Reklama

Reklama

Zmije

(seriál)
USA, (1994–1999), 60 h 9 min (Minutáž: 44–92 min)

Hrají:

Joe Nipote, Heather Medway, J. Downing, James McCaffrey, Jeff Kaake, Dawn Stern, Dorian Harewood, Carlos Gómez, Mark Pellegrino, Ken Foree, Ric Roman Waugh (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(78)

Obsahy(1)

Mesto Metropol ovláda kriminálna skupina Outfit. Tajná organizácia vyzve technika Juliana Wilksa aby zostrojil superauto Zmiju, ktoré má zničiť Outfit. Zmija potrebuje šoféra a Julian sa rozhodne zmeniť identitu bývalému šoférovi Outfitu Michaelovi Paynovi, ktorý havaroval a leží v kóme. Stáva sa z neho Joe Astor, detektív, ktorý po boku Juliana a policajta Frankieho začína bojovať proti zločinu. Prvá séria seriálu "Viper" z roku 1994 patrí k výborným kriminálnym seriálom 90 tych rokov a je najvydarenejšia z celkovo štyroch sérií. (JohnFarst)

(více)

Recenze (128)

soukyd33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě toho super auta, tam vlastně není nic. Epizody nemají dobrý příběh, a ani herci nejsou nic moc. Seriál je podobný například seriálu Airwolf. Prostě super vyzbrojené auto, a jinak nic. Poznámka: V žádném případě nelze přirovnat k seriálu Knight Rider. Poznámka: Na seriál se stále rád koukám. Hvězdiček 2 ()

X@triX 

všechny recenze uživatele

Moja nostalgia z GlobalTV, predchodcu Jojky, so začiatkom jeho vysielacieho času prichádzali dva diely Zmije. Prvé tri sezóny som videl asi trikrát a keď som zistil, že Markíza kúpila práva aj na štvrtú sezónu, v deň prvej epizódy som upaľoval domov zo školy ako besný, aby som prvýkrát videl modrého Vipera. Dnes sa mu už vyhýbam oblúkom, aby som si neskazil nostalgickú chuť nereálnymi premenami, ktorých rendery na dnešné pomery vyzerajú primitívne. ()

Reklama

marek29 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem měl sen - mít Zmiji doma a nic pro mě nebylo lepšího, než právě toto auto. Umí přece měnit barvu, má zabudované zbraně, umí se přestavit do terénu a rozesévá spravedlnost, kudy jezdí. Nostalgické 3 hvězdy a dál bych to nerozebíral. Jinak nevím jak bych hodnotil dnes. Spousta lidí se tady nad tím zamýšlí, podle mě to ale nejde srovnávat se seriály dnešní doby (Walking dead, Prison Break, Ztraceni.. Bavíme se totiž o době Walkera Texas Rangera, Baywatche a Odpadlíka). ()

fleker 

všechny recenze uživatele

ten seriál byl převratnej, jeden z prvnich americkejch produktů ktery si zretelne pomatuju...hned ten dil kterej sem náhodou videl jako prvni...."postrelili mě" ... "koule?" ; "koule?".....a já si řikal, houby koule, do nohy,,,co ta holka hned mysli na nejhorsi.....je viděť že na českej jazyk v americe vubec nebrali ohled....jinak by nemohli rozdavat takovyhle stupidni mena....i kdyz my na tom nejsme vo moc lip...loni sem byl na jedny brigade,,,,a tam byl člověk, kterej se menoval Lásko,,, to já tenkrát netušil, tak mi přišlo divný, když sem tam hned první den nastoupil, a uviděl ředitele toho podniku, jak vzal "jednoho takovýho" chlapa jemně za rameno a bez nějakýho zbytečně velkýho ostychu mu oznámil : "přiď za mnou potom do kanceláře lásko, potřeboval bych s tebou něco probrat"......a pak když otáčel hlavu, přísahal bych že mu volíz ucho ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Viper je jedno z nejhezčích aut historie. Neskrývám, že pouze kvůli tomu šlo hodnocení o level výš. Jinak je to parafráze na K.I.T.T.a se samozřejmě lepšími efekty. Tak jako tak ale bylo fascinující sledovat Zmiji přeměňující se z normálního červeného módu do bojového stříbrného. Možná i díky tomuhle seriálu pro mě byly první Transformers tak dokonalé. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (30)

  • V poslednej sérii bol divákom predstavený uplne nový prototyp superauta Viper - GTS Coupe. Rovnako ako jeho predchodcovia sa dokáže aj tento zázrak na štyroch kolesách transformovať na Obrancu. (Johnny.ARN)
  • Keď sa filmovanie štvrtej série presunulo do Vancouveru, dej sa začal bližšie venovať aj súkromiu hlavných hrdinov. Scenáristi napríklad predstavili divákom Westlakovej matku a Colovho otca. Catlett sa prejavil ako typický problémový chlapík, šéf i byrokrat a stal sa jednou ťažiskových postáv seriálu. (Johnny.ARN)
  • Druhá séria priniesla divákom nové postavy, ktoré stvárnili Jeff Kaake (šofér Thomas Cole), pôvabná Heather Medway (seržantka Cameron Westlaková) a exotická Dawn Stern (systémová špecialistka Aliie Farrowová). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama