Reklama

Reklama

Cesta do neznáma

(seriál)
  • USA Sliders
USA, (1995–2000), 64 h 35 min (Minutáž: 43–85 min)

Hrají:

Jerry O'Connell, John Rhys-Davies, Kari Wuhrer, Charlie O'Connell, Robert Floyd, Will Sasso, Peter Jurasik, Zoe McLellan, Michael McMillian, Connor Trinneer (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Mladý student fyziky Quinn Mallory (Jerry O'Connell) objeví způsob, jak cestovat do paralelních vesmírů. Cítí, že se mu právě podařilo vynalézt něco, co by mohlo mít neuvěřitelný přínos pro lidstvo a rozhodne se svůj objev prakticky demonstrovat před přáteli. Jenže všechno nevyjde tak jak by si Quinn představoval, je totiž spolu se svou kamarádkou Wade Wellesovou(Sabrina Lloyd), universitním profesorem Maximilianem Arturem (John Rhys-Davies) a zpěvákem Rembrandtem Brownem (Cleavant Derricks), kterého až do toho osudného dne neznal, nasát červí dírou, která je pošle na dlouhou cestu, ze které nemusí být návratu... (Dudek)

(více)

Recenze (58)

Dudek 

všechny recenze uživatele

V TEXTU SE NACHÁZÍ SPOILER: Tak abych se přiznal, tenhle seriál jsem opravdu miloval. Cestování do paralelních pomocí podivného přístroje a následného hledání cesty zpět domů nabízí velice slibný potenciál a tvůrci jej naplno využili. Seriál nenudil, byť se díly zakládaly na podobné koncepci, protože stejně rychle jako se střídaly jednotlivé vesmíry se střídali i žánry, jednou jsme měli co dočinění s hororem, ve kterém se obyvatele proměnili vlivem prášků na hubnutí v zombie (i když ještě děsivější byl díl s vládci snů) a příště jsme se setkali s promyšlenou detektivkou, při níž byl omylem zatčen jiný návštěvník místo pravého pachatele, obyvatele vesmíru do kterého naši hrdinové právě dorazili, jenž sice nosil stejný obličej, ale jednalo se o naprosto jinou osobu. Jediné co mi jednou na seriálu vadilo bylo poněkud přehnané navrácení se zpět, když se totiž parta hlavních postav konečně dostala zpět do svých domovů, objevila se na časovači (vždy po přeletu do nového paralelního vesmíru ukázal časovač za jak dlouho se vytvoří hyperprostorová brána mezi světy) velice krátká doba, jenž neumožňovala prozkoumání této reality, když se tak vědec v podání Jerryho O'Connella zastaví před brankou svého domu a chce vkročit za svou rodinou, branka nezavrže, bohužel neúprosný časový limit uplyne a on tak musí pokračovat v "hledání" my se však nepřeneseme s ním, ale sledujeme opraváře, který si odnáší hotovost za promazání a opravení právě toho osudového vchodu. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsme koukali všichni jako děti...každé pondělí po šesté hodině natěšeni sedíme před televizí. A druhý den ve škole se trumfujeme, kdo z nás si pamatuje lepší scény. Seriál, který mě možná "předpřipravil" k Hvězdné bráně, a vůbec tak nějak i k sci-fi literatuře. Nejraději jsem měla ten díl s vládci snu. Teď si pamatuji jen záblesky a vlnu nostalgie, přesto, když jsem na tenhle seriál narazila před rokem na nějaké televizi, už to nebylo ono. Raději jsem to vypla, abych si nezkazila fajn vzpomínky. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Návrat do dětství, notná dávka nostalgie a doba, kdy dabing znamenal mnohem více, než jen několik narychlo odčtených stránek. Na Sliders je skvělé, že svými efekty nedělají ostudu tehdejší době, ale zároveň dokáží obstát i v současné konkurenci. Bohužel, už nejsem malý špunt a tak mi půlka týmu leze krkem (především ukňouraná, ukecaná, hloupá Wade nebo místy příliš neurotický Maximillan). První série se nese po celou dobu v temném, až dusivém tempu politických thrillerů. 75% _____ 2. série: Tvůrci se konečně odklánějí od žánrového konceptu nastoleného první sérií a pomalu rozvíjí potenciál, jež cestování dimenzemi nabízí. Ústřední parta se konečně dostává do míst, která nejsou jenom klonem San Franciska, ale navštěvují mnohem různorodější světy (planeta dinosaurů, obří vězení aj.) 70% _____ 3. série: Někdy méně je paradoxně více. Téměř dvojnásobný počet epizod je spíše na škodu. Fillery a opravdu špatné epizody jsou vykoupeny odvážnými kroky v mytologii fikčního světa a výraznými kroky v hlavní dějové linii, která doposud byla na druhé koleji. Záver série bohužel otevírá bránu seriálu do průměrných, až odpadních vod. Změna stanice, castingové změny a redcon zvraty budoucnosti seriálu příliš nepomohly. 65%_____ 4. série: ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Já a tento seriál. V dobách dávno minulých, jsem viděl pár dílů a nedávno jsem na jedné stránce oběvil seriál celý a " on-line ke shlédnutí " Tak jsem si řekl že to zkusím. Zapnu video a málem mně trefil šlak, když na mně začala řvát reklama + se k tomu otevřelo dalších 5 stránek z dalšíma reklamama. FUJ TAJBL SAKRA. Pozavíral jsem všechny ty stránky a zmáčkl znovu play. Opět se vynořila reklama ( pokaždé když jsem dal pauzu, nebo play, tak se otevřela další stránka z reklamou ) tak jsem ji trpělivě vyslech oněch 5 vteřin a dal přeskočit. Zhruba po 5 minutách se mi video zastavilo a začalo znovu načítat. Koukám jak tele, a ihned míří na stránku Rychlost.cz a kontroluju výkon a stabilitu mého PC. Vše je v pořádku, problém je tedy v samotném videu. Házím ručník do ringu a vybírám si jiný prohlížeč, který nabízí seriál taky i když v Angličtině - to mi nikdy nevadilo. Zapínám tedy seriál z titulky v Angličtině, a hned po zmáčknutí PLAY, se opakovalo 5 minutové nervačení z reklamou a neustále se otvíranými reklamami. Po asi 5 minutách se mi přes celé video oběvila reklama, takže jsem nemohl číst titulky. Když se reklama zmenšila jen na úzký proužek ve spod videa, myslel jsem že mám vyhráno. HOVNO !! Jakmile jsem zmáčkl znovu PLAY, tak mi opět vyskočila reklama přes půl videa, a už se nechtěla zmenšit + mi jedno okno z reklamou, začalo řvát jak kráva, a musel jsem 3x potvrdit tlačítko že tuto stránku chci opusti. No zkrátím to - viděl jsem během půl hodiny asi 12 minut prvního dílu. Bolely mně uši, mněl jsem nervy z otravné reklamy a vyčištění PC, mi vymazalo asi 600 nesmyslných stránek na všechno možné a otravné. Čily ze seriálu jsem nemněl nic a tak raději nebudu hodnotit, protože si na tento seriál opravdu pamatuju jen matně. Znovu to šílené video nervačení prožívat nechci, tak toho prostě nechám a seriál je tímto bez hodnocení. Reklama je protivná až hrůza, a mněla by být nějak omezena zákonem. Není přece možné v 5 minutách neustále 20x zavírat okna prohlížeče, které se vám neustále samy otvírají ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Občas zajímavý seriál, který si občas vybral svou slabší chvilku, když se to nehodilo, ale jinak je téma poměrně slušně využito. Škoda, že není nějaká delší důležitá příběhová linie, která by seriálu dodávala příchuť seriálu a ne jednohubky, u které je jedno zda jste viděli díl předtím nebo uvidíte díl potom. Herci jsou příjemní a dokonce se v pozdější fázi dočkáme změny v řadách Sliderů. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhala v kanadském Vancouveru a amerických městech Los Angeles a San Francisco. (Terva)
  • Natáčení probíhala v kanadském Vancouveru a amerických městech Los Angeles a San Francisco. (Terva)

Reklama

Reklama