Reklama

Reklama

Případy 1. oddělení

(seriál)
  • Česko Oddělení vražd (neoficiální název) (více)
Trailer
Česko, (2014–2022), 35 h 50 min (Minutáž: 53–70 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek, Miroslav Vladyka, Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Malý, Sabina Remundová, Petra Hřebíčková, Igor Bareš (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(35)

Obsahy(1)

Případy 1. oddělení je kriminální seriál inspirovaný 14 skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. 1. oddělení je elitní útvar, který v posledních letech dosahuje objasněnosti trestných činů okolo 95 %. Jeho příslušníci zasahují, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti nebo dalším nejzávažnějším zločinům.
Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o mimořádnou míru autenticity a přesnosti v popisu policejního prostředí, žargonu i vyšetřovacích postupů. Pro ty je typické, že policisté většinou relativně brzy vědí, kdo je pachatelem. Mnohem těžší ale je dopadnout ho a zločin mu dokázat. Důležitou roli hrají i zdánlivé maličkosti. Způsob pátrání a usvědčení zůstal u všech případů do velké míry zachován.
Jednotlivé epizody jsou inspirovány i mediálně známými případy. Například dopadením sexuálního agresora z Jižního Města, případem vraždy pracovníka televizní stanice, vraždou, kterou si objednal majitel domu, aby se zbavil nepohodlné nájemnice. Máte možnost dozvědět se, jak policisté při dopadení pachatele postupovali, co jim komplikovalo práci, případně jaký museli použít trik, aby ho z činu usvědčili. Čeká vás čtrnáct epizod, čtrnáct skutečných případů. Skutečná kriminálka. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele PatrikP4 k tomuto seriálu (21)

Rozčtvrcená (2014) (S01E01) 

Proč opakovat něco co je tady již napsané... ()

Fantom z Jižáku (2014) (S01E02) 

Velice kvalitní díl... Jak herecky tak zpracováním... ()

Doživotní chyba (2014) (S01E03) 

Opět dobrý díl... Ani se mi nechce věřit že ten samý člověk režíruje (oval) i Specialisty z Novy... ()

Laborant (2014) (S01E05) 

Celý díl jsem byl v napětí jestli se dostanou k tomu kdo to byl... Když už se pomalu propátrali k vrahovi (který mohl mít na svědomí i starý nevyřešený případ) tak se vlastně ukáže že jsou opět na začátku a začínají od znova, respektive neměli štěstí před 20 lety a nemají štěstí ani teď... ()

Nenávist (2014) (S01E06) 

Opět skvělý díl... Jak je napsáno v popisu, je vidět že když to není kamarád, příbuznej nebo nekdo jinej blízkej je to o hodně složitější... ()

48 hodin (2014) (S01E07) 

Velmi zajímavý díl... Na papíry jednou umřeme... Bez povolení (číslo popisné, číslo pokoje...) ani policie nemůže úplně všechno, pro ně bouhžel... ()

Policajt na odstřel (2014) (S01E08) 

V našem českém kraji (dříve i teď) nejsem zvyklý že by někdo střílel po policistech, dobrý díl... ()

Totožnost (2014) (S01E09) 

Od začátku bylo jasné asi kdo to byl... Naši 1. oddělení samozřejmě na to po chvilce příjde, ale musí čekat, ve skutečnosti dlouho čekat... ()

Sladký vyděrač (2014) (S01E10) 

Asi momentálně nejslabší díl... Napínavý jak kšandy to jo, ale prostě trošku nudný... ()

Hodinka k dobru (2014) (S01E11) 

Pachatel si byl tak sebejistej, až to nebylo hezký... Udělal ale zásadní chybu, více chyb... ()

Důvod k zabití (2014) (S01E12) 

Spojit více věcí do jednoho je jednoduché, ale když vám do toho jedna věc nezapadne, je to špatně a kriminalisté musí přijít na to proč ta jedna věc nezapadá, nakonec se to dozvědí a je to celkem zajímavé a překvapivé řešení... ()

Smrt novináře (2014) (S01E13) 

Všichni tento případ známe... ()

Klubové barvy (2014) (S01E14) 

Díl velmi dobrý, kvalitní, obsahem zajímavý... ()

Slepý svědek (2016) (S02E01) 

Velmi vysoká laťka prvního dílu druhé série... Jen vzpomínám kde jsem to vlastně už viděl... ()

Informátor (2016) (S02E02) 

Díl velice zajímavý a dobře propletený... Bavil mě... ()

Súdánský student (2016) (S02E03) 

Je vidět kolik verzí musí vyšetřovatelé prošetřit... Nenapadly se mezi sebou? Je to rasismus? I když po výslechu asi víme kdo za tím stojí... ()

Děti na odpis (2016) (S02E04) 

Malá role, velký herecký výkon... I když vrah má vše promyšlené, jen díky pozornosti vyšetřovatelů se na něj příjde... Každopádně i chyba lékaře hodně napomůže pachatelovi... ()

Tělo (2016) (S02E05) 

Pro vyšetřovatele to musí bejt nářez, když nemužou nic, zmapujou cestu ale prostě nemužou najít tělo, protože stejně chybí minimálně 8 hodiny kdy podezdřelej měl možnost cokoliv udělat s tělem... ()

Olizovač (2016) (S02E06) 

Pachatel nedá moc práce s tím aby si ho vyšetřovatelé spojily se všema případama... O malinko těžší je ovšem jeho vypátrání dokud nezasáhne Kozák a vlastně vyšetřovatelům řekne naprosto přesně kde asi pravděpodobně je... ()

Krádež století (2016) (S02E07) 

Všichni tohle známe... A vidět z toho jak to policie vyšetřovala je zajímavé... ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama