - a drvivá väčšina peňazí išla práve na spomínané špeciálne efekty. (Johnny.ARN)
  • Seriál sa po ukončení prvej série a dvojročnej prestávke vrátil na televízne obrazovky s kompletne novým hereckým obsadením. Vo všetkých štyroch sériách účinkoval len Joe Nipote (Frankie). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama