Reklama

Reklama

Cesta do neznáma

(seriál)
  • USA Sliders
USA, (1995–2000), 64 h 35 min (Minutáž: 43–85 min)

Hrají:

Jerry O'Connell, John Rhys-Davies, Kari Wuhrer, Charlie O'Connell, Robert Floyd, Will Sasso, Peter Jurasik, Zoe McLellan, Michael McMillian, Connor Trinneer (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Mladý student fyziky Quinn Mallory (Jerry O'Connell) objeví způsob, jak cestovat do paralelních vesmírů. Cítí, že se mu právě podařilo vynalézt něco, co by mohlo mít neuvěřitelný přínos pro lidstvo a rozhodne se svůj objev prakticky demonstrovat před přáteli. Jenže všechno nevyjde tak jak by si Quinn představoval, je totiž spolu se svou kamarádkou Wade Wellesovou(Sabrina Lloyd), universitním profesorem Maximilianem Arturem (John Rhys-Davies) a zpěvákem Rembrandtem Brownem (Cleavant Derricks), kterého až do toho osudného dne neznal, nasát červí dírou, která je pošle na dlouhou cestu, ze které nemusí být návratu... (Dudek)

(více)

Recenze uživatele Han22 k tomuto seriálu (1)

Cesta do neznáma (1995) 

Jeden z kultovních seriálů 90. let. Pamatuju si ho z roku 1998, kdy jsme ho s bráchou hltali a vlatně díky němu zbožňuji ve sci-fi paralelní reality. Dlouho jsem potom sháněl zbývající série a a nakonec se povedlo. No a jak hodnotit? Nejlíp po sériích. 1. řada - 100%. Absolutní bomba. Génius Quinn, obyčejná holka Wade, hašteřivý, geniální a občas prakticky nepoužitelný profesor Arturo a černošský ex-zpěvák se selským rozumem Rembrandt vytvořili skvělý tým a tvůrci vytvořili skvělé paralelní světy. Řešili se problémy typu vláda žen nad muži, nedostatek antibiotik, hipísácký svět, nebo kontrola populace. Akce byla spíše za odměnu a občas a celkově paráda. 2. řada - 90%. Stále stejná sestava, stále fantastické díly (mafiánský svět, svět zakázaných technologií, vyhynulí muž nebo svět ovládaný mladými), občas ale i béčkové. Jinak ale stále super. 3. řada - 50%. Obrovský propad a SPOILER: V půlce hodně trapně a lamersky umírá Arturo a už to není ono KONEC SPOILERU. Tahle řada začala vykrádat ve velkém různé filmy, objeví se např. Oheň, Noční můra v Elm Street, Mad Max, Chvění a místo inteligentních námětů jsou tu najednou androidi, druidi, Jack Rozparovač, zombie, mostra atd... Silně béčková řad. 4. řada - 70%. SPOILER: Přicházíme o Wade, objevuje se Quinnův bratr Colin KONEC SPOILERU. Obyčejné díly jsou trošku kvalitnější i když na první dvě série to nemá, ale navíc se seriálem táhne hodně slušná dějová linka boje s Kromaggy, která má šmrnc a pozvedeá seriál výše. Také je to o dost více akční. 5. řada - 40%- SPOILER: Přicházíme i o Quinna - hlavního hrdinu a Rembrandt se třemi "nováčky" to prostě neutáhnou. KONEC SPOILERU. Příběhy mě přestávají bavit, některé jsou vyloženě na odpad, sice pár fajn dílů se najde i tady... ale celkově je to slabé. No a ve finále přichází největší prasárna - děj není ukončený!!! Celkově? Fajn seriál, který ale šíleně rychle upadal. ()

Reklama

Reklama